Wij spraken met De familie van Leeuwen uit Utrecht

"Wij zijn enorm blij met het resultaat"

Ons huis is meer dan 100 jaar oud. Het is verzakt, overal zitten hoekjes en gaatjes, werkelijk niets is recht. Wij wilden al heel lang een mooie massief houten brede visgraten vloer. Maar we begrepen wel dat het in dit huis een hele uitdaging zou worden om een houten vloer er netjes in te krijgen. Daarbij kwam nog dat bepaalde stukken plint niet meer van de muur af konden, dus de vloer zou tegen de plinten aan moeten liggen en om dat goed en mooi te krijgen is een hele klus.

Via internet vonden we Uipkes Houten Vloeren. Martin is komen kijken in Utrecht. Hij is zeer ter zake kundig. Hij adviseerde ons goed en gaf ons het gevoel dat het toch mogelijk was om een mooie houten vloer in ons huis te realiseren. Verder valt op dat het hout dat hij verkoopt bijzonder mooi is

Jaro heeft bij ons de vloer gelegd. Hij is een vakman en kan alles maken met hout. Tot in de kleinste details, bij de schouwen, overgang naar de trap, het balkon en het keukentje en langs de plinten heeft hij de vloer heel netjes in ons scheve huis gelegd. Het is prachtig geworden.

Wat erg fijn is, is dat Martin en Jaro goed meedenken met de klant. Wij zijn enorm blij met het resultaat!

DE GEKOZEN HOUTEN VLOER

De familie van leeuwen heeft gekozen voor massief eiken houten visgraatvloer. De delen zijn 16cm breed en 80 cm lang. De ondervloer was de originele houten constructievloer waar op sommige plaatsen redelijke hoogteverschillen in aanwezig waren. Deze hebben we grotendeels uit vloer kunnen halen.

De vloer is gelegd in het karakter van de woning. De visgraatvloer was van te voren gerookt en geolied. De bestaande authentieke plinten zijn op de muur gebleven en wij hebben de vloer strak tegen de plinten aangejaagd.

< terug naar alle referenties