Houtsoorten Uipkes

Houtsoorten

Uipkes kan houten vloeren in ruim twintig soorten massief hout leveren. Daarnaast leveren wij lamelparket (gelaagde vloeren) in diverse houtsoorten die zeer geschikt zijn voor vloerverwarming of vloerkoeling. De meest populaire houtsoort voor een houten vloer is eikenhout. Lees meer over de voordelen van een eiken vloer.

HOUTSOORTEN EN KEUZEMOGELIJKHEDEN

Wij kunnen houten vloeren in diverse breedtes van 14 tot wel 38 cm leveren, voor bijvoorbeeld verouderde houten vloeren of een brede visgraatvloer. Al deze vloeren kunnen we in 90 verschillende kleuren leveren zodat je de vloer perfect kan afstemmen op jouw interieurwensen. Zo ontstaan ontelbaar veel mogelijkheden om de vloer te creëren die perfect bij jouw inrichting past. De houtsoort vormt echter steeds de basis.

Bekijk hieronder het overzicht van onze houtsoorten en afwerkingen voor een eerste indruk. Voor meer informatie en advies nodigen wij je graag uit in onze showroom. Je kunt ook alvast ons Uipkes Houten Vloeren Magazine bestellen.

Classique Frans Eiken

Frans eiken vloeren bestaan uit een rustige houtsoort die in de structuur gekenmerkt worden door de vlamtekening in het hout. De zogenaamde kattenpootjes (kleine kwastjes) zijn karakteriserend voor Frans eiken vloeren. De kwaliteit is rustiger vergeleken met de rustieke kwaliteit, doordat er minder en kleinere noesten zijn toegestaan.

Frans Eiken

Frans eiken vloeren bestaan uit een rustige houtsoort die in de structuur gekenmerkt worden door de vlamtekening in het hout. De zogenaamde kattenpootjes (kleine kwastjes) zijn karakteriserend voor Frans eiken vloeren. De kwaliteit is rustiger vergeleken met de rustieke kwaliteit, doordat er minder en kleinere noesten zijn toegestaan.

Rustiek Frans Eiken

Vloeren van rustiek Frans eikenhout, die zijn behandeld met een naturel olie geven de woning een eigentijds, maar tegelijk ook een neutraal karakter. Deze eiken vloer kunnen wij in tientallen verschillende kleuren leveren, zoals gerookt, gerookt wit of naturel of zelfs vele zwarte kleuren. Zo kun je altijd een kleur kiezen die het beste bij de inrichting en sfeer van jouw leefomgeving past.

Rood Amerikaans Eiken

Rood Amerikaans eiken heeft een karakteristieke zalmroze tint. In de Verenigde Staten is deze houtsoort mede door de bijzondere vlamtekening zeer geliefd en wordt veel gebruikt voor vloeren en meubels.

Amerikaans Kersen

Amerikaans kersenhout wordt gekenmerkt door zijn warme uitstraling en heeft een lichte tot donkere roodbruine kleur. 

Hard Maple

Hard maple (esdoorn) groeit in Noord Amerika en Canada en wordt gekenmerkt door zijn witte tot crème achtige uitstraling. Het is een lichte houtsoort met een zeer strakke houttekening.

Ipé Groenhart

Ipé Groenhart is een houten vloer die minimaal een leven lang meegaat. Het hout wordt gekenmerkt door zijn donkere, groenig bruine kleur. Afgewerkt geeft de vloer een warme, diepbruine uitstraling en is de groene tint geheel verdwenen.

Jatoba

Jatoba (Hymenaea courbaril) is een houtsoort dat veel voorkomt in Zuid-Amerika en in het Caribisch gebied. Deze houtsoort wordt gebruikt voor zowel houten vloeren als meubelen. 

Merbau

Merbau is een zeer strakke houtsoort, die nauwelijks onregelmatigheden vertoont.

Pitch Pine

Pitch pine houten vloeren hebben een duidelijke vlamtekening. De houtsoort is sterk en harsrijk.

Robijn

Robijn is een tropische houtsoort afkomstig uit het Amazonegebied in o.a. Brazilië. Het is een houtsoort die gekenmerkt wordt door zijn diverse kleuren.

Sipo Mahonie

Sipo Mahonie houten vloeren zijn van een rustige mahoniesoort die door een stabiel vochtpercentage goed als vloer gebruikt kan worden.

Zwarte Kabbes

Zwarte Kabbes (Sucupira Preta) is een houtsoort die afkomstig is uit Zuid-Amerika, voornamelijk Brazilië en Suriname.