Een echte houten vloer in de slaapkamer?

Met een houten vloer in de slaapkamer creëer je een warme en knusse sfeer in een omgeving die bedoeld is voor rust en ontspanning. Hout geeft het gevoel dat je omringd bent door de natuur, wat bijdraagt aan een goede nachtrust. Bovendien gaan houten vloeren en vloerverwarming goed samen. Niets voelt zo prettig aan als warm hout, als je in de vroege ochtend met je blote voeten uit bed stapt.

Zwevende Houten Slaapkamervloer

In een ruimte waar stilte gewaardeerd wordt, is het raadzaam om een houten vloer zwevend te leggen. Door een zwevende houten vloer in de slaapkamer te plaatsen, kun je het contactgeluid verminderen.

Aangezien een slaapkamervloer minder intensief gebruikt wordt dan een houten vloer in de woonkamer of keuken, kun je ervoor kiezen om een goedkopere houten vloer te plaatsen. Lamelparket Floortje van Uipkes is een goedkopere gelaagde eiken planken vloer met een toplaag van 3mm met planken tot 22cm breed, speciaal ontwikkeld om in ruimtes te leggen die minder intensief gebruikt worden. Ook deze vloeren gaan ruim 20 jaar mee, net als onze andere lamelparket varianten.

17 legpatronen, 90 exclusieve kleuren

Lamelparket Floortje wordt vaak toegepast in planken patroon in de slaapkamer, maar bij Uipkes heb je keuze uit maarliefst 17 verschillende legpatronen. Voor een visgraatvloer of Hongaarse punt  wordt vaak lamelparket Vincent gekozen. Deze vloerdelen zijn sterker en bevatten een dikkere massief eiken toplaag. Dat maakt de vloerdelen geschikt voor drukbelopen ruimtes en legpatronen die uit kleinere vloerdelen bestaan.

De vloeren zijn leverbaar in 90 exclusieve kleuren. Daarnaast kunnen we de vloerdelen in diverse lengte- en breedtematen leveren. Er is dus altijd een houten vloer die bij de stijl van jouw slaapkamer past.

Bovendien is het mogelijk om onze vloeren meerdere malen te schuren en opnieuw af te werken. In dezelfde kleur of in een andere kleur. Je vloer ziet er na het schuren en oliën weer als nieuw uit. Een Uipkes Houten Vloer kan hierdoor tientallen jaren meegaan.

Doe inspiratie op voor een houten vloer in de slaapkamer. Vraag ons gratis inspiratiemagazine aan of bezoek één van onze showrooms in Amsterdam, Alphen aan den Rijn of Naarden.
 

Houten vloeren met vloerverwarming en vloerverkoeling

Onze houten vloeren kunnen uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming en vloerverkoeling, waardoor je altijd voor een prettig klimaat in de slaapkamer kunt zorgen, zowel tijdens strenge winters als tijdens hete zomers.

Onze vloeren zijn opgebouwd uit een onderlaag van kruislings verlijmd watervast multiplex en een toplaag van massief hout. Hierdoor werkt het hout minimaal en is het zelfs mogelijk om de vloer zonder plinten strak tegen de muur te leggen.

We kunnen het gehele project voor je uit handen nemen, zodat je slechts één aanspreekpunt hebt voor het aanleggen van de houten vloer met vloerverwarming en vloerverkoeling.
 

Houten vloer doorleggen

Wil je de houten vloer vanuit de slaapkamer doorleggen naar andere ruimtes? Dat kan. Denk bijvoorbeeld aan de overloop, andere slaapkamers en zelfs de badkamer. Ook kunnen we de trap bekleden met eikenhout, in dezelfde kleur en met hetzelfde legpatroon als de vloer.

Doe inspiratie op

Ontdek de vele mogelijkheden van houten vloeren en bestel ons gratis inspiratiemagazine. Je bent ook van harte welkom in onze showrooms in Amsterdam, Alphen aan den Rijn en Naarden. Weet je al wat je wilt? Vraag dan eenvoudig online een prijsopgave aan.