Hongaarse punt vloer

Bekijk ons portfolio met Hongaarse punt vloeren 

Een patroonvloer die zowel past bij een klassiek als modern interieur, dat is de Hongaarse punt vloer. De Hongaarse punt vloer is het broertje van de visgraat vloer, met één belangrijk verschil: bij een puntvloer liggen uiteinden tegen elkaar. Blader door ons portfolio met Hongaarse punt vloeren en laat je inspireren.

Hongaarse punt vloer

Een Hongaarse punt vloer kan worden toegepast in diverse soorten woningen of bedrijfspanden. De Hongaarse punt parketvloer is toepasbaar op vloerverwarming en eventueel vloerkoeling. Uipkes Houten Vloeren heeft al jaren ervaring in het leggen en leveren van de Hongaarse punt vloer. De houten vloer in de vorm van een Hongaarse punt is leverbaar in vele tientallen handgemaakte kleuren. De duurzame vloeren  worden voor de opdrachtgever in elke persoonlijk gewenste lengte en breedte in Nederland vervaardigt. Wij leveren alle vloeren met 5 jaar garantie.

Het grote verschil tussen Hongaarse punt en Visgraat betreft het legmotief. Bij de visgraatvloer worden de linkse en rechtse delen onder een hoek van 90 graden gelegd en ligt aan de bovenzijde de kopse zijde haaks tegen de lange zijde van de plank ernaast. 

        ‘Een Hongaarse Punt vloer is een tijdloze verrijking voor je leefomgeving’

Hongaarse Punt Vloer Sergeantstreep

sergeantstreep

Bij de Hongaarse punt vloer liggen de delen onder een hoek van 60 graden en sluiten aan de bovenzijde aan, waardoor een zogenaamde “sergeantstreep” ontstaat.

Het effect is een vloer die iets rustiger of strakker oogt dan een visgraat legpatroon. De Hongaarse punt is er ook in vele kleurafwerkingen verkrijgbaar.

Maak een showroom afspraak!

Hongaarse punt in alle facetten

De Hongaarse punt vloer gaat probleemloos samen met vloerverwarming. Wij gebruiken hier een zogenaamde gelaagde houten vloer voor 'Vincent', welke speciaal vervaardigd wordt voor de vloerverwarming. Vincent wordt voor iedere klant gemaakt in de gewenste afmetingen. Je kan een Hongaarse punt kiezen met een breedte van bijvoorbeeld 8 tot 22 cm breed en de lengte kan variëren van 16 cm tot 110 cm lang. De Hongaarse punt kan geleverd worden met of zonder knoesten.

Hongaarse punt en vloerverwarming

De Hongaarse punt vloer is eenvoudig toe te passen op een vloerverwarming. De Rc waarde van de vloer geeft de warmteweerstand van een vloer weer. Dus bij elke vloer is een Rc waarde bekend. De Rc waarde is de gehele weerstand van de totale vloerconstructie. Een vloer met een hoge Rc waarde heeft meer weerstand dan een vloer met een lage Rc waarde. Een hoge Rc waarde heeft dus een langere opwarmtijd en daarbij blijft de warmte ook langer aanwezig in de vloer. Ons dun gelaagde vloer genaamd ‘Vincent’ heeft een lage weerstand van Rc 0,088.

Prijs Hongaarse punt vloer

De prijs van een Hongaarse punt vloer is afhankelijk van de afmeting, de soort ondervloer, de mate van knoesten in het hout en het leggen van de ambachtelijke vorm. Daarnaast is de prijs van de Hongaarse punt ook afhankelijk van de houtsoort en de afwerking met of zonder plinten en allerlei andere details. Vraag via de button hieronder een prijsopgave op.

Vraag een prijsindicatie aan
Prijs Hongaarse punt vloer

Houten Vloer rechtstreeks op de ondervloer

De Hongaarse punt vloer kan rechtsreeks op de zandcement dekvloer of bijvoorbeeld op een bestaande tegelvloer geplakt worden. Wanneer er een oude bestaande houten constructie vloer aanwezig is, brengen we daar eerst een ondervloer op aan waarop de Hongaarse punt rechtstreeks geplakt kan worden. Voordat we de vloer daadwerkelijk leggen, doet Uipkes eerst een voorinspectie drie/vier weken voor het leggen van de vloer. Hierbij controleren we de samenstelling van de ondervloer om te controleren of deze voldoende treksterkte bevat, bekijken we het vochtpercentage, bespreken we de uitvoering van de werkzaamheden door en meten we alle ruimtes na.

Kleurrijk Hongaarse punt vloer

Kleurrijk Hongaarse punt

De Hongaarse punt wordt in eiken hout gemaakt. Eiken hout is duurzaam, tijdloos, hard en heeft prachtige organische tekeningen. De Hongaarse punt is bij Uipkes Houten Vloeren in maar liefst 90 kleuren verkrijgbaar!

De Hongaarse punt vloeren worden geolied met een 100% duurzame olie die gemaakt is volgens traditionele recepten. Deze olie geeft de Hongaarse punt bescherming tegen invloeden van buitenaf. Deze olie kan zelfs in de badkamer worden toegepast. Doordat sorteringen, afmetingen en kleuren voor iedere klant individueel worden bepaald, is er werkelijk voor elke plek en elke smaak een Hongaarse punt vloer.

Bekijk alle kleuren Hongaarse punten

Hongaarse punt vloeren en onderhoud

De Hongaarse punt vloeren worden geolied met olie van een volledig natuurlijke samenstelling en zijn beschermd tegen veelvoorkomende invloeden van buitenaf, zoals water, koffie, wijn en bier. De Hongaarse punt vloer kan in principe iedere dag gedweild worden, maar dat is niet nodig. We leveren de vloer met een eigen zeep.

Daarnaast is het natuurlijk altijd verstandig om de vloer regelmatig te stoffen, stofzuigen en/of dweilen. In de bijgeleverde onderhoudsset  vind je middelen om de vloeren in topconditie te houden. Goed vloeronderhoud verlengt de levensduur en beschermt de afwerkingen van uw gekozen vloer.

Contact

Heb je na deze uitgebreide uitleg vragen over de verschillende kleuren of de toepassing op vloerverwarming en wil je verder praten met één van onze adviseurs over de door jou samenstelde vloer? Maak dan gebruik van onze jarenlange kennis en ervaring. Maak direct een afspraak voor een adviesgesprek bij Uipkes Houten Vloeren en kom bij ons langs in de showroom in Alphen aan den Rijn of Amsterdam!

neem contact met ons op
Hongaarse punt vloer Uipkes