Houten vloer met vloerverwarming - natbouwsystemen zandcement gebonden vloeren

Natbouwsysteem vloerverwarming onder een houten vloer

Bij dit systeem wordt de vloerverwarming gemonteerd op de betonnen draagvloer. Vervolgens wordt er een afwerkvloer overheen gestort. De zandcementdekvloer voorbehandeld en hierop wordt uw houten vloer gelegd. Het gaat hier om een buizensysteem met warm water aan- en afvoer. Regel hierbij is dat er minimaal een dekking van 28 mm afwerkvloer op de buizen aangebracht wordt. Hieronder volgt de technische uitleg voor het op de juiste manier leggen van een houten vloer op deze vloerverwarming.

Houten vloer met vloerverwarming - natbouwsystemen zandcement gebonden vloeren

Natbouwsystemen zandcement gebonden vloeren

Voordat u begint met het verlijmen de houten vloeren dient u het opstookprotocol uit te voeren. In de regel duurt dit protocol 2 a 3 weken en mag pas aanvangen nadat de vloer 28 dagen oud is.

  • Minimale dekking op de leiding 28 mm en minimale dikte zandcement dekvloer 4 cm.
  • Het maximale restvochtpercentage in de vloer mag maximaal 2,0% bedragen.
  • Het oppervlak machinaal schuren of borstelen om eventueel aanwezige slemlagen te verwijderen.Vervolgens grondig zuigen met een industriële stofzuiger.
  • Voorstrijken van de zandcement dekvloer met een primer, aanbrengen met de schuimroller, lamsvachtroller of spatel. Verbruik ca. 80-200 g/m². Droogtijd ca. 1 uur bij 20 °C en max. 65% RV. Plasvorming vermijden!
  • Hierna de houten vloer verlijmen . Verbruik ca. 1000-1200 g/m². Aanbrengen met vertanding B11.

RESTVOCHT

Indien de ondervloer meer als 2,0% restvocht bevat maar minder als 3,5% restvocht, dan moet u volgens onderstaand advies te werk gaan.

  • Het oppervlak machinaal schuren of borstelen om eventueel aanwezige slemlagen te verwijderen. Vervolgens grondig zuigen met een industriële stofzuiger.
  • Aanbrengen van epoxyprimer/vochtscherm als een voldoende dekkende laag met een vachtroller, verbruik ca.350-400 g/m². Droogtijd 12-16 uur. Binnen 24 uur de volgende laag aanbrengen.
  • Houten vloeren hierna verlijmen op de aangebrachte epoxy/vochtschermvloer.

» terug naar: houten vloer vloerverwarming