kopshouten vloer

Bekijk ons portfolio met kopshouten vloeren 

Een kopshouten vloeren is een eyecatcher voor elk interieur. De vloer die uit talloze blokjes bestaat is alleen daardoor al anders dan anders. Blader door ons portfolio met Kopshouten vloeren en laat je inspireren.   

Kopshout vloeren

Een kopshout vloer, oftewel ‘blokjesvloer’, is niet zo gebruikelijk in een interieur of bedrijfsruimte, maar geeft wel een bijzonder en speels karakter aan de vloer en de inrichting. De kopshout vloeren van Uipkes zijn gemaakt van massief houten blokjes welke uit de dwarsrichting van de stam komen. Deze vloeren zijn daardoor nog harder dan de andere houten vloeren. De duurzame vloeren  worden voor elke opdrachtgever in elke persoonlijk gewenste afmeting in Nederland vervaardigt. Uiteraard zijn hier ook vele kleuren in leverbaar. Wij leveren alle vloeren met 5 jaar garantie.

                           ‘Kopshout geeft een industriële uitstraling op elke plek'

Kopshout Vloeren

jaarringen van de stam

Dit geeft als bijzondere eigenschap dat de jaarringen van de stam in elk vlakje zichtbaar zijn. Een kopshouten vloer is zo slijtvast dat het daarom ook geschikt is voor zware bedrijfsmatige toepassingen. Een kopshouten vloer wordt op een stevige ondervloer vastgelijmd.

Maak een showroom afspraak!

Kopshout

De kopshout vloer gaat als één van de weinige houten vloer niet samen met vloerverwarming. Kopshout vloeren bestaan uit kleine stukjes hout welke dwars uit de stam gezaagd worden in plaats van uit de lengte van een stam. Dit geeft als bijzondere eigenschap dat de jaarringen van de stam in elk vlakje zichtbaar zijn, iets wat een prachtig uiterlijk geeft. Een kopshout vloer is zo slijtvast dat het daarom ook geschikt is voor zware bedrijfsmatige toepassingen. 

Kopshout leggen

Een kopshout vloer kan op de zandcement dekvloer waarop een dunne viltlaag is aangebracht geplakt worden. Wanneer er een oude bestaande houten constructie vloer aanwezig is, brengen we daar eerst een ondervloer op aan waarop het Kopshout geplakt kan worden. Alvorens we uw vloer leggen, doen we altijd eerst een uitgebreide voorinspectie van drie tot vier weken voor het leggen van uw kopshout vloer. Hoe ziet de voorinspectie eruit? We bekijken de samenstelling van de ondervloer om te controleren of deze voldoende treksterkte bevat, we bekijken het vochtpercentage, bespreken de uitvoering van de werkzaamheden door en meten alle ruimtes na.

Kopshout prijs

De kopshout vloer bestaat uit heel veel kleine stukjes. Dit is allemaal handwerk en vraagt vele uren tijd om in detail op maat te maken. Het ambacht is duidelijk van de vloer af te lezen en zal zich dan ook jaren laten gelden. 

                                   ‘ Kopshout: een duurzame investering ‘ 

Het leggen en daarna geheel schuren van de kopshout vloer vraagt veel tijd tijdens het proces. Dit zie je voor een groot deel terug in de prijs van een kopshouten vloer. De kopshouten vloer is daarentegen wel een vloer welke eenvoudig meer dan honderd jaar mee gaat. Deze vloer is dan ook daadwerkelijke een duurzame investering.

Vraag een prijsindicatie aan
Kopshout prijs
Kopshouten vloer in de badkamer

Kopshout vloeren in diverse kleuren

De kopshout vloer wordt van eiken hout gemaakt. Eiken hout is niet alleen duurzaam, tijdloos en hard, maar heeft prachtige organische tekeningen en laat zich goed bewerken.  

      ‘Kopshout in verschillende kleurbehandelingen’         

We kunnen de kopshouten vloeren in 90 verschillende kleuren leveren. Zo zit er altijd de perfecte kleur voor u tussen. De vloeren worden allemaal geolied. De  100% duurzame olie is gemaakt volgens traditionele recepten en beschermt uw kopshout vloer.

Bekijk alle kleuren kopshout vloeren

Onderhoud en kopshout

Kopshouten vloeren worden geolied met een olie van een volledig natuurlijke samenstelling. U kunt de vloeren iedere dag dweilen, maar dit is natuurlijk niet noodzakelijk. Kopshouten vloeren worden geleverd met een eigen zeep die de vloer eenvoudig weer netjes maakt.

Ook is het altijd goed om de kopshout vloer regelmatig te stoffen, stofzuigen en/of dweilen. In de bijgeleverde onderhoudsset vind je middelen om de vloeren in topconditie te houden. Goed vloeronderhoud verlengt niet alleen de levensduur, maar beschermt ook de afwerkingen van jouw vloer.

Contact

Ben je geïnteresseerd in Kopshout vloeren? Neem nu contact met ons op en kom bij ons langs in de showroom in Alphen aan den Rijn of Amsterdam!

neem contact met ons op
Kopshouten vloer