Onze werkwijze

Als specialist in houten vloeren combineren wij kennis, vakkundig advies en ambachtelijk vakmanschap in alle facetten van onze organisatie. Vanaf de inkoop van het hout, tot het leggen van de vloer is alles in eigen beheer. Dit stelt ons in de gelegenheid om u de beste kwaliteit te bieden, zodat u jarenlang zorgeloos kunt genieten van uw houten vloer. We kunnen de vloer kant-en-klaar aan u leveren in vele verschillende kleuren of deze voor u leggen, de keuze is aan u!

Wij voorzien u graag van deskundig advies over de diverse houtsoorten, de legwijzen en de methodes van afwerken. Naast het leggen van vloeren voor particulieren hebben wij ook ruime ervaring met het uitvoeren van grotere projecten voor bedrijven en kantoren.

Kom bij ons langs

De werkwijze van Uipkes Houten VloerenWe nodigen u van harte uit om onze showroom in Alphen aan den Rijn te bezoeken. Hier ziet u hoe wij de verschillende houten vloeren zoals eiken vloeren, massieve planken, verouderde planken en gelaagd parket presenteren, in vele houtsoorten, zoals Frans Eiken (en Amerikaans Eiken maar ook tropische houtsoorten als Jatoba, Robijn en Zwarte Kabbes. Zo krijgt u een impressie van de sfeer en uitstraling die de vloer aan uw interieur kan toevoegen. Ook de verschillende legmethodes worden hier gepresenteerd. Hier krijgt u een helder inzicht waarom bijvoorbeeld vloerverwarming en/of vloerkoeling geen enkel probleem is in combinatie met een houten vloer. Onze adviseur voorziet u graag van deskundig advies en stelt desgewenst een geheel vrijblijvende op maat gemaakte offerte voor u op.

Aankoop en levering

Heeft u de massieve vloer of lamelparket dat perfect aansluit op uw interieur in de gewenste kleurafwerking bij ons gevonden? Wij verzorgen het aankoop- en leveringstraject volledig naar uw wensen.

De voorinspectie

Om het traject van levering tot belevenis geheel zorgeloos te laten verlopen doen wij eerst een zogenaamde voorinspectie. Circa vier weken voordat de vloer bij u geleverd wordt, komen we bij u langs voor het uitvoeren van de voorinspectie. Tijdens deze afspraak controleren we de volgende punten:

  • De totale oppervlakte wordt nogmaals exact gemeten.
  • De relatieve vochtigheid wordt bepaald.
  • De temperatuur wordt gemeten.
  • Er wordt gecontroleerd of de ondervloer het vochtpercentage heeft zoals in de daarvoor geldende normen omschreven is.
  • We controleren de staat van de ondervloer, waarbij wij bij een verlijmde ondervloer de samenstelling van een zandcementen dekvloer testen.

Definitieve details

Aankoop en levering van een houten vloerDoor onze jarenlange ervaring die wij hebben opgedaan is het haast vanzelfsprekend dat wij weten wat u wenst, maar komen dit bij u thuis ter plekke nog graag even toelichten.

Tijdens ons bezoek beantwoorden we eventuele vragen natuurlijk graag. Verder bespreken we met u het meer- en minderwerk zodat u een vloer krijgt die geheel naar uw persoonlijke wens gelegd en/of geleverd wordt. Het leggen en de afwerking van uw vloer kunt u laten uitvoeren door één van onze vakbekwame parketteurs. Zij adviseren u gericht en verzorgen uw houten vloer geheel naar wens. Natuurlijk is het ook mogelijk om de vloer zelf te leggen met behulp van een zelfleginstructie. In beide gevallen komen wij bij u langs om, ongeveer vier weken vóór levering, een voorinspectie te verrichten en de definitieve details met u door te nemen. Vanzelfsprekend krijgt u altijd drie jaar garantie en betaalt u bij aankoop helemaal niets aan.U betaalt wanneer u de vloer krijgt en wanneer u de vloer laat leggen betaalt u het leggen pas nadat u helemaal tevreden bent.

‘Het leggen en de afwerking van uw vloer kunt u laten uitvoeren door één van onze vakbekwame parketteurs.’

De levering

Uipkes Houten Vloeren bezorgt complete vloerdelen gratis (vanaf 30 m²) en levert door heel Nederland (m.u.v. de waddeneilanden). Een groot aantal houtsoorten kunnen wij uit voorraad leveren. Wanneer de vloer van uw keuze door ons besteld wordt, bedraagt de levertijd bij zelf leggen ongeveer één tot drie weken. Wanneer u het leggen door ons wilt laten verzorgen is de levertijd circa drie tot acht weken. De leg- en leverdatum kan tot vier weken voor de afgesproken datum worden gewijzigd.

‘Wij verzorgen het aankoop- en leveringstraject volledig naar uw wensen.’

CBW-garantie

Alle door ons geleverde houten vloerdelen worden in opdracht van Uipkes Houten Vloeren vervaardigd. De ruwe planken worden in schaverij bewerkt tot vloerdelen die voor zowel de ‘professional’ als de ‘doe-het-zelver’ gemakkelijk te leggen zijn. Alle houten vloeren worden geleverd met drie jaar CBW-garantie, of u de vloer nu zelf legt of laat leggen.