Nieuwe Houten Vloer

Wat kost een houten vloer inclusief leggen?

20 Sep 2022
Readtime 4 minutes
uipkes
De kosten van een houten vloer inclusief leggen variëren, zo hangt het af van het patroon en de sortering
De kosten van een houten vloer inclusief leggen variëren, zo hangt het af van het patroon en de sortering
Foto: Uipkes

De kosten voor een houten vloer inclusief leggen zijn afhankelijk van diverse factoren. Bijvoorbeeld de houtsoort en het type houten vloer. Afhankelijk van je keuzes kun je rekening houden met een prijs vanaf € 128,- per m2 inclusief leggen.

Prijsbepalende factoren voor houten vloeren

De prijs voor een houten vloer is afhankelijk van de volgende factoren:

  • Houtsoort: eikenhout heeft de beste prijs- kwaliteitverhouding
  • Type vloer: lamelparket (ook wel gelaagde vloer genoemd) of massief hout
  • Herkomst en kwaliteit van het hout
  • Afmetingen van de vloerdelen: hoe breder, langer en dikker de vloer, hoe hoger de prijs
  • Kleur en afwerking: oliën of lakken
  • Arbeidsloon voor het leggen
  • Legpatroon
  • Overige kosten: bijvoorbeeld de ondervloer en de plinten

Houten vloer zwevend of verlijmd laten leggen?

Een houten vloer kan zwevend of verlijmd worden gelegd. Verlijmd betekent dat de vloerdelen op de dekvloer worden vastgelijmd. Zwevend betekent dat de houten vloerdelen aan elkaar worden gelijmd, maar niet rechtstreeks op de dekvloer.

Met name bij oude appartementen is het belangrijk om de houten vloer zwevend te laten leggen in verband met geluidsreductie. Appartementen die in de afgelopen jaren zijn gebouwd hebben vaak een zwevende dekvloer, waardoor er geen of nauwelijks contactgeluid ontstaat. Bij een zwevende dekvloer moet de houten vloer altijd worden verlijmd.
 

Voorafgaand aan het leggen van een houten vloer is er de mogelijkheid om vloerverwarming aan te leggen. Hierin kan Uipkes je van dienst zijn

Overweeg om eerst vloerverwarming te laten installeren

Houten vloeren en vloerverwarming zijn al jaren een warme combinatie en verhogen het wooncomfort enorm. Als je geen vloerverwarming hebt, is het de overweging waard om eerst vloerverwarming te laten installeren. Wij kunnen je hierover adviseren en de installatie verzorgen. Op die manier heb je voor de vloerverwarming en het laten leggen van de houten vloer slechts één aanspreekpunt.

Prijsopgave ontvangen?

Kom naar één van onze showrooms in Alphen aan den Rijn, Naarden of Amsterdam om inspiratie op te doen voor jouw nieuwe houten vloer. Na je bezoek ontvang je een samenvatting van het gesprek, inclusief prijsopgave voor de vloer die je hebt samengesteld.

Weet je al wat voor houten vloer je wilt? Vraag dan online een prijsopgave aan of plan een afspraak voor videobellen in. Eerst thuis inspiratie opdoen? Bestel dan ons gratis magazine boordevol voorbeelden van houten vloeren en tips voor het kiezen van jouw nieuwe vloer.