Houten vloer op elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming onder jouw houten vloer

Er zijn twee soorten elektrische vloerverwarming: vloerverwarming met matjes en met kabels. Elektrische vloerverwarming wordt meestal gebruikt als bijverwarming.

De verbruikskosten van elektrische vloerverwarming vallen in de praktijk tegen. Men kiest voor elektrische vloerverwarming als er geen opbouwhoogte beschikbaar is en/of geen buizen voor vloerverwarming wil of kan aanleggen. Daarom adviseren we elektrische vloerverwarming als bijverwarming.

LEGMETHODE ELEKTRISCHE VLOERVERWARMING IN COMBINATIE MET EEN HOUTEN VLOEREN

Voor legmethode van de elektrische vloerverwarming volg voorschriften fabrikant. Na vakkundig aangebracht en bedekt met een voor houten vloeren goedgekeurde mortel dient de vloer gelijk behandeld te worden als een natbouw vloerverwarmingssysteem.

  • Voordat u begint met het verlijmen de houten vloeren dient u het opstookprotocol uit te voeren. In de regel duurt dit protocol 2 a 3 weken en mag pas aanvangen nadat de vloer 28 dagen oud is. (zie bijlage opstookprotocol).
  • Het maximale restvochtpercentage in de vloer mag maximaal 2,0% bedragen.
  • Het oppervlak machinaal schuren of borstelen om eventueel aanwezige slemlagen te verwijderen. Vervolgens grondig zuigen met een industriële stofzuiger.
  • Voorstrijken van de mortel met een primer, aanbrengen met de schuimroller, lamsvachtroller of spatel. Verbruik ca. 80-200 g/m². Droogtijd ca. 1 uur bij 20 °C en max. 65% RV. Plasvorming vermijden!
  • Hierna de houten vloer verlijmen . Verbruik ca. 1000-1200 g/m². Aanbrengen met vertanding B11.

» Terug naar: vloerverwarming onder houten vloer