versailles patroon uipkes houten vloeren

Versailles Vloeren: Laat je inspireren

Het Versailles patroon is gebaseerd op de Middeleeuwste patroonvloer van Lodewijk XIV in het paleis van Versailles. Het patroon is opgebouwd uit klassieke houten tegels met een diagonaal vlechtwerk en daaromheen steeds een vierkant kader van eiken.

Een vloer met een chique uitstraling die perfect past bij zowel een strak modern als een warm klassiek interieur.

VERSAILLES PATROON VLOEREN

Een Versailles vloer geeft elk interieur een koninklijk tintje

Het Versailles patroon is gebaseerd op de Middeleeuwste patroonvloer van Lodewijk XIV in het paleis van Versailles. Het patroon is opgebouwd uit klassieke houten tegels met een diagonaal vlechtwerk en daaromheen steeds een vierkant kader van eiken.

Het is een vloer met een chique uitstraling die perfect past bij zowel een strak modern als een warm klassiek interieur. Uipkes Houten Vloeren heeft al vele jaren ervaring in het leveren en leggen van de Versailles vloer. Deze houten vloer is leverbaar in vele tientallen unieke handgemaakte kleuren. De duurzame vloeren worden in Nederland op maat gemaakt in elke gewenste lengte en breedte. Natuurlijk met vijf jaar garantie! De Versailles vloer is als gelaagde versie bovendien heel goed toepasbaar op vloerverwarming of vloerverkoeling.

versailles patroon vloeren uipkes

KLASSIEK OF MODERN

Alleen al de naam van deze houten vloer geeft het tijdloze karakter van het legpatroon weer.
Het is een vloer met een chique uitstraling die perfect past bij zowel een strak modern als een warm klassiek interieur. Een vloer met een erfgoed die elke ruimte een koninklijk tintje geeft.

WAT KIES JE?

Wil je een rustieke look, dan kies je voor de Versailles vloer met knoesten. Zonder knoesten straalt de vloer meer rust uit. Je kunt kiezen voor een breedte van 80 x 80 of 100 x 100 cm. Zo is er voor ieder een passende sfeer. De Versailles vloer gaat perfect samen met vloerverwarming. Uipkes vloeren maakt hiervoor gebruik van een zogenaamde gelaagde houten vloer met de naam ‘Vincent’ die speciaal wordt gemaakt om op vloerverwarming te leggen. Vincent kan in iedere gewenste afmeting en dus voor ieder op maat gemaakt worden.

VLOERVERWARMING EN VERSAILLES VLOEREN: GEEN PROBLEEM

Een Versailles patroonvloer is eenvoudig toe te passen op een vloerverwarming. Wij gebruiken hiervoor eikenhout, andere houtsoorten gaan niet samen met vloerverwarming. Deze dun gelaagde vloer wordt speciaal gemaakt voor de combinatie met vloerverwarming. ‘Vincent’, zoals deze houten vloer wordt genoemd, kan in elke gewenste afmeting worden geleverd.

De Rc waarde van de vloer geeft de warmteweerstand van een vloer weer. Het is de gehele weerstand van de totale vloerconstructie. Een vloer met een hoge Rc waarde heeft dus meer weerstand dan een vloer met een lage Rc waarde. ‘Vincent’ heeft een lage Rc waarde van 0,088 en hierdoor warmt de vloer lekker snel op.

versailles patroon vloeren uipkes vloeren

DE PRIJS

De Versailles vloer is een ambachtelijk vloer gemaakt van veel verschillende kleine stukjes hout. Dat maakt deze vloer meer arbeidsintensief dan andere legpatronen. Het is allemaal handwerk en vraagt vele uren tijd om in detail op maat te maken. Het resultaat is dan ook echt iets bijzonders: een tijdloze vloer die past bij elk interieur.

De Versailles vloer wordt gemaakt met een toplaag van eikenhout. Je kunt daarvoor kiezen uit twee diktes. De gelaagde versie met een toplaag van 4 mm eikenhout wordt ‘Vincent’ genoemd en de dikste toplaag van 6 mm eikenhout noemen we ‘Robin’. De prijs van de Versailles vloer is verder afhankelijk van verschillende factoren zoals het soort ondervloer, de maten van knoesten in het hout en het leggen van de ambachtelijke vorm. Wij hebben een gemakkelijke tool ontwikkeld waardoor je, door je wensen in te vullen, direct een prijsopgave krijgt. Druk hiervoor op de link hieronder.

ONDERVLOER? DE HOUTEN VLOER KAN ER RECHTSTREEKS OP

Ligt er al een tegelvloer in het huis? Geen probleem, de Versailles vloer kan rechtstreeks op een bestaande tegelvloer geplakt worden. Ook een zandcement dekvloer vormt geen bezwaar. Is er een oude bestaande houten constructie vloer aanwezig? Dan brengen we daar eerst een ondervloer op aan. Vervolgens wordt daar de Versailles vloer opgeplakt. Drie tot vier weken voordat de vloer gelegd wordt, doet Uipkes eerst een uitgebreide voorinspectie. Hierbij controleren we de samenstelling van de ondervloer. We kijken bijvoorbeeld of deze voldoende treksterkte bevat en hoe het vochtpercentage is. Ook bespreken we de uitvoering van de werkzaamheden en meten alle ruimtes goed na. Zo kom je nooit voor onverwachte verrassingen! Uipkes geeft niet voor niets vijf jaar garantie op de producten en diensten.

versailles patroon vloeren uipkes vloeren

KLEURRIJK VERSAILLES LEGPATROON

Voor de Versailles vloeren gebruiken we eikenhout. Deze houtsoort is duurzaam, tijdloos, hard en heeft prachtige organische tekeningen. De houten vloer laat zich goed bewerken en wordt geolied met een 100% duurzame olie gemaakt volgens traditionele recepten. Deze olie geeft de Versailles vloer niet alleen bescherming tegen invloeden van buitenaf, er kan bovendien gekozen worden uit maar liefst 90 verschillende tinten. Uipkes Houten Vloeren heeft veel tijd en passie gestoken in het laten ontwikkelen van tientallen zelfontworpen kleuren.

Deze olie zorgt voor bescherming tegen vocht en kan dus zelfs in de badkamer worden gelegd. Sorteringen, afmetingen en kleuren worden voor iedere klant individueel en op maat bepaald en zo is er voor iedere smaak en voor iedere ruimte een passende Versailles vloer.

HET ONDERHOUD

De Versailles vloer kan als gewenst elke dag gedweild worden, maar dat is niet nodig. Natuurlijk is het altijd verstandig om de vloer regelmatig te stoffen, stofzuigen en/of te dweilen. Goed vloeronderhoud verlengt immers de levensduur van de houten vloer en beschermt de afwerking.

De olie waarmee de Versailles vloer wordt bewerkt is volledig natuurlijk en zorgt ervoor dat de vloer is beschermd tegen allerlei invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan water, koffie, bier en zelfs… wijn. We leveren de vloer met een eigen zeep, deze middelen houden de vloer gegarandeerd in topconditie.

versailles vloeren uipkes vloeren

MEER WETEN?

Versailles vloeren zijn er in alle maten, kleuren en houtsoorten. Ze zijn geschikt voor iedere ruimte. Heb je nog vragen over de kleuren of wil je om een andere reden eens verder praten met onze adviseurs? Maak zeker gebruik van onze jarenlange passie, kennis en ervaring, we staan je graag te woord. Neem gerust contact op of kom gezellig langs in onze inspirerende showrooms in Alphen aan den RijnAmsterdam of Naarden-Vesting!