Onze vloeren

Hout (Ignum) van verschillende boomsoorten heeft verschillende eigenschappen. Houtsoorten worden ingedeeld in loofhout, hardhout of langzaam groeiend hout. Naaldhoutsoorten, bijvoorbeeld vurenhout of grenenhout, zijn vaak vrij zacht. Sommige loofhoutsoorten, bijvoorbeeld eikenhout, zullen veel zwaarder en harder zijn. De eigenschappen van de houtsoort bepalen ook of de houtsoort geschikt is voor het vervaardigen van een houten vloer.

Houtsoorten kennen o.a.de volgende verschillen:

  • Verschil in kleur en tekening.
  • Verschil in volumieke massa (in de praktijk wordt hout niet gemeten in soortelijk gewicht maar in volumieke massa).
  • Verschil in gedrag bij wisselende vochtigheid.
  • Verschil in sterkte.

Houten vloeren beschikbaar in diverse houtsoorten, massief hout of lamelparket

Uipkes houten vloeren levert vele verschillende houtsoorten in de vorm van massief houten vloerdelen of als lamelparket. Elke houtsoort heeft een eigen uitstraling met specifieke eigenschappen. Massief hout vloeren zijn er in vele kleuren en afmetingen. Lamelparket is bij uitstek een product wat geschikt is om ‘los’ te leggen in appartementen of op vloerverwarming. Uipkes probeert een  zo goed mogelijk beeld te geven van houten vloeren door middel van foto’s .

“Foto’s van houten vloeren zeggen meer dan duizend woorden”

Hier kunt u afbeeldingen bekijken van diverse houten vloeren in combinatie met allerlei inrichtingen. Op deze manier krijgt u een goed beeld van hoe uw houten vloer er bij u in de toekomst thuis uit kan gaan zien. De houten vloeren van Uipkes hebben allemaal hun eigen karakter en worden naar uw wensen en in de door u gewenste kleur gemaakt. Voor uitgebreide informatie over alle soorten houten vloerdelen kunt u gratis en vrijblijvend het vloeren magazine bestellen. Selecteer een onderwerp hieronder voor meer informatie.