grote witte visgraat houtenvloer

Visgraat Vloeren: Laat je inspireren

De visgraat vloer is een klassieke en stijlvolle houten vloer met een moderne twist. Kies voor moderne grotere variaties van het patroon in massief eiken of creëer een bijzonder effect met een gelaagde plank. Of je nu een jaren ‘30 woning hebt of een luxe appartement: de visgraat vloer geeft elke ruimte een uniek karakter. Blader door het Uipkes portfolio met visgraat vloeren en laat je inspireren.

Visgraat vloeren
De visgraat vloer is een absolute klassieker, maar wel met een moderne twist

De houten vloer met een visgraat legpatroon is terug van weggeweest en enorm populair. Het is een absolute klassieker, maar wel met een moderne twist. Massief houten visgraatvloeren en visgraat lamelparket geven werkelijk elke ruimte een uniek karakter en maken je woonruimte tot een persoonlijke, warme en sfeervolle plek.

De nieuwe grote afmeting visgraat is een klassieke vloer met een moderne twist. We leveren visgraat vloeren in elke gewenste afmeting en houtsoort. Kies voor een visgraat vloer van eiken, een massieve visgraat vloer, visgraat parket of een extra brede visgraat vloer. Uipkes legt deze houten vloeren al jarenlang voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers en woonruimtes.

visgraat vloeren in alle kleuren

KLEUREN

Wij leveren de visgraat vloer in eikenhout, maar op aanvraag maken we met liefde visgraat parket van andere houtsoorten. Eikenhout kan in vele verschillende frisse tot warme kleuren worden geleverd. Heb je een specifieke kleur voor ogen voor jouw eiken visgraat vloer? Uipkes heeft 90 kleuren ontwikkeld, waardoor je kunt kiezen voor zowel witte of lichte visgraat vloeren als zwarte of donkere vloeren en natuurlijk alle tinten ertussen. Ook kunnen wij een kleur op maat maken.

VLOERVERWARMING EN VISGRAAT VLOEREN: GEEN PROBLEEM

Een visgraat vloer gaat perfect samen met vloerverwarming. Uipkes heeft hier jarenlang ervaring mee. Of de vloerverwarming nu dient als hoofd- of bijverwarming, de visgraat vloer kan hier als lamelparket overheen gelegd worden. Sterker nog: de houten visgraat vloer kan zelfs over een bestaande plavuizen vloer, met vloerverwarming, gelegd worden. Ook dan wordt de houten vloer evenals de ruimte heerlijk snel warm. De weerstand van het hout dat wij gebruiken is laag (Rc=0,088) waardoor opwarmtijd korter is en de ruimte langer warm blijft.

De toplaag die we gebruiken is 4 mm eikenhout en heeft dus een levensduur van vele tientallen jaren. Ook kun je deze nog meerdere keren schuren, mocht je dat in de toekomst nodig vinden of toe zijn aan een nieuwe look of kleurafwerking.

De soms eeuwenoude woningen in de Nederlandse steden zijn ook wel voorzien van bestaande houten constructie vloeren, hiervoor worden zogenoemde droogbouw systemen gebruikt. De visgraat vloer kan ook hier perfect mee gecombineerd worden. Juist een nieuwbouwwoning? Deze vloerverwarmingen zijn heel geschikt om direct een visgraat vloer overheen te verlijmen. Hoe dan ook, wij controleren altijd vier weken van te voren of jouw ondervloer geschikt is. Zo kun je met een gerust hart genieten van je nieuwe vloer op de vloerverwarming.

Uipkes is een ware specialist op het gebied van houten vloeren in combinatie met vloerverwarming.

Visgraat vloer
Visgraat vloer
Visgraat vloer
visgraat parket laten leggen

MASSIEF HOUT VERSUS PARKET

Je kunt bij Uipkes kiezen tussen een massief houten visgraat vloer of het veelgevraagde visgraat parket. Het verschil in uiterlijk is niet direct duidelijk te zien, maar de keuze hangt wel van een aantal factoren af.

Een massief houten vloer gaat bijvoorbeeld niet samen met vloerverwarming. De dikte van een massief houten vloer zorgt voor een slechte warmtegeleiding. Visgraat lamelparket bestaat uit meerdere lagen en een toplaag van massief hout. Hierdoor is eiken visgraat parket wel geschikt voor vloerverwarming door de betere warmtegeleiding. Visgraat parket is dus zeer geschikt voor ieder huis en iedere ruimte.

visgraat vloer badkamer

DE PRIJS VAN EEN VISGRAAT VLOER

De prijs van een visgraat vloer is afhankelijk van een aantal verschillende factoren zoals de houtsoort, massief hout of visgraat parket en het type afwerking. Zo kun je kiezen voor een vloer met of zonder plinten of kun je de vloer naadloos door laten lopen in de badkamer. Deze beslissingen maken het onmogelijk om er hier een prijskaartje aan te hangen. Daarom willen wij het je zo gemakkelijk mogelijk maken en hebben we een speciale module ontworpen die je, na het invullen van je wensen, direct een prijsopgave opstuurt via email.

VISGRAAT VLOEREN INCLUSIEF LEGGEN

Bij Uipkes Houten Vloeren krijg je niet alleen een prachtige visgraat vloer, maar ook alle service rondom het leggen van de vloer. Voor het leggen komen we bij je langs om alles op te meten en waar nodig adviseren we je direct over de beste aanpak. We controleren of de ondervloer de juiste samenstelling heeft en het juiste vochtpercentage bevat. Ook kijken we of deze vlak genoeg is. Kortom we bespreken alle details rondom de uitvoering ruim van te voren met je, zodat je weet wat je kunt verwachten. Ook is er zo alle tijd om met elkaar tot het allermooiste eindresultaat te komen. Het neemt je zorgen weg over de juiste bestelling en of het resultaat wel is zoals je had verwacht. Je krijgt altijd een unieke visgraat vloer helemaal op maat gemaakt en gelegd.  

klassieke visgraat vloer
visgraatvloer op kantoor
een sfeervolle houten vloer
Visgraat Patroon

GESCHIKT VOOR ALLE RUIMTES

Een visgraat vloer is niet alleen spectaculair in de woonkamer, maar ook in de keuken, badkamer of kantoorruimte. Massief houten visgraat vloeren en visgraat lamelparket zijn geschikt voor echt elke ruimte in het huis. We behandelen de visgraat vloer met een speciale natuurlijke olie die zorgt dat de vloer is beschermd tegen alle invloeden van buitenaf, zoals water of andere vloeistoffen.

VISGRAAT VLOEREN EN ONDERHOUD

Voor de visgraat vloeren gebruiken we een olie met een volledig natuurlijke samenstelling, die we volgens traditionele recepten op duurzame wijze maken. De vloeren zijn beschermd tegen veelvoorkomende invloeden van buitenaf, zoals water, koffie, cola, wijn of bier. Je kunt de vloeren in principe iedere dag dweilen als je dat wilt. 

We leveren bij de visgraat vloeren o.a. een eigen zeep die de vloer eenvoudig weer netjes maakt. Verder is het altijd goed om de vloer regelmatig te stoffen, stofzuigen en/of dweilen. In de bijgeleverde onderhoudsset vind je middelen om uw vloer in topconditie te houden. Regelmatig vloerenonderhoud verlengt de levensduur en beschermt de afwerking van jouw vloer. 

visgraat parket meer weten

MEER WETEN?

Visgraat vloeren zijn er in alle maten, kleuren en houtsoorten. Ze zijn geschikt voor iedere ruimte. Heb je nog vragen over de kleuren of toepassing op vloerverwarming of wil je om een andere reden eens verder praten met onze adviseurs? Maak zeker gebruik van onze jarenlange passie, kennis en ervaring. We staan je graag te woord. Neem gerust contact op of kom gezellig langs in onze inspirerende showrooms in Alphen aan den RijnNaarden of Amsterdam!