Moderne Eiken Vloer

Eikenhouten vloer

Eikenhout is in Nederland de meest populaire houtsoort voor een houten vloer vanwege het natuurlijke en tijdloze karakter, de sterkte en hardheid van eikenhout en de vele mogelijkheden om eiken vloerdelen af te werken. Eiken vloeren laten zich uitstekend combineren met uiteenlopende interieurinrichtingen en diverse typen woningen.

Alle duurzame houten vloeren van Uipkes worden in Nederland gemaakt in de kleur, vorm en breedte die jij mooi vindt, waardoor je nooit beperkt bent in de mogelijkheden!

EIKENHOUTEN VLOERDELEN IN VELE PRACHTIGE KLEUREN

Uipkes levert eikenhouten vloeren in 90 verschillende kleuren!

Eiken vloeren zijn beschikbaar in de vorm van massief houten vloerdelen en lamelparket en kunnen op diverse manieren worden afgewerkt, zodat de vloer perfect bij jouw interieur aansluit. De vloerdelen zijn ook als visgraatvloer verkrijgbaar in diverse maten en kleurafwerkingen. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van verschillende kleuren. Heb je speciale wensen voor kleuren of de afwerking van je eiken houten vloer? Voor vragen kun je altijd contact opnemen met Uipkes.

BEKIJK ALLE 90 KLEUREN

WITTE EIKEN VLOEREN (WHITE WASH)

Kleur wit

Nepal wit

van Gogh wit

Romantisch wit

Koraal wit

Edel wit

 

 

 

 

 

Bekijk alle witte kleuren 

GRIJZE EIKEN VLOEREN

Edelgrijs

Oud grijs

Berggrijs

Hemels grijs

Licht grijs

Mistgrijs

Bekijk alle grijze kleuren

BRUINE EN ZWARTE EIKEN VLOEREN

Modern bruin

Vlammend bruin

orientaal bruin

Gotisch zwart

Diep zwart

Gitzwart

Bekijk alle (licht)bruine en zwarte kleuren

 

Uipkes levert eikenhouten vloeren in 90 verschillende kleuren!

Eiken visgraat vloer in de badkamer
moderne eiken planken vloer
eiken vloer woonkamer Den Haag

VOORDELEN VAN EIKENHOUT

Houten planken kun je maken van vele houtsoorten. Toch kiezen veel mensen voor een eiken houten vloer vanwege de vele voordelen.

WAAROM IS EIKENHOUT EEN POPULAIRE HOUTSOORT VOOR HOUTEN VLOEREN?

 1. Eikenhout heeft een natuurlijk en tijdloos karakter waardoor deze houtsoort goed te combineren is met uiteenlopende interieurinrichtingen en diverse typen woningen.
   
 2. De lage RC-waarde van eikenhout zorgt ervoor dat deze houtsoort geschikt is voor een combinatie met vloerverwarming.
   
 3. De sterkte en hardheid van eikenhout maakt deze houtsoort geschikt voor zowel lamelparket als massief houten vloeren.
   
 4. Eikenhout is goed te bewerken en daarom geschikt voor alle legpatronen.
   
 5. Eiken vloeren kunnen snel geleverd worden in tegenstelling tot tropisch hardhout.
   
 6. De kosten voor een eiken vloer zijn een stuk lager dan vloeren van andere houtsoorten.
Donkere eiken vloer
eikenhouten vloer in de keuken
donkerebruine visgraat vloer in Alphen aan den Rijn

EIKEN VLOEREN: AFWERKING & ONDERHOUD

Bij Uipkes is alles omtrent het leggen van jouw eigen vloer op maat mogelijk. Zo weten we dat klanten regelmatig op zoek zijn naar mooie gerookte eiken vloeren, geoliede eiken vloeren of eiken vloeren die in een lastige vorm gelegd moeten worden. 

Als houten vloeren specialist kan Uipkes op het gebied van eiken vloeren aan alle wensen voldoen. Alles wordt op maat gemaakt, geschuurd en gekleurd in onze eigen ambachtelijke schaverij.

Wij werken zowel voor particulieren als architectenbureaus en denken graag mee om tot het mooiste resultaat te komen.

ONDERHOUD

Je kunt de eiken vloer zo vaak dweilen als je wilt; wanneer je dweilt pleeg je gelijk het onderhoud aan jouw houten vloer! Je krijgt ook een uitleg m.b.t. de luchtvochtigheid en je krijgt een hygrometer cadeau, zodat je zelf kunt kijken of de relatieve luchtigheid goed is. Zo eenvoudig is het dus.

Lees hier meer over het onderhouden van jouw eiken vloer

Witte eiken vloer
Bloesem Wit Eiken Vloer
Colorado Wit Houten Vloer

EIKEN VLOEREN IN VERSCHILLENDE LEGPATRONEN

Onze eiken vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende legpatronen:

In combinatie met het ruime aanbod kleuren zijn de mogelijkheden om jouw woning of kantoor naar jouw wensen in te richten eindeloos!

Visgraat

 

KWALITEIT EN HERKOMST VAN EIKENHOUT

Uipkes stelt hoge eisen aan medewerkers en houtproducten. We investeren alleen in producten die ecologisch verantwoord zijn geproduceerd en van een duurzame kwaliteit zijn. Dit betekent dat we hout gebruiken dat afkomstig is uit aantoonbaar duurzaam beheerde bossen, voornamelijk in Europa.

Duurzaam bosbeheer betekent dat er selectief gekapt wordt: alleen die bomen worden gekapt die echt bruikbaar zijn. Hiervoor in de plaats wordt een nieuwe boom geplant of zaailingen krijgen de kans om de plaats van de gekapte bomen in te nemen.

Hoe beter de kwaliteit en beheer van het bos, des te beter de kwaliteit van het eikenhout waaruit de vloerdelen geproduceerd worden. Veel eikenhout op de Nederlandse markt is afkomstig uit lagelonenlanden zoals China, waar minder strikte regels gelden omtrent het beheer van bossen en de kwaliteit van het product eikenhout.

Uipkes kiest voor Europees hout van de beste kwaliteit. Een mooie eikenhouten vloer van Uipkes gaat een leven lang mee! Een eiken vloer is daarom een duurzame investering in jouw woning en draagt sterk bij aan een warme en prettige woonbeleving.

Alle houten vloerdelen die wij leveren worden in een ambachtelijke schaverij in Nederland geproduceerd. Wij kopen het duurzaam geproduceerde ruwe eikenhout gezaagd en gedroogd in bij vaste leveranciers in Nederland en België. Voordat we de houtbewerking starten, controleren we of het aangeleverde hout de juiste kwaliteit heeft om tot een hoogwaardige vloer verwerkt te worden. Indien we tevreden zijn over de kwaliteit, starten we vervolgens de houtbewerking procedure, waarbij planken op maat gezaagd en gekleurd worden. Voor meer achtergrondinformatie: 

BEKIJK ONS HOUTEN VLOEREN MAGAZINE

EIKEN VLOER KOPEN?

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van eiken vloeren en de prijs per m2 inclusief leggen en BTW. Wil je misschien een eiken vloer kopen op basis van een voorbeeldvloer? Klik op de foto en vervolgens op 'prijsopgave aanvragen'. Je krijgt dan direct een vrijblijvende offerte met alle kosten per e-mail toegestuurd voor jouw woonsituatie. Voor meer voorbeelden kun je alle vloeren foto's bekijken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden, legpatronen, prijzen of kleuren? Maak dan een afspraak! In onze showrooms in AlphenNaarden en Amsterdam kun je eiken vloeren in verschillende legpatronen en kleuren zien en ervaren!

Eiken Hongaarse Punt Vloer - Adel Zwart - € 179,00 per m2

eikenhouten Hongaarse punt vloer

Eikenhouten Vloer - Bison Bruin - € 115,00 per m2

Eiken houten vloer

Eiken houten vloer - Ivoorwit - € 115,00 per m2

Leefvloer

Verouderde Eiken Vloer - Oud Grijs - € 120,00 per m2

Haarlem vloer

Verouderde Eiken Vloer - Cappuccino - € 123,00 per m2

Verouderde eiken vloer

De m2 prijzen van eiken vloeren zijn afhankelijk van de kleurafwerking, het legpatroon, plankbreedte en -dikte.

Moderne Eiken Vloer - Bloesem Wit - € 123,00 per m2

Moderne eiken vloer

Eiken Vloer Den Haag - Oud Grijs - € 123,00 per m2

Eiken vloer den haag

Frans Eiken Vloer- Wol Wit - € 154,00 per m2

Frans eiken vloer

Eiken Visgraat Vloer - Fris Wit - € 157,00 per m2

Badkamer

Eiken Visgraat Utrecht - Lichtgrijs - € 157,00 per m2

Eiken visgraat vloer

Eiken Vloer Alphen a/d Rijn - Gitzwart - € 157,00 per m2

Eiken visgraat vloer

Frans Eiken Vloer

Frans Eiken

Frans eiken vloeren bestaan uit een rustige houtsoort die in de structuur gekenmerkt worden door de vlamtekening in het hout. De zogenaamde kattenpootjes (kleine kwastjes) zijn karakteriserend voor Frans eiken vloeren. De kwaliteit is rustiger vergeleken met de rustieke kwaliteit, doordat er minder en kleinere noesten zijn toegestaan.

Klassiek Frans Eiken Vloer

Classique Frans Eiken

Frans eiken vloeren bestaan uit een rustige houtsoort die in de structuur gekenmerkt worden door de vlamtekening in het hout. De zogenaamde kattenpootjes (kleine kwastjes) zijn karakteriserend voor Frans eiken vloeren. De kwaliteit is rustiger vergeleken met de rustieke kwaliteit, doordat er minder en kleinere noesten zijn toegestaan.

Rustiek Frans Eiken Vloer

Rustiek Frans Eiken

Vloeren van rustiek Frans eikenhout, die zijn behandeld met een naturel olie geven de woning een eigentijds, maar tegelijk ook een neutraal karakter. Deze eiken vloer kunnen wij in tientallen verschillende kleuren leveren, zoals gerookt, gerookt wit of naturel of zelfs vele zwarte kleuren. Zo kun je altijd een kleur kiezen die het beste bij de inrichting en sfeer van jouw leefomgeving past.

Rood Amerikaans Eiken Vloer

Rood Amerikaans Eiken

Rood Amerikaans eiken heeft een karakteristieke zalmroze tint. In de Verenigde Staten is deze houtsoort mede door de bijzondere vlamtekening zeer geliefd en wordt veel gebruikt voor vloeren en meubels.

Wit Amerikaans Eiken vloer

Wit Amerikaans Eiken

Wit Amerikaans eiken wordt gekenmerkt door zijn bleek geelbruine tot middelbruine kleur. Zoals de naam zegt is het blanker van kleur dan Frans eiken en rood Amerikaans eiken.

BEZOEK ONZE SHOWROOM

Amsterdam
 • Roelof Hartstraat 4, 1071 VH Amsterdam
 • Openingstijden
 • 020 - 470 07 77
Alphen aan den Rijn
 • Euromarkt 113, 2408 BD Alphen aan den Rijn
 • Openingstijden
 • 0172 - 477355
Naarden-Vesting
 • Kooltjesbuurt 1, 1411 RZ Naarden
 • Openingstijden
 • 035 - 622 82 95