Houten Vloer Vloerverwarming - Droogbouwsysteem

Droogbouwsysteem met vloerverwarming onder een houten vloer

Dit systeem bestaat uit isolatieplaten waar metalen platen met sleuven op liggen voor de warmtespreiding. Hierin worden buizen gelegd. Daaroverheen komt een fermacell plaat (gips gebonden plaat) of vergelijkbare platen. Daarop kan vervolgens de houten vloer verlijmd worden, nadat de fermacell platen voorgestreken zijn.

LEGMETHODE DROOGBOUWSYSTEEM

  • Voor legmethode Fermacell of vergelijkbare platen verwijzen wij u naar de legvoorschriften van de fabrikant.
  • Bij droogbouwsystemen is een opstookprotocol niet nodig. Omdat er immers geen restvocht meer in de ondervloer aanwezig is.
  • Minimale dekkingeisen zijn niet van toepassing. Wel geldt ook hier de regel dat de top van de dekvloer nooit hoger mag zijn dan 28 °C. Het maximale restvochtpercentage in de vloer mag maximaal 0,3% bedragen.
  • Het oppervlak machinaal schuren of borstelen om eventueel aanwezige slemlagen te verwijderen. Vervolgens grondig zuigen met een industriële stofzuiger.
  • Voorstrijken van Fermacellplaten voor de juiste hechting Verbruik ca. 300-500 g/m² per laag. Droogtijd ca. 12-16 uur. Binnen 24 uur de volgende laag aanbrengen.
  • Houten vloeren hierna verlijmen op de voorgestreken Fermacellplaten.

Mocht het restvochtpercentage hoger zijn dan 0,3% dan kan de houten vloer niet gelegd worden. Vochtschermen mogen niet toegepast worden op fermacellvloeren.

» Terug naar: houten vloer vloerverwarming