Eiken vloeren

Eik , EikenhoutQuercus’ is een geslacht van loofbomen. Eikenhout wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. In het algemeen is eiken sterk en hard, maar toch redelijk makkelijk te bewerken en te behandelen. Er zijn grote verschillen tussen diverse soorten eikenhout, zoals de kleur en tekening van het eikenhout. Tot de bekendste handelsgroepen horen:

  • Europees eiken: dit is het hout waar traditioneel eiken vloeren en klassieke eiken meubelen van worden gemaakt. Dit eikenhout wordt ook gebruikt voor kozijnen, deuren en trappen.
  • Amerikaanse wit eiken: is lichter van kleur. Dit eikenhout heeft ook een wat grovere tekening.
  • Amerikaanse rood eiken: is rozer van kleur en heeft ook een wat grovere tekening. 

Eikenhouten vloeren in vele kleuren leverbaar door Uipkes

Uipkes heeft een ruim assortiment eiken vloeren. Wij verkopen voornamelijk Frans eikenhout omdat deze 
houtsoort de meest warme en natuurlijke uitstraling heeft. Eikenhout is in Nederland de meest populaire houtsoort voor een houten vloer vanwege het natuurlijke en tijdloze karakter, de sterkte en hardheid van de houtsoort en de vele mogelijkheden om eiken vloeren af te werken. Eiken laat zich uitstekend combineren met uiteenlopende interieurinrichtingen en diverse type woningen. Uipkes levert eiken houten vloeren in tientallen verschillende kleuren.

“Frans eikenhout heeft een warme, natuurlijk uitstraling”

Eiken vloeren zijn beschikbaar in de vorm van massief houten vloerdelen en lamelparket en kunnen op diverse manieren worden afgewerkt, zodat de vloer perfect bij uw interieur aansluit. De vloerdelen zijn ook als visgraatvloer verkrijgbaar in diverse maten en kleurafwerkingen. Bekijk hieronder afbeeldingen van de verschillende soorten eikenhout en voorbeelden van projecten om een idee te krijgen hoe een eiken vloer bij u thuis eruit kan komen te zien. Voor vragen over eiken vloeren kunt u altijd contact opnemen met Uipkes.

"Uipkes levert eiken houten vloeren in tientallen verschillende kleuren"

Voor vragen over de door uw gewenste kleur of eiken vloer kunt u altijd contact opnemen met Uipkes.