Houten vloer voor kantoor in Hilversum

Bezoek de showroom

In dit kantoor in Hilversum, dat in gebruik is genomen door een grote uitgever van muziek, heeft Uipkes houten vloeren onlangs een vloer geleverd en gelegd.

Rustiek Frans eiken kantoorvloer

De rustiek Frans eikenhouten vloer is verlijmd gelegd in een gedeelte van het muziekpaviljoen op het mediapark. De vloeren zijn op de begane grond en eerste etage gelegd. In de vloer zijn uitsparingen aangebracht waar tapijt is gelegd. De architect en opdrachtgever wilden graag een authentieke warme houten vloer voor het nostalgische pand in Hilversum dat tevens een gemeentelijk monument is.

We hebben de brede planken in een gerookte witte kleur opgeleverd en in deze prachtige werkomgeving toegepast. De vloer is prachtig geschaafd en daarna niet geschuurd zodat de organische structuur van het hout duidelijk zichtbaar baar is zonder dat je dit kunt voelen.

Magazine Vol inspiratie

Magazine aanvragen

Stevige vloer voor drukke ruimtes

Deze eiken vloer is geschikt om te leggen in druk belopen ruimtes. De gelaagde vloer kan indien gewenst elke dag gedweild worden. Daarnaast kan de houten vloer periodiek onderhouden worden om de levensduur van het product te verlengen.

Kenmerken rustiek Frans eiken vloerdelen

We hebben lamelparket van 16 mm toegepast. De naam van dit lamelparket is Vincent en het hout dat hier gebruikt is, is iets dunner dan het tapijt wat in het gedeelte ligt waar gewerkt wordt. Het tapijt valt dus over de houten vloer heen en hoeft daardoor niet nog een keer met een strip afgewerkt te worden, zodat het geheel een mooi strakke overgang vormt. De breedte van de vloerdelen is 240 mm. De vloer is rechtstreeks op de voor behandelde ondervloer geplakt zodat de totale dikte ongeveer 15 mm is.


Voor het kiezen, leggen en afwerken van houten vloeren is gedegen kennis en vakmanschap nodig. Ook de coördinatie en communicatie tussen opdrachtgever, architect en houten vloeren leverancier is van cruciaal belang voor een perfect eindresultaat. Uipkes heeft ruime ervaring met grote projecten, zoals het adviseren over en leggen van kantoorvloeren en winkelvloeren. Neem contact op voor een verkennend gesprek of vraag alvast een gratis vloeren magazine aan om een indruk te krijgen van ons vakmanschap.

Veelgestelde vragen

Welk type houten vloer is er geleverd en gelegd in het kantoorpand in Hilversum?

In het kantoorpand in Hilversum is een rustiek Frans eikenhouten vloer geleverd en verlijmd gelegd.

Zijn er uitsparingen aangebracht in de vloer waar tapijt is gelegd

Ja, er zijn uitsparingen in de vloer aangebracht waar tapijt is gelegd. Dit is gedaan volgens de wensen van de architect en opdrachtgever.

Welke kleur heeft de geleverde houten vloer?

De geleverde houten vloer is in een gerookte witte kleur opgeleverd, wat een nostalgische uitstraling geeft aan het pand.

Is de houten vloer geschikt voor druk belopen ruimtes?

Ja, de eiken vloer is geschikt om te leggen in druk belopen ruimtes. Het is een stevige vloer die dagelijks gedweild kan worden.

Wat zijn de kenmerken van de rustiek Frans eiken vloerdelen?

De toegepaste lamelparketvloerdelen hebben een dikte van 16 mm en een breedte van 240 mm. Ze zijn rechtstreeks op de voorbehandelde ondervloer geplakt, waardoor de totale dikte van de vloer ongeveer 15 mm is.

Hoe belangrijk is kennis, vakmanschap en coördinatie bij het leggen van houten vloeren?

Voor het kiezen, leggen en afwerken van houten vloeren is gedegen kennis en vakmanschap nodig. Daarnaast is goede coördinatie en communicatie tussen opdrachtgever, architect en houten vloeren leverancier cruciaal voor een perfect eindresultaat.