Schitterende houten vloer in jouw renovatiewoning

Een bestaande woning kun je renoveren, waarbij het mogelijk is om de woning in de oude, traditionele staat terug te brengen. Vaak hebben oudere woningen een rijk verleden met bijzondere bouwstijlen, ornamenten en parketvloeren. Veel van onze klanten willen hun woning moderniseren of hun monumentaal pand in traditionele staat herstellen en tegelijk hun interieur voorzien van een klassieke houten vloer met een moderne twist.

Houten vloer als basis van interieurinrichting

Een houten vloer vormt vaak de basis van een interieur en heeft veel impact op de beleving van een ruimte. Daarnaast past hout goed bij de traditionele uitstraling van het pand.


De uitdaging hierbij is om de woning zo te renoveren dat de traditionele details van de oude woning mooi gecombineerd worden met een modern interieur, zeker wanneer meerdere partijen zich met de renovatie of restauratie bezighouden.

Interieurarchitect

Vaak wordt een interieurarchitect gevraagd om het traject van de renovatie en herinrichting van de woning te begeleiden. Ideeën worden uitgewerkt door de architect en samen met de opdrachtgever wordt gekeken welke leveranciers het meest geschikt zijn voor het uitvoeren van de opdracht.

Uipkes heeft veel projectvloeren opgeleverd en werkt regelmatig samen met toonaangevende interieurarchitecten. Onze ervaring met projectmanagement, controle op kwaliteit en ons eigen team van zeer ervaren parketteurs, maakt dat opdrachtgevers graag met ons samenwerken.

Extra maatwerk werkzaamheden

Tijdens de renovatie kunnen we jouw oude woning niet alleen voorzien van een prachtige houten vloer, maar ook een heleboel andere werkzaamheden voor je verrichten, zodat je niet met 10 verschillende partijen in zee hoeft te gaan die allemaal een eigen invulling geven aan de opdracht, wat vaak de planning en eenheid in design niet ten goede komt.


Wij kunnen bijvoorbeeld:

Het voordeel is dat je altijd één aanspreekpunt hebt voor alle werkzaamheden en planningen makkelijker op elkaar afgestemd kunnen worden.

Staat van de renovatiewoning

Ook spelen technische factoren een grote rol. Wanneer je een houten vloer wilt leggen in je bestaande woning is het belangrijk om de huidige staat van de betreffende ruimte in kaart te brengen.

Zeker bij een wat oudere woning zijn er, door aanpassingen en uitbreidingen, vaak verschillen in onder andere de soorten ondervloeren en dorpels ontstaan.

Maak desnoods een paar foto’s van de ondervloer zodat wij tijdens uw bezoek aan onze showroom een beter beeld hebben van jouw ondervloer, zodat wij beter advies kunnen geven.
 

Soorten ondervloeren

Oudere woningen beschikken vaak over een houten draagvloer.  Bij renovaties waarin je kiest voor het toepassen van vloerverwarming, kan een gipsvezelplaat geplaatst worden op de draagvloer. Hierin kunnen de leidingen van de vloerverwarming worden gefreesd. Een alternatief is een vloer te storten op deze constructie, echter is hierbij een constructieberekening aan te raden. Indien de gestorte vloer te zwaar is kan gekozen worden om de balken vloer in zijn geheel te verwijderen.

Rond de jaren 70 begon men met het toepassen van zandcement/beton vloeren. Het voordeel is hierbij dat deze vaker geïsoleerd werden. Ook kun je de vloerverwarming direct in de zandcement vloer frezen, waardoor je minimale hoogte verliest. Controleer goed waar eventuele elektra en waterleidingen door de vloer lopen.

Voorinspectie

Om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe houten vloer straks volledig aansluit op de bijzonderheden van jouw woning, komen wij circa vier weken voordat de vloer geleverd wordt, graag bij je langs voor een voorinspectie. Tijdens deze afspraak brengen we eventueel uit te voeren aanpassingen en extra te treffen voorzorgsmaatregelen in kaart.

  • We meten de oppervlaktes na van de ruimtes waarin de houten vloer komt te liggen.
  • We controleren we de staat van en het vochtpercentage van (nieuwe) ondervloeren door middel van metingen. 
  • We lopen de ruimtes na op bijzonderheden, bijvoorbeeld: roosters en luiken die uitgezaagd moeten worden

We bespreken de eventuele consequenties voor het legproces met jou, zodat je exact weet wat je kunt verwachten.

Kom langs voor advies

Wil je weten hoe je het beste jouw oude woning kunt renoveren met een nieuwe houten vloer? Kom langs om te praten over de mogelijkheden en vrijblijvend advies. Wij hebben veel ervaring en delen onze kennis graag met jou om tot het allermooiste resultaat te komen. Bekijk onze website of vraag een magazine aan om meer inspiratie op te doen.

Contact