Bruine Hongaarse punt vloer in de woonkamer, toegepast op vloerverwarming en -koeling

Hongaarse punt

Het effect van een ‘Hongaarse punt’ patroon is een vloer die rustiger en strakker oogt dan bijvoorbeeld een visgraat legpatroon. De vloerdelen zijn gelegd onder een hoek van 60° en sluiten aan de bovenzijde aan. Hierdoor ontstaat een zogenoemde ‘sergeantstreep’ die zorgt voor een authentieke uitstraling van de vloer.
Hongaarse punt parket in de badkamer
Moderne Hongaarse punt houten vloer
Hongaarse punt vloer koraal wit in een woonkamer van een woning in Bussum
Eiken Hongaarse punt vloer in de badkamer in Alphen aan den Rijn
Hongaarse punt vloer in een woning in Amsterdam
Beige hongaarse punt vloer op vloerverwarming in een verzonken woonkamer
Witte Hongaarse punt eiken vloer in een woonkamer van een woning in Amsterdam
Hongaarse punt houten vloer in een hal met de trapbekleding in dezelfde kleurtint.
De Hongaarse punt vloer zorgt voor een strakke uitstraling

Hongaarse punt vloer

Een Hongaarse Punt vloer is een tijdloze verrijking voor je leefomgeving

Uipkes Houten Vloeren heeft al vele jaren ervaring in het leveren en leggen van de Hongaarse punt vloer. Deze houten vloer is leverbaar in vele tientallen unieke handgemaakte kleuren en is geschikt voor werkelijk elke ruimte in huis of bedrijf. De duurzame houten vloeren worden in Nederland op maat gemaakt in elke gewenste lengte en breedte. Natuurlijk met vijf jaar garantie! De Hongaarse punt parketvloer is bovendien heel goed toepasbaar op vloerverwarming of vloerverkoeling.

De Hongaarse punt vloer is een broertje van de visgraat vloer, maar er is verschil: het legmotief. Bij de visgraatvloer worden de linkse en rechtse delen onder een hoek van 90 graden gelegd. Aan de bovenzijde ligt de kopse zijde haaks tegen de lange zijde van de plank ernaast. Dat geeft de ruimte een unieke sfeer: klassiek met een moderne twist. De Hongaarse punt vloer oogt door het legpatroon juist rustiger en strakker.

De Hongaarse punt eiken vloer in de hal

DE SERGEANTSTREEP

Bij de Hongaarse punt vloer worden de vloerdelen onder een hoek van 60 graden gelegd en sluiten aan de bovenzijde aan waardoor de zogenoemde ‘sergeantstreep’ ontstaat. Het effect is een vloer die strakker oogt dan een visgraat legpatroon en hierdoor meer rust uitstraalt. Het is maar net wat je voorkeur is en wat goed bij de betreffende ruimte past.

De Hongaarse punt is te krijgen in verschillende subtiele of juist meer opvallende kleurafwerkingen. Deze kleuren zijn ontworpen door Uipkes en worden handgemaakt.

HONGAARSE PUNT VLOER EN VLOERVERWARMING

De Hongaarse punt vloer is eenvoudig toe te passen op een vloerverwarming. Wij gebruiken hiervoor een zogenaamde gelaagde houten vloer met de naam ‘Vincent’. Deze wordt speciaal gemaakt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Vincent kan in elke gewenste afmeting worden geleverd.

De Rc waarde van de vloer geeft de warmteweerstand van een vloer weer. Het is de gehele weerstand van de totale vloerconstructie. Een vloer met een hoge Rc waarde heeft dus meer weerstand dan een vloer met een lage Rc waarde. ‘Vincent’ heeft een lage Rc waarde van 0,088 en hierdoor warmt de vloer lekker snel op.

WAT KIES JE?

Wil je een rustieke look, dan kies je voor de Hongaarse punt met knoesten. Zonder knoesten oogt de vloer juist strakker. De planken hebben een breedte van 8 tot 22 cm en de lengte kan variëren van 16 tot 110 cm. Zo is er voor ieder een passende sfeer te creëren. De Hongaarse punt vloer gaat perfect samen met vloerverwarming.

Hongaarse punt vloer 45 graden hoek in een keuken
Creme wit Hongaarse punt houten vloer in een moderne woonkamer
Lichte hongaarse punt vloer in een eetkamer doorlopend naar de keuken

DE PRIJS VAN EEN HONGAARSE PUNT VLOER

Ben je voornemend om een Hongaarse punt vloer aan te schaffen en benieuwd naar de prijs? Kijk hieronder naar wat voorbeelden ter inspiratie, waarbij de vierkante meterprijs inclusief leggen en btw staat benoemd. Om een prijsopgave op basis van de voorbeelden te ontvangen, klik op de foto en vervolgens op 'prijsopgave aanvragen'. Per mail wordt direct een vrijblijvende prijsopgave, voor jouw woning gestuurd. Om een impressie te krijgen van meer houten vloeren kijk op houten vloeren foto's.

De prijs van een Hongaarse punt vloer is afhankelijk van verschillende factoren zoals afmeting, soort ondervloer, houtsoort, grote van de knoesten in het hout en het leggen van de ambachtelijke vorm. Natuurlijk speelt de afwerking, met of zonder plinten, ook mee. Wil je meer informatie ontvangen plan een showroom afspraak in een van onze showrooms Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Naarden-Vesting.

Hongaarse punt in prachtig karaktervol appartement Utrecht - Adel Zwart - €213.00 per m2

Hongaarse punt op vloerverwarming in woonkamer Amsterdam - Mistgrijs - €213.00 per m2

Hongaarse punt vloer in een prachtig grachtenpand Utrecht - Champagne - €228.00 per m2

Hongaarse punt vloer in een nieuwbouw appartement - Mistgrijs - €213.00 per m2

Hongaarse punt vloer in de keuken Den Haag - Koraal Wit - €213.00 per m2

Houten Hongaarse punt in de badkamer Utrecht - Champagne - €228.00 per m2

Hongaarse punt vloer in de woonkamer Utrecht - Champagne - €228.00 per m2

ONDERVLOER? DE HOUTEN VLOER KAN ER RECHTSTREEKS OP

Ligt er al een tegelvloer in het huis? Geen probleem, de Hongaarse punt vloer kan rechtstreeks op een bestaande tegelvloer geplakt worden. Ook een zandcement dekvloer vormt geen bezwaar. Is er een oude bestaande houten constructie vloer aanwezig? Dan brengen we daar eerst een ondervloer op aan. Vervolgens wordt daar de Hongaarse punt vloer opgeplakt. Drie tot vier weken voordat de vloer gelegd wordt, doet Uipkes eerst een uitgebreide voorinspectie. Hierbij controleren we de samenstelling van de ondervloer. We kijken bijvoorbeeld of deze voldoende treksterkte bevat en hoe het vochtpercentage is. Ook bespreken we de uitvoering van de werkzaamheden en meten alle ruimtes goed na. Zo kom je nooit voor onverwachte verrassingen te staan!

Kleurrijke parketvloer met Hongaarse punt patroon

KLEURRIJKE HONGAARSE PUNT

Voor de Hongaarse punt vloeren gebruiken we voornamelijk eikenhout. Deze houtsoort is duurzaam, tijdloos, hard en heeft prachtige organische tekeningen. De houten vloer wordt geolied met een 100% duurzame olie gemaakt volgens traditionele recepten. Deze olie geeft de vloer niet alleen bescherming tegen invloeden van buitenaf, er kan bovendien gekozen worden uit maar liefst 90 verschillende tinten.

Deze olie zorgt voor bescherming tegen vocht en kan dus zelfs in de badkamer worden gelegd. Sorteringen, afmetingen en kleuren worden voor iedere klant individueel en op maat bepaald en zo is er voor iedere smaak en voor iedere ruimte een passende Hongaarse punt vloer.

HET ONDERHOUD

De Hongaarse punt vloer kan als gewenst elke dag gedweild worden, maar dat is niet nodig. Natuurlijk is het altijd verstandig om de vloer regelmatig te stoffen, stofzuigen en/of te dweilen. Goed vloeronderhoud verlengt immers de levensduur van de houten vloer en beschermt de afwerking.

De olie waarmee de Hongaarse punt vloer wordt bewerkt is volledig natuurlijk en zorgt ervoor dat de vloer is beschermd tegen allerlei invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan water, koffie, bier en zelfs… wijn. We leveren de vloer met een eigen zeep, deze middelen houden de vloer in topconditie.

Hongaarse punt vloer van Uipkes Houten Vloeren

MEER WETEN?

Hongaarse punt vloeren zijn er in alle maten, kleuren en houtsoorten. Ze zijn geschikt voor iedere ruimte. Heb je nog vragen over de kleuren of toepassing op vloerverwarming of wil je om een andere reden eens verder praten met onze adviseurs? Maak zeker gebruik van onze jarenlange passie, kennis en ervaring. We staan je graag te woord. Neem gerust contact op of kom gezellig langs in onze inspirerende showrooms in Alphen aan den RijnNaarden-Vesting of Amsterdam!