Anhydriet Gietvloer

Anhydriet gietvloeren (ook wel gipsgietvloeren genoemd) worden veel toegepast in nieuwbouwprojecten omdat deze soort vloeren snel aangebracht kunnen worden en bovendien ongevoelig zijn voor scheurvorming.

Anhydriet Gietvloer als ondervloer

Onze houten vloeren kunnen op praktisch alle basisvloeren worden gelegd. Voor elke basisvloer geldt dat deze blijvend droog, hard, vlak, schoon én goed dragend moeten zijn. Wanneer je een houten vloer op een anhydriet gietvloer wil verlijmen moet deze voorgestreken worden om een perfecte hechting te verkrijgen. Houten vloeren op folie op een anhydriet ondervloer is natuurlijk ook geen probleem.

De poriën van een anhydrietvloer zijn nauwer dan die van een zandcementvloer en moeten worden ‘opengeschuurd’ voor voldoende hechting. Zonder deze voorbehandeling heeft een anhydrietvloer niet voldoende trekkracht, met als gevolg dat de lijmverbinding onvoldoende tot stand wordt gebracht. Tijdens de voorinspectie die we na aankoop van een vloer in overleg met jou plannen, bespreken we de details van de uit te voeren werkzaamheden. Daarnaast adviseren we je graag over de verschillende legmethoden en de afwerking van jouw nieuwe vloer.

‘Tijdens de voorinspectie die we na aankoop van een vloer in overleg met jou plannen, bespreken we de details van de uit te voeren werkzaamheden.’

Het leggen van de vloer


Natuurlijk kunnen wij de vloer voor je leggen en afwerken. Als je er de voorkeur aan geeft om deze werkzaamheden zelf uit te voeren, kun je dit doen aan de hand van de volgende stappen:

  • Ontdoe de werkvloer van vuil, stof, lijm- en bouwresten zodat een strak oppervlak ontstaat.
  • Verwijder bestaande plinten, let op dat je bij het loshalen van de plint de wand niet beschadigt.
  • Schuur het oppervlak van de anhydrietvloer open voor voldoende hechting.
  • Strijk de vloer voor met anhydriet voorstrijkmiddel (PE-420 Epohecht of een gelijkwaardig product).
  • De componenten A en B met een mixer mengen en verwerk het binnen 1 uur bij een luchttemperatuur van 15-18ºC. Gebruik 125 gr per m2.
  • Direct na 1,5 tot 2 uur aandroogtijd (moet nog 'plakkerig’ aanvoelen) spaanplaat, 20 ×15 cm, 12 mm dik, haaks en 50% verspringend leggen en verlijmen met tweecomponentenlijm (MK 90, of een gelijkwaardig product).
  • Houd ±20 mm afstand ten opzichte van de muren.
  • Na verlijming 12 uur laten drogen en niet betreden.
  • Schuur de spaanplaat tussenvloer vlak met een parket(band)schuurmachine (korrel 24).
  • Volg hierna de werkwijze van het verlijmd leggen van vloerdelen op een spaanplaat tussenvloer.