Parket ondervloer

Een parketvloer bestaat uit houten delen in verschillende formaten die in diverse patronen gelegd kunnen worden. Is jouw bestaande parketvloer volledig verlijmd aan de ondervloer? Dan is het mogelijk om jouw nieuwe vloer hierop te leggen, we gebruiken dan een hoogelastische lijm in combinatie met een gelaagde vloer.

PARKETVLOER ALS ONDERVLOER

Onze houten vloeren kunnen op praktisch alle basisvloeren worden gelegd. Voor elke basisvloer geldt dat deze blijvend droog, hard, vlak, schoon én goed dragend moet zijn.

Een houten vloer kan alléén op een parketvloer gelegd worden als deze volledige verlijmd is aan de betreffende ondervloer. Is dit het geval? Dan heb je de keuze uit de volgende legmethodes:

Is jouw huidige parketvloer zwevend gelegd, dan is het noodzakelijk om de vloer te verwijderen voordat het leggen van jouw nieuwe houten vloer kan plaatsvinden.

HET LEGGEN VAN DE VLOER

Natuurlijk adviseren wij je graag over de verschillende legmethoden en kunnen wij de vloer voor je leggen en afwerken. Geef je er de voorkeur aan om de werkzaamheden zelf uit te voeren? Bekijk dan de verschillende legmethoden voor een eerste indruk.