Houten vloeren in nieuwbouw

Wanneer je houten vloerdelen in een nieuwbouwhuis legt, kan dit vaak zonder problemen: de woning droogt namelijk al tijdens de bouw.

 
Houten vloer met vloerverwarming in een nieuwbouwhuis - natbouwsystemen zandcement gebonden vloeren

HOUTEN VLOEREN EN NIEUWBOUW

Onze jarenlange ervaring leert ons dat we bijna geen “te natte” nieuwbouwhuizen meer tegenkomen.

Om aan alle onzekerheid een einde te maken komen we circa 3 a 4 weken van tevoren een voorinspectie doen waarin we o.a. de kwaliteit van de ondervloer controleren, de oppervlakte, de relatieve luchtvochtigheid, het vochtpercentage van de ondervloer en alle details van tevoren bespreken.

MISVERSTANDEN OVER VOCHT

Het hardnekkige misverstand dat er zich veel problemen voordoen met betrekking tot bouwvocht en het leggen van houten vloeren in nieuwbouwhuizen en/of appartementen willen we bij deze graag ontkrachten. Kiezen voor een houten vloer in jouw nieuwbouwwoning kan prima, mits je de juiste voorbereidingen treft tijdens het bouwproces.

WAT IS CRUCIAAL?

Het is belangrijk dat de ondervloer niet teveel vocht meer bevat op het moment waarop de vloer wordt gelegd. Is dit wel het geval, dan is het raadzaam het leggen en afwerken uit te stellen tot het restvocht uit de nieuwe afwerkvloer weg is.

Dit proces kan eventueel versneld worden, door de plaatsing van bouwdrogers. Daarnaast is het belangrijk dat alle werkzaamheden, zoals het plaatsen van de keuken, het verven, het tegelen en het stucwerk voltooid zijn voordat de vloer geplaatst wordt.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden om een houten vloer in jouw nieuwbouwhuis te leggen? Kom dan naar de showroom en ontdek de legpatronen, houtsorteringen en onze 90 exclusieve vloerkeuren. Videobellen kan ook.