Verouderde houten vloeren

Wij leveren ook massief houten vloeren met een verouderde uitstraling. Deze oude houten vloeren, vervaardigd van Frans eiken, worden na het zagen gedroogd. De noesten en droogscheurtjes, gecombineerd met het beschadigen, geven de houten vloer een ‘geleefd’ uiterlijk en herinneren aan de oude sleetse vloerdelen van weleer. Dit resulteert in vloeren die nostalgie en historie uitstralen. Eenvoud staat centraal binnen deze lijn. De vloerdelen zijn goed zelf te leggen en af te werken en dit draagt al direct bij tot veel woonplezier. U kunt kiezen uit vele kleurafwerkingen en deze vloeren zijn ook heel goed mogelijk in combinatie met vloerverwarming.

Onze projecten met massief houten vloeren

Ontdek hieronder welke massief houten vloeren wij eerder hebben gerealiseerd bij onze klanten en laat u inspireren door de mogelijkheden.

OLIVIER VEROUDERDE HOUTEN VLOER in Delft

Deze verouderde houten vloer is gelegd in een nieuwbouw woning in Delft. Het prachtige verouderde en gerookt wit eikenhout in combinatie met een moderne en eigenwijze inrichting geeft de woning sfeer en karakter. De verouderde vloerdelen zijn 24 cm breed en gelegd op folie, de zogenaamde zwevende legmethode. We hebben de vloer afgewerkt met een moderne hoge MDF plint wat het geheel compleet maakt.

VEROUDERDE HOUTEN VLOER DOOR DE HELE WONING

Verouderde houten vloeren zijn uitstekend geschikt om door het hele huis te leggen. De vloeren kunnen vanuit de binnenkomst in de hal zo drempelloos doorgelegd worden naar de woonkamer en keuken zodat u een groot geheel als vloer krijgt. De vloer in dit huis hebben we strak onder de openhaard doorgelegd. Dit soort afwerkingen geven de woning een mooi en net geheel.

VEROUDERDE VLOER OLIVIER: GEROOKT WIT

In Utrecht hebben we in een jaren 70 woning deze verouderde houten vloer in de kleur gerookt wit neergelegd. Geheel in stijl van de woning hebben deze mensen gekozen voor een verouderde vloer. De vierentwintig cm brede vloerdelen zijn zwevend gelegd wat het karaktervolle geluid geeft bij het belopen van een echte houten vloer.

De vloer hebben we voorzien van een platte plint welke nauwelijks waarneembaar is en toch een nette afwerking van de vloer geeft.

OLIVIER VEROUDERDE HOUTEN VLOER ZWART GEOLIED

Deze prachtige donkere, verouderde houten vloer is behandeld met een nagenoeg dekkende zwarte olie. De vloer heeft op deze manier een uitgesproken karakter gekregen en laat zich toch met diverse soorten van inrichting combineren. Deze kleur zwarte olie kan men zowel in Vincent als in Olivier bestellen. De Olivier planken zijn tot wel 38 cm breed te verkrijgen.

OLIVIER VEROUDERD HOUT

Gerookt wit eikenhout is één van de meest geliefde kleuren van de laatste jaren. Bij binnenkomst in onze showroom kunt u een voorbeeld hiervan direct bekijken. Laat u verrassen door haar schoonheid; het bonte kleurenpallet dat in de vloer ontstaat is werkelijk een lust voor het oog.

 

OLIVIER VEROUDERD HOUT GRIJS

Verouderde houten vloeren kan men in 8 verschillende kleuren kopen. Eén van de kleuren is de grijze kleur. Het hout wordt eerst door en door gerookt dan licht geborsteld waarna men de vloer nagenoeg dekkend zwart gaat oliën. Nadat de vloer goed gedroogd is wordt er een witte olie op aangebracht welke uiteindelijk in combinatie met de zwarte ondergrond een grijs effect geeft.

OLIVIER VEROUDERD HOUT NATUREL GEROOKT

Door een vloer te roken wordt de tekening van het hout meer zichtbaar en krijgt deze een wat meer uitgesproken karakter. De gerookte vloer laat zich combineren met zowel hele moderne inrichtingen of de wat klassiekere inrichtingen.

 

OLIVIER VEROUDERD HOUTEN VLOER MET WITTE OLIE

De verouderde vloer behandeld met een witte olie geeft de vloer een wat moderner uiterlijk en is toch zeer neutraal en blijft daarom goed combineerbaar met verschillende soorten inrichtingen. De witte kleur die u hier ziet is een 'standaard’ kleur die opgebracht is in de fabriek. U kunt ook een onbehandelde vloer bestellen dan kunnen wij hier een variatie van meerdere witte tinten op aanbrengen.

U kunt op deze wijze geheel eigen wit gekleurde eikenhouten vloer krijgen.

OLIVIER VEROUDERDE VLOER MET NATUREL OLIE

Puur natuur is de verouderde vloer met naturel olie. De vloer heeft nagenoeg de kleur zoals deze er onbehandeld ook uit zou zien. De veroudering die in de vloer aanwezig is, kan al dan niet weggelaten worden op verzoek. Door de speciale manier van schaven heeft de vloer dan nog steeds een karaktervolle uitstraling maar oogt wat natuurlijker.

OLIVIER VEROUDERDE EIKEN VLOER

Dubbel gerookte verouderd eiken vloeren zijn een verrijking voor uw interieur. Het roken van eikenhout tot een maximale gerookte kleur noemen we dubbel gerookt. De vloer krijgt een diepe warme eikenkleur zoals eikenhout van enkele decennia oud er uit zou kunnen zien. De kleur dubbel gerookt is een wat meer uitgesproken kleur en zeker de moeite waard om in onze showroom te komen bekijken.

GEROOKTE VLOERDELEN VAN EIKENHOUT

Verouderde eiken vloeren dubbel gerookt wit geven uw inrichting een bijzonder warme uitstraling. Door het in eiken hout aanwezige looizuur in aanraking te laten komen met de lucht van ammonia ontstaat een warme diepe kleur dit noemt met het roken van hout. Na het roken van hout kan met een naturel kleur aanbrengen of een wit kleur zodat er een lichtgrijze ontstaat.

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over verouderde eiken vloeren? Neem vandaag nog contact met ons op. Bel 0172-4773550172-477355 of kom bij ons langs in de showroom.