houten visgraat vloer in nieuwbouw appartement in Amsterdam

Houten vloeren in nieuwbouw

Wanneer men houten vloerdelen in een nieuwbouwhuis legt, kan dit vaak zonder problemen: de woning droogt al tijdens de bouw.

 
Houten vloer met vloerverwarming in een nieuwbouwhuis - natbouwsystemen zandcement gebonden vloeren

HOUTEN VLOEREN EN NIEUWBOUW

Onze jarenlange ervaring leert ons dat we bijna geen “te natte” nieuwbouwhuizen meer tegenkomen. Om aan alle onzekerheid een einde te maken komen we ca 3 a 4 weken van te voren een voorinspectie doen waarin we o.a. de kwaliteit van de ondervloer controleren, de oppervlakte, de relatieve luchtvochtigheid, het vochtpercentage van de ondervloer en alle details van te voren bespreken.

MISVERSTANDEN OVER VOCHT

Het hardnekkige misverstand dat er zich veel problemen voordoen met betrekking tot bouwvocht en het leggen van houten vloeren in nieuwbouwhuizen en/of appartementen willen we bij deze graag ontkrachten. Kiezen voor een houten vloer in jouw nieuwbouwwoning kan prima, mits u de juiste voorbereidingen treft tijdens het bouwproces.

WAT IS CRUCIAAL?

Het is belangrijk dat de ondervloer niet teveel vocht meer bevat op het moment waarop de vloer wordt gelegd. Is dit wel het geval, dan is het raadzaam het leggen en afwerken uit te stellen tot het restvocht uit de nieuwe afwerkvloer weg is. Dit proces kan eventueel versneld worden, door de plaatsing van bouwdrogers. Daarnaast is het belangrijk dat alle werkzaamheden, zoals het plaatsen van de keuken, het verven, het tegelen en het stucwerk voltooid zijn voordat de vloer geplaatst wordt.