Kurk is sterk elastisch en relatief zacht. Deze eigenschappen maken kurkvloeren minder goed dragend en geen basis om te verlijmen. Toch is het mogelijk om een ondervloer van kurk als basis voor jouw nieuwe vloer te gebruiken. Je kunt de vloer op eenvoudige wijze plaatsen op een folie ondervloer.

KURK ONDERVLOER KENMERKEN

Onze houten vloeren kunnen op praktisch alle basisvloeren worden gelegd. Voor elke basisvloer geldt dat deze blijvend droog, hard, vlak, schoon én goed dragend moeten zijn.

Bestaat jouw huidige vloer uit kurktegels, -stroken of -vloerdelen? Op basis van de samenstelling en eigenschappen van kurk is het alleen mogelijk om jouw houten vloeren zwevend te leggen op folie, rachels of alu-heat. Bij ieder van deze legmethoden wordt de vloer los gelegd op een dempende tussenlaag die ook een egaliserende functie heeft. Een zwevende vloer is eenvoudig zelf te leggen, verhuisbaar en bovendien budgetvriendelijk.

HET LEGGEN VAN DE VLOER

Natuurlijk adviseren wij je graag over de verschillende legmethoden en kunnen wij de vloer voor je leggen en afwerken. Geef je er de voorkeur aan om de werkzaamheden zelf uit te voeren? Bekijk dan de verschillende legmethoden voor een eerste indruk.