Toepassingen

Houten vloeren in eetkamer, keuken en woonkamer Den Haag

26 Aug 2022
Readtime 4 minutes
uipkes
Witte visgraat vloer in de eetkamer in een woning te Den Haag.
Witte visgraat vloer in de eetkamer in een woning te Den Haag.
Foto: Uipkes

In een jaren ‘30 pand te Den Haag heeft Uipkes een prachtige witte houten vloer in visgraatpatroon gelegd in de eetkamer, keuken en woonkamer. De bewoners hebben gekozen voor een rustiek Frans eiken visgraat vloer met planken van 160/800 mm. De vloer is afgewerkt in één van de 90 unieke kleuren van Uipkes: Van Gogh Wit.

Moderne visgraat vloer van eikenhout in jaren 30 woning Den Haag.

Eetkamer

De visgraat vloer is gelegd zonder band, wat de houten vloer een moderne uitstraling meegeeft. De meubelen en kunstwerken versterken de moderne look van de eetkamer. De lichtstraat in combinatie met de witte vloer maakt de ruimte tot een prettige en lichte omgeving om een maaltijd te nuttigen.

Van Gogh Wit visgraat houten vloer in de keuken in Den Haag.

Keuken

De vloer is ook gelegd in de aangrenzende keuken. Doordat de vloer is afgewerkt met milieuvriendelijke lijnzaadolie, is deze bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals vuiligheid, water, koffie en andere vloeistoffen. De lamelparket vloerdelen van hoge kwaliteit zorgen ervoor dat planken niet gaan werken, zodat de bewoners jaren kunnen genieten van hun vloer.

Visgraat lamelparketvloer in de woonkamer van jaren '30 woning in Den Haag.

Woonkamer

Het visgraat patroon is in de lengterichting van de woonkamer gelegd. De woonkamer wordt, als meest grote en centrale ruimte, vaak als uitgangspunt genomen voor de legrichting. Er is gekozen voor medium houten vloerdelen van 160/800 mm in deze woning in Den Haag. Een visgraat vloer is bij Uipkes leverbaar in plankformaten van 100/500mm t/m 280/1400mm. Er is altijd een factor 5 verschil tussen breedte en lengtematen van visgraat vloerdelen. In deze woning met lange ruimtes komt deze medium plankformaat goed tot zijn recht.

Hoe groter de planken, des te moderner de uitstraling, want klassieke visgraat vloeren bestaan uit kleine plankjes en worden afgewerkt met band en bies.

Wil je ook zo’n prachtige houten vloer?

Ben je op zoek naar een mooie houten vloer, zoals deze visgraat vloer in Den Haag? Wij denken altijd met je mee om het beste resultaat te krijgen. Maak gebruik van onze jarenlange kennis en ervaring en kom langs voor advies. We nemen uitgebreid de tijd voor jou en je krijgt altijd een vrijblijvend advies op maat van ons mee.