Houten vloer schuren

Houten vloeren worden geleefd en in het dagelijks leven veel gebruikt. Hierdoor kunnen sporen van gebruik zichtbaar worden op de vloer, zoals krassen of beschadigingen. Om dit tegen te gaan worden vloeren behandelt met verschillende producten, welke ieder voordelen bieden. Door de vloer te onderhouden kan je langer genieten van het comfort van een houten vloer. Onze ervaren parketteurs kunnen het schuren of onderhouden van de vloer voor je verzorgen.

Houten vloer behandelen

Een houten vloer kan worden behandelt met verschillende producten. De meest voorkomende zijn olie, hardwax, lak. Bij hardwax en lak wordt een beschermlaag op het hout aangebracht. De olie wordt echter veelal in het hout gepoetst waardoor er geen laag op het hout zit. Hardwax en lak kunnen het hout een glimmende uitstraling geven, daar waar olie een matte uitstraling geeft. Het voordeel van een olie ten opzichte van de andere producten is dat olie plaatselijk kan worden aangebracht. De vloer hoeft hiervoor niet eerst geschuurd te worden.

Een houten vloer van Uipkes Houten Vloeren worden altijd geolied. Hierbij hoeft de vloer niet meer geschuurd te worden. Hierdoor krijg je een vloer voor het leven.

Houten vloer schuren en oliën

Naast het regelmatig stofzuigen en afnemen van de vloer, adviseren wij bij Uipkes Houten Vloeren de vloer periodiek te onderhouden. Door regelmatig onderhoud blijft de vloer in goede staat en heb je er levenslang plezier van. Hierdoor is het schuren van de vloer niet meer noodzakelijk. 

Desgewenst kan de vloer bij een veranderende wens van de kleur of bij dergelijke beschadigingen  geschuurd worden. De mogelijkheden kunnen we toelichten in een adviesgesprek of door een mail te sturen naar info@uipkes.nl. Het schuren en oliën van de vloer kost ca. € 36,- per m2.

Houten vloer schuren en lakken

Bij een gelakte vloer zit de beschermlaag boven op het hout. Hierdoor is de vloer gesloten tegen vuil en vocht. Na verloop van tijd kunnen hierin beschadigingen komen en kalere plekken ontstaan. De vloer dient altijd geschuurd te worden voordat je een nieuwe laklaag kan aanbrengen. Het aanbrengen van de lak gebeurt in drie keren, 1 keer grond lak en 2 keer aflak. Tussentijds dient de vloer ligt geschuurd te worden. Het schuren en lakken kost ca. € 39,- per m2.

Vloer laten schuren / onderhouden

Zie je erg tegen het aanbrengen van de onderhoudsolie op? Dan kunnen wij je hiermee helpen. Wij kunnen het onderhoud periodiek of over een langere periode voor je verzorgen.

Dezelfde ervaren parketteurs die de vloeren installeren verzorgen de behandelingen. 

De voordelen op een rij:

De behandeling wordt vakkundig uitgevoerd: De vloerdelen zullen weer goed beschermt zijn. De vloer zal weer zo goed als nieuw zijn.

Bij de behandeling wordt de vloer nagelopen op beschadigingen en kleine reparaties worden kosteloos opgelost.

Een vloer voor het leven

Met de juiste frequentie van het onderhoud verleng je de levensduur van de houten vloer. Met het regelmatig aanbrengen van de onderhoudsolie op de vloer is de kans aanwezig dat je de vloer niet meer hoeft te schuren.

Het schuren van de vloer ga je op de vloeren van Uipkes houten vloeren pas toepassen als het onderhoud met de onderhoudsolie niet meer het gewenste resultaat gaat geeft of als je van kleur wil veranderen. Zodoende overweeg je de schuur behandeling eens in de 20-25 jaar.

De houten vloeren van Uipkes Houten Vloeren kan je 3-6 keer schuren (afhankelijk van product type.) Zodoende gaat de houten vloer van Uipkes Houten Vloeren een leven lang mee kan het zelfs en vloer zijn voor generaties!

Tip van Uipkes: Zorg ervoor dat bij de deur een goede mat ligt zodat het ergste vuil niet op de houten vloer terecht komt. Plaats onder tafels, stoelen en ander meubilair viltjes om de vloer te beschermen tegen beschadigen. Controleer bij stoelen of er gespecialiseerde parketwieltjes gemonteerd zijn.

Onderhoudsbehandeling Uipkes vloer

De onderhoudsbehandeling na een aantal jaar bestaat uit het intensief reinigen en aanbrengen van een nieuwe olielaag. Na het aanbrengen van de olie laag dient de vloer weer te drogen. Na het drogen is de vloer weer bestendig tegen vuil en vocht.

De keuken is een werkruimte hierbij wordt de vloer zwaarder belast dan in reguliere ruimtes. Het is verstandig om hierom het onderhoud regelmatiger toe te passen, hiermee blijft de vloer vuil en vloeistof afstotend.

Meer informatie hebben?

Wil je meer informatie over het onderhouden of schuren van een houten vloer? Of wil je dat wij het onderhoud/schuren voor je uitvoeren? Vraag een adviesgesprek / prijsopgave aan, of mail naar info@uipkes.nl.