kopshout uipkes badkamer

Kopshout Vloeren

Hout leeft, is duurzaam en heeft een warme uitstraling en dat is bij de kopshouten vloeren van Uipkes duidelijk te zien. De massief houten blokjes komen uit de dwarsrichtingen van de stam en hierdoor zijn de jaarringen van de stam zichtbaar in elk blokje.

KOPSHOUT VLOEREN

Een kopshouten vloer is een ware eyecatcher!

Een kopshout vloer wordt ook wel ‘blokjesvloer’ genoemd en hiermee heb je iets unieks. Het geeft een speels en levendig karakter aan je interieur of bedrijfsruimte. De kopshout vloeren van Uipkes zijn gemaakt van massief houten blokjes uit de dwarsrichting van de stam. Hierdoor worden deze vloeren nog harder dan de andere houten vloeren. Deze bijzondere vloer is dus niet alleen duurzaam, maar ook zo slijtvast dat deze zelfs geschikt is voor zware bedrijfsmatige toepassingen.

Deze houten vloer geeft een industriële uitstraling aan je ruimte en is leverbaar in vele tientallen unieke handgemaakte kleuren. De duurzame vloeren worden in Nederland op maat gemaakt in elke gewenste afmeting. Natuurlijk met vijf jaar garantie!

kopshout vloer uipkes

BIJZONDER: DE JAARRINGEN VAN DE STAM

De kopshout vloer heeft een bijzondere eigenschap: de jaarringen van de stam zijn zichtbaar in elk vlakje. Dat maakt de vloer extra levendig en geeft een prachtig uiterlijk. Bovendien is de vloer enorm slijtvast en stevig. Een kopshout vloer wordt vastgelijmd op een stevige ondervloer. Deze vloer gaat als een van de weinige houten vloeren niet samen met vloerverwarming, dus dat is iets om rekening mee te houden.

HET LEGGEN VAN EEN KOPSHOUT VLOER

Een kopshout vloer kan op de zandcement dekvloer worden geplakt, we brengen daar eerst een dunne viltlaag op aan. Als er een oude bestaande houten constructie vloer aanwezig is, brengen we daar eerst een ondervloer op aan. Vervolgens plakken we het kopshout daarop.

Drie tot vier weken voordat de vloer gelegd wordt, doet Uipkes eerst een uitgebreide voorinspectie. Hierbij controleren we de samenstelling van de ondervloer. We kijken bijvoorbeeld of deze voldoende treksterkte bevat en hoe het vochtpercentage is. Ook bespreken we de uitvoering van de werkzaamheden en meten alle ruimtes goed na. Zo kom je nooit voor onverwachte verrassingen! Uipkes vloeren geeft niet voor niets vijf jaar garantie op de producten en diensten.

kopshout vloeren uipkes badkamer

DE PRIJS

De ambachtelijke kopshout vloer bestaat uit heel veel kleine blokjes massief hout. Dit is allemaal handwerk en vraagt vele uren tijd om in detail op maat te maken. De vloer geeft dan ook een spectaculaire sfeer en is absoluut tijdloos.

Ook het leggen en daarna geheel schuren van de kopshout vloer vraagt veel tijd tijdens het legproces. Hierdoor ligt de investering relatief hoger in vergelijking met andere houten vloeren, maar dan heb je wel een vloer die gerust meer dan honderd jaar mooi blijft.

De kopshout vloer is daadwerkelijk een duurzame investering!

kopshout vloer uipkes

KLEURRIJKE KOPSHOUT VLOEREN

De kopshout vloeren worden gemaakt van eikenhout. Deze houtsoort is duurzaam, tijdloos, hard en heeft prachtige organische tekeningen. De eiken vloerdelen laat zich goed bewerken en wordt geolied met een 100% duurzame olie gemaakt volgens traditionele recepten. Deze olie geeft de kopshouten vloer niet alleen bescherming tegen invloeden van buitenaf, er kan bovendien gekozen worden uit maar liefst 90 verschillende tinten. Uipkes Houten Vloeren heeft veel tijd en passie gestoken in het laten ontwikkelen van tientallen zelfontworpen kleuren.

HET ONDERHOUD

De kopshout vloer kan als gewenst elke dag gedweild worden, maar dat is niet nodig. Natuurlijk is het altijd verstandig om de vloer regelmatig te stoffen, stofzuigen en/of te dweilen. Goed vloeronderhoud verlengt immers de levensduur van de houten vloer en beschermt de afwerking.

De olie waarmee de kopshout vloer wordt bewerkt is volledig natuurlijk en zorgt ervoor dat de vloer is beschermd tegen allerlei invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan water, koffie, bier en zelfs… wijn. We leveren de vloer met een eigen zeep, deze middelen houden de vloer gegarandeerd in topconditie.

kopshout vloeren uipkes badkamer

MEER WETEN?

Heb je nog vragen over kopshout vloeren of wil je om een andere reden eens verder praten met onze adviseurs? Maak zeker gebruik van onze jarenlange passie, kennis en ervaring. We staan je graag te woord. Neem gerust contact op of kom gezellig langs in onze inspirerende showrooms in Alphen aan den Rijn of Amsterdam!