Lamelparket

Lamelparket is een houten vloer die bestaat uit meerdere lagen. De toplaag, ook wel zichtzijde of slijtlaag genoemd, bestaat uit massief hout. De basislaag of onderzijde wordt gemaakt van een kruislings verlijmde Berkenmultiplex. Dit is een zeer stabiele drager en zorgt ervoor dat lamelparket uitstekend geschikt is voor op vloerverwarming. Deze parketvloer kan zwevend gelegd worden. Hierdoor wordt een geluidsreductie van maximaal 11 dB bereikt, waardoor lamelparket ook geschikt is voor appartementen die aan een geluidsnorm moeten voldoen. Bekijk onze lamelparketvloeren Vincent, Vincent visgraat, Robin, Misty en Floor en vraag een vrijblijvende offerte aan. U krijgt direct per e-mail een offerte toegestuurd op basis van uw situatie!

Lamelparket is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten

Uipkes houten vloeren levert diverse soorten lamelparket. Lamelparket, ook wel gelaagde vloer genoemd, is leverbaar met verschillende toplagen. U kunt aan de bovenzijde niet waarnemen of het een massieve of een gelaagde vloer betreft. Het komt uit dezelfde boom en wordt duurzaam gezaagd, gedroogd en geschaafd in een houtverwerkend bedrijf in Nederland. De lagen worden watervast met elkaar verlijmd en onder grote druk samengeperst tot een geheel. De toplaag wordt afgewerkt met een slijtvaste olielaag in elke door u gewenste kleur.

“Lamelparket is o.a. geschikt voor vloerverwarming en in vele kleuren leverbaar”

De toplaag bestaat over het algemeen uit eiken maar is ook leverbaar in robijn, jatoba of notenhout. Wanneer we eiken lamelparket leveren heeft deze een toplaag van 2 mm, 4mm of 6 mm. Deze keuze bestaat alleen in eikenhout. De zeer budgetvriendelijke vloer "Floor" heeft een toplaag van 2,5 mm is en wordt voornamelijk in slaapkamers toegepast. De 4 mm dikken eiken variant "Vincent '' is uitermate geschikt voor op vloerverwarming in appartementen of woonkamers. De 6 mm eiken lamelparket variant 'Robin' is er in vele soorten en breedtes tot wel 38 cm. Onze parketvloeren worden ook geleverd als visgraatvloer in verschillende breedtes. Bekijk hieronder het assortiment lamelparket van Uipkes Houten Vloeren.