Kantoorvloer in wereldwijd hoofdkantoor

Bezoek de showroom

Voor de wereldwijde marktleider op het gebied van diervoeding en visvoer hebben we 1600 m2 van hun nieuwe hoofdkantoor in Amersfoort van prachtige houten vloeren mogen voorzien.

Nutreco's Hoofdkantoor in Amersfoort

Het hout versterkt de wens van de opdrachtgever om een open transparante werkplek te creëren waar mensen elkaar eenvoudig kunnen ontmoeten. De architect heeft voor een naturel uiterlijk gekozen van de houten vloeren om zo een neutrale en rustige omgeving te creëren.

De imposante ontvangsthal is vaak een ondergeschoven kindje. Hier heeft met het het spreekwoord "de eerst indruk kan je niet meer overdoen" goed begrepen.

De houten vloeren zie je op diverse plaatsen terug in het gebouw zo ontstaat een herkende basis van het geheel welke past bij de wensen van de gebruiker.

We hebben de vloer ook toegepast in het bedrijfsrestaurant.

De kleurrijke meubels in combinatie met de neutrale natuurlijke houttinten komen prachtige tot hun recht. De architect heeft naast de vloeren ook diverse andere details in dezelfde kleurtoon van de vloer gekozen zoals het gebruik van hout op de wanden om zo de benodigde herkenbare rust in het ontwerp te verkrijgen.

Magazine Vol inspiratie

Magazine aanvragen

Veelgestelde vragen

Waarom koos de opdrachtgever voor houten vloeren in hun nieuwe hoofdkantoor?

De opdrachtgever koos voor houten vloeren omdat ze wilden bijdragen aan het creëren van een open en transparante werkplek waar mensen gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren. Het natuurlijke uiterlijk van de houten vloeren zorgt voor een neutrale en rustige omgeving die past bij de gewenste sfeer.

Op welke manier zijn de houten vloeren toegepast in het gebouw?

De houten vloeren werden op diverse plaatsen in het gebouw toegepast om een herkenbare basis te creëren die aansluit bij de wensen van de gebruikers. De houten vloeren waren niet alleen te vinden in de ontvangsthal, maar ook in andere ruimtes, zoals het bedrijfsrestaurant.

Hoe dragen de houten vloeren bij aan de uitstraling van de ontvangsthal?

De ontvangsthal is een belangrijk onderdeel van het gebouw, omdat de eerste indruk cruciaal is. Door gebruik te maken van prachtige houten vloeren wordt de ontvangsthal een aantrekkelijke en uitnodigende ruimte die bijdraagt aan een positieve eerste indruk van het hoofdkantoor.

Welke rol speelt kleur in combinatie met de houten vloeren?

In combinatie met de neutrale, natuurlijke houttinten, zorgen kleurrijke meubels ervoor dat ze prachtig tot hun recht komen. Door het gebruik van hout op de wanden in dezelfde kleurtoon als de vloer, creëert de architect een harmonieuze en rustgevende omgeving die bijdraagt aan het ontwerp.

Zijn er speciale overwegingen met betrekking tot akoestiek in het hoofdkantoor?

Hoewel de verstrekte informatie geen specifieke vermelding maakt van akoestische overwegingen, kunnen houten vloeren bijdragen aan een goede akoestiek in een ruimte. Het natuurlijke materiaal absorbeert geluid, wat kan bijdragen aan een aangenamere werkomgeving.