Vloerverwarming frezen in een Anhydrietvloer

Naast een het plaatsen van een nieuwe houten vloer kan Uipkes je ontzorgen in het gehele traject. Zo verwijderen we de bestaande vloer, frezen we de sleuven in en leggen we de vloerverwarming aan in de anhydrietvloer. Hierbij heb je één aanspreekpunt die het projectmanagement voor je verzorgt. De houten vloeren plaatsen we op vloerverwarming wanneer deze is aangelegd.

Bestaande vloer verwijderen

Bestaande vloeren zoals hout, tegels, PVC, tapijt. linoleum of laminaat zullen we vakkundig verwijderen en afvoeren. Als het gewenst is kunnen we de vloer egaliseren om een vlakke dekvloer te creëren en zo klaar te maken voor het infrezen van de vloerverwarming en het leggen van de nieuwe houten vloer. Als de egaline is aangebracht, zal deze 1 dag moeten drogen. de volgende dag kan de vloerverwarming worden ingefreesd.

Bestaande verwarming

Bestaande verwarming kan in veel gevallen komen te vervallen wanneer gekozen wordt voor vloerverwarming als hoofdverwarming. Hierbij worden bestaande radiatoren en convectorputten afgesloten en verwijderd worden. Het afkoppelen kan in overleg gedaan worden door een loodgieter.

Een convectorput kunnen we dichtzetten, hierbij halen we halen de bak/put er volledige uit. Als deze gemetseld is blijft deze zitten. Rondom de bak/ put hakken we de dekvloer een stuk uit. Hier worden underlayment platen op gelegd welke we afstorten met reparatiemortel. De reparatiemortel dient een dag te drogen voor volledige hardheid.

Vloerverwarming frezen in anhydrietvloer

Met als basis een anhydriet ondervloer frezen we de sleuven met een speciale vloerfreesmachine in een diepte van ca 17 mm. Bij hoofdverwarming houden we de afstand tussen de sleuven op 10-12,5 cm hart op hart. De sleuven worden in een slakkenhuis patroon gefreesd. Hierbij liggen een warme (aanvoer) en koude (retour) leiding naast elkaar. Dit zorgt voor een goede spreiding van de warmte in de ruimte. Door een speciale stofafzuiging wordt zo stofvrij mogelijk gefreesd. Na het frezen van de sleuven worden kunststof leidingen met een breedte van 14 of 16 mm in de sleuven gelegd. 

Per vloerverwarming groep kan ca. 8 - 10 vierkante meter vloerverwarming gelegd worden. Hierbij wordt voldoende capaciteit gegenereerd. Voor een ruimte van ca 50m2, zullen dus ongeveer 5 groepen nodig zijn.

De leidingen van iedere groep worden aangesloten op het verdeelstation, die is aangesloten op de warmtebron. Om de vloerverwarming in bedrijf te nemen dienen een aanvoer, retour leiding en stopcontact in de buurt van de verdeler aanwezig te zijn. Indien nodig kan Uipkes houten vloeren een loodgieter aanleveren die deze werkzaamheden zal verzorgen.

Hierna kan het systeem getest worden, de leidingen worden gefixeerd in de bochten. Hierdoor blijven de leidingen in de sleuf liggen met het afvullen. Belangrijk is dat de sleuven worden afgevuld met een Epoxy, aangelengd met het slijpstof of een speciale flexibele vulmortel. Het materiaal moet kunnen uitzetten en krimpen met de warmte van de leidingen.

Wanneer je kiest voor een houten vloer mogen de sleuven nooit afgevuld worden met een tegellijm. De tegellijm zal door de temperatuur verschillen in combinatie met de spanningen van de houten vloer breken. Hierdoor liggen de leidingen los onder de houten vloer. De Epoxy wordt d.m.v. een spaan verdeeld over de vloer. Hierbij zal de vulling evenredig worden verdeeld in de sleuven voor een vlakke afwerking.

Prijsindicatie

Bij de kosten indicatie zijn we uitgegaan van een voorbeeld van 50 vierkante meter

  • Het verwijderen en afvoeren van de bestaande afwerkvloer (afhankelijk van het vloertype) zijn de kosten vanaf € 15,-/m2 incl BTW.
  • Egaliseren dekvloer: een investering van ca € 21,-/m2 incl BTW. (materiaal en arbeid)
  • Voor het infrezen van de vloerverwarming, het plaatsen van de buizen, het plaatsen van het verdeelstation, afsmeren van de sleuven en het aansluiten van de leidingen op het verdeelstation komt de investering (op basis van 50m2) neer op een investering van ca. €3150,- incl BTW.
  • Het plaatsen van een houten vloer is vanaf € 126,- per vierkante meter. Afhankelijk van het patroon variëren de kosten.

Doorloop tijd project

Het gehele project van verwijderen van de bestaande vloer tot het aanleggen van vloerverwarming en terugplaatsen van meubels neemt ca. 7 - 21 dagen in beslag (op basis van 50 m2). 

Hierin kan de volgende verdeling worden aangehouden:

  • Verwijderen bestaande vloer ca. 1 dag.
  • Infrezen en aanleggen van de vloerverwarming ca. 1 dag. (mits de voorbereidingen zijn getroffen)
  • Plaatsen van de houten vloer, inclusief de behandeling ca. 3 dagen. Hierna dient de vloer 2 dagen te drogen.

Vloerverwarming laten infrezen in Anhydriet?

Wil je vloerverwarming laten infrezen in anhydriet of vloerverwarming aanleggen in een ander type ondervloer? Let op: wij leggen vloerverwarming alleen aan in combinatie met de aanschaf van een nieuwe houten vloer bij Uipkes. Maak een afspraak in één van onze showrooms om het project af te stemmen en onze prachtige houten vloeren te bekijken.

Contact