Versailles vloer

Bekijk ons portfolio met Versailles vloeren 

Met een Versailles vloer geef je jouw interieur een koninklijk tintje. Of het nu een modern appartement is of een monumentaal pand. Blader door ons portfolio met Versailles vloeren en laat je inspireren.

Versailles patroon vloeren

Het Versailles patroon is gebaseerd op de Middeleeuwse patroonvloer van Lodewijk XIV in het Paleis van Versailles. De Versailles vloer is als gelaagde versie  is toepasbaar op vloerverwarming en eventueel vloerkoeling. Uipkes Houten Vloeren heeft al jaren ervaring in het leggen en leveren van Versailles vloeren en  deze vloeren zijn leverbaar in vele tientallen handgemaakte kleuren. De duurzame vloeren worden voor elke opdrachtgever in elke persoonlijk gewenste afmeting in Nederland vervaardigt. Wij leveren alle vloeren met 5 jaar garantie.

                    ‘Versailles patronen is een wellust voor het oog’

Versailles vloer van Uipkes

Klassiek of modern

Deze vloeren doen hun naam meer dan eer aan en geeft het grote tijdloze karakter van weleer weer.

De vloeren ogen chique en zijn prachtig te combineren met klassieke- of een moderne inrichting.

maak een showroom afspraak!

Versailles vloeren

Versailles vloeren en vloerverwarming gaan uitstekend samen. Uipkes vloeren maakt gebruik van een zogenaamd gelaagde houten vloer welke vervaardigt wordt voor op vloerverwarming. Dit product heet ‘Vincent’. Vincent wordt voor iedere klant gemaakt in de afmetingen zoals dat gewenst is. Je kan voor een eiken houten Versailles vloer kiezen in breedte van 80 x 80  of 100 x 100cm breed. De Versailles vloer is leverbaar met of zonder knoesten.

Vloerverwarming of vloerkoeling met een Versaillesvloer

Een Versailles patroonvloer is eenvoudig toe te passen op vloerverwarming. We passen alleen maar eiken houten vloeren toe, want ander houtsoorten zijn niet toepasbaar op vloerverwarming. De Rc waarde van de vloer geeft een warmteweerstand van een vloer weer. De Rc waarde is de gehele weerstand van de totale vloerconstructie. Een vloer met hoge Rc waarde heeft meer weerstand dan een vloer met een lage Rc waarde. Een hoge Rc waarde heeft dus een langere opwarmtijd en daarbij blijft de warmte dan ook langer aanwezig in de vloer. Uipkes past een dun gelaagde vloer genaamd ‘Vincent’ toe, welke een weerstand heeft van Rc 0,088.

Versailles patroon vloer prijs

Zoals je wellicht kunt vermoeden bestaat de Versailles vloer uit heel veel kleine stukjes. Dit is allemaal handwerk en vraagt vele uren tijd om in detail op maat te maken. Het ambacht spat dan ook voor eeuwig van de vloer af. De Versailles vloer wordt gemaakt met een toplaag van eiken hout en hier kan je kiezen in twee verschillende diktes. De gelaagde versie van 4 mm eiken houten toplaag noemen we Vincent. De dikste toplaag van 6 mm eikenhout noemen we Robin. 

De prijs van de Versailles vloer is verder afhankelijk van de soort ondervloer, het leggen van de ambachtelijke vorm, de mate van knoesten in het hout etc. Vraag via de knop hieronder direct een prijsopgave op.

Vraag een prijsindicatie aan
Versailles vloer prijs

Versailles vloer laten leggen

Een gelaagde houten Versailles patroon vloer kan rechtsreeks op de zandcement dekvloer of bijvoorbeeld een bestaande tegelvloer geplakt worden. Wanneer er een oude bestaande houten constructie vloer aanwezig is, brengen we daar eerst een ondervloer op aan waarop de Versailles  vloer rechtstreeks geplakt kan worden. Voordat Uipkes de vloer komt leggen doet zij altijd eerst een uitgebreide voorinspectie drie/vier weken voor het leggen van de vloer. Tijdens  de voorinspectie controleren we de samenstelling van de ondervloer om te checken of deze voldoende treksterkte bevat, we bekijken het vochtpercentage, bespreken de uitvoering van de werkzaamheden door en meten alle ruimtes na. Uipkes geeft dan ook niet voor niets 5 jaar garantie op haar producten en diensten.

Versailles vloer in de woonkamer

Versailles in alle kleuren

De Versailles vloer wordt van eiken hout gemaakt. De bijzondere eigenschappen hiervan zijn: het is duurzaam, tijdloos, hard, heeft prachtige organische tekeningen en laat zich goed bewerken. Uipkes Houten Vloeren heeft veel tijd besteed aan het bedenken en toepassen van de zelf bedachte kleuren. 

                      ‘Prachtige kleurrijke Versailles vloeren’

We kunnen de Versailles vloeren in maar liefst negentig verschillende kleuren leveren. De houten vloeren worden allemaal geolied met een olie volgens traditionele recepten en dit geeft het hout bescherming tegen invloeden van buitenaf. Doordat sorteringen, afmetingen en kleuren voor iedere klant individueel worden bepaald, kunnen we voor elk individu de gewenste Versailles vloeren precies op maat maken.

Bekijk alle kleuren Versailles vloeren

Versailles vloeren onderhouden

Versailles vloeren worden geolied met een olie van een volledige natuurlijke samenstelling en zijn beschermd tegen veelvoorkomende invloeden van buitenaf. De Versailles vloer is bestand tegen dagelijks dweilen.

Natuurlijk is het altijd goed om uw vloer regelmatig te stoffen, stofzuigen en/of dweilen. In de bijgeleverde onderhoudsset vind je middelen om uw Versailles vloer in topconditie te houden. Goed vloeronderhoud verlengt de levensduur en beschermt de afwerkingen van jouw Versailles vloer.

Contact

Ben je geïnteresseerd in Versailles patroon vloeren? Neem nu contact met ons op en kom bij ons langs in de showroom in Alphen aan den Rijn of in onze nieuwe showroom in Amsterdam!

neem contact met ons op
Versailles floor