Houten vloer in villa

De houten vloer in deze villa vormt een elegant samenspel met de overige designelementen, en draagt bij aan de warme, uitnodigende sfeer van de woning. Zorgvuldig geselecteerd uit duurzaam beheerde bossen, combineert het hout zowel esthetische als functionele voordelen. De natuurlijke nerfpatronen en kleurvariaties in het hout zorgen voor een levendig, doch rustgevend visueel effect, terwijl de hoogwaardige afwerking garant staat voor duurzaamheid en eenvoudig onderhoud. Het is een tijdloze keuze die de verbondenheid met de natuurlijke omgeving van de villa benadrukt.

Bezoek de showroom

Bekijk meer

Veelgestelde vragen

Kan hout op vloerverwarming en ook op vloerkoeling?

Ja, houten vloeren worden al meer dan 20 jaar toegepast op vloerverwarming en vloerkoeling. Niet alle vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Massief houten vloeren combineren met vloerverwarming wordt afgeraden vanwege de hoge weerstand en de werking van het hout.

Hoe lang gaat een houten vloer mee?

Een houten vloer kan decennia's meegaan, afhankelijk van de behandeling en mate van slijtage. Wanneer een vloer geolied wordt hoeft deze niet meer geschuurd te worden, dit verlengd de levensduur van de vloer.

Is hout de duurzaamste vloer die er bestaat?

Ja, hout is samen met wol de enige herwinbare grondstof. Door hout te nemen uit duurzaam beheerde bossen doe je wat terug voor het milieu. Daarnaast slaat hout CO2 op gedurende de levensduur.

Kan ik de vloer schuren?

De vloer kan geschuurd worden als je dat wilt. Bij een geoliede vloer hoef je deze echter niet te schuren, regelmatig bijhouden (1x per 3-5 jaar) van de olielaag zorgt voor voldoende bescherming.

Kan ik van kleur veranderen?

Ja, bij een houten vloer kan na verloop van tijd de kleur worden aangepast. Hierbij is het afhankelijk van de houtsoort en behandeling. In veel gevallen hebben houten vloeren meerdere behandelingen. Vraag een expert om advies wanneer je van kleur wil veranderen.