Planken vloeren

Het planken patroon is een modern en tijdloos legpatroon. Het is krachtig door eenvoud en daarom het meest bekende en meest toegepaste legpatroon voor massief houten vloeren en parket.

PLANKEN VLOEREN

Planken vloeren zijn modern, tijdloos en krachtig door eenvoud

Ondanks dat een planken vloer één van de oudste vloerbedekkingen is die er bestaat, heeft deze een moderne uitstraling. Krachtig door eenvoud en absoluut tijdloos. Daarom is dit het meest bekende en meest toegepaste legpatroon voor massief houten vloeren en parket. Er zijn vele mogelijkheden wat betreft lengte en breedte van de planken en tientallen handgemaakte kleuren. Uipkes helpt je graag met het maken van de juiste keuze voor de gewenste sfeer.

Wij hebben al jaren ervaring in het leveren en leggen van levendige en duurzame planken houten vloeren en leveren alle vloeren met 5 jaar garantie. We vervaardigen de duurzame planken in Nederland, in elke gewenste lengte en breedte. Bovendien is de planken vloer als gelaagde versie toepasbaar op vloerverwarming of vloerverkoeling.

Houten planken vloer met vloerverwarming

VELLINGRAND OF V-NAAD

De schuine rand aan de lange zijde van de plank, onder een hoek van 45°, wordt vellingrand of V-naad genoemd. Door de V-naad die ontstaat als je de planken tegen elkaar legt worden de planken mooi geaccentueerd. Zo ontstaat het effect van een authentieke en stoere houten vloer.

De planken vloer kan ook worden geleverd zonder vellingrand, de vloer is dan over het hele oppervlak glad en dat oogt strak en modern.

VLOERVERWARMING OF VLOERKOELING: GEEN PROBLEEM

Vloerverwarming is een genot en een verwarmende ervaring. Veel mensen weten niet dat vloerverwarming gewoon mogelijk is in combinatie met een houten vloer. Sterker nog, planken vloeren en vloerverwarming gaan al jaren perfect samen!

Uipkes Vloeren heeft hier jarenlang ervaring mee en we gebruiken hiervoor een zogenaamde gelaagde houten vloer die speciaal wordt gemaakt voor op vloerverwarming.

Deze vloer wordt altijd gemaakt van eikenhout, de enige houtsoort die goed is bestand tegen deze warmte. We noemen dit product ‘Vincent’ en deze wordt voor iedere klant gemaakt in de gewenste kleur en afmetingen.

Vincent is een dun gelaagde vloer waardoor deze een minder lange opwarmtijd heeft. Ook blijft de vloer veel langer warm. Dit heeft te maken met de Rc waarde van de vloer, ofwel de warmteweerstand.

De Rc waarde is de hele weerstand van de totale vloerconstructie. Een vloer met een hoge Rc waarde heeft meer weerstand dan een vloer met een lage Rc waarde. ‘Vincent’ heeft een lage weerstand van Rc 0,088.

WAT KIES JE?

Er zijn vele variaties en toepassingen mogelijk voor planken vloeren. Je kunt kiezen uit tientallen handgemaakte kleurafwerkingen en planken van 8 tot bijvoorbeeld 40 cm breed. De lengte kan variëren van 50 tot, in speciale gevallen, wel 600 cm lang.

Hout leeft en dat is extra zichtbaar als je kiest voor een vloer met knoesten, maar een strakke uitstraling zonder knoesten kan natuurlijk ook. De verschillende houtsoorten zijn prachtig, bijvoorbeeld Harde Maple, Jatoba of Notenhout. Zo is er voor iedere smaak en sfeer een passende planken vloer.

Houten Planken Vloer Prijzen?

Wil je een planken vloer kopen en weten wat de kosten hiervoor zijn? De prijs van een houten planken vloer is afhankelijk van een aantal verschillende factoren zoals de houtsoort, massief hout of een gelaagde versie, het soort ondervloer, het leggen van de ambachtelijke vorm, wel of geen knoesten in het hout, een afwerking met of zonder plinten en allerlei andere details.

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van planken vloeren en de prijs per m2 inclusief leggen, materialen en BTW. Wil je misschien een planken vloer kopen op basis van een voorbeeldvloer? Klik op de foto en vervolgens op 'prijsopgave aanvragen'. Je krijgt dan direct een vrijblijvende offerte met alle kosten per e-mail toegestuurd voor jouw woonsituatie. Voor meer voorbeelden van houten vloeren kun je alle vloeren foto's bekijken.

De gelaagde versie van 3 mm in eikenhout noemen we Floortje en is te krijgen in planken tot 22 cm breed. De gelaagde versie met een toplaag van 4 mm in eikenhout noemen we Vincent en is te krijgen in planken tot 28 cm breed. De dikste toplaag van 6 mm eikenhout noemen we Robin.

Wil je meer weten over de mogelijkheden, legpatronen, prijzen of kleuren? Maak dan een afspraak! In onze showrooms in AlphenNaarden en Amsterdam kun je eiken vloeren in verschillende legpatronen en kleuren zien en ervaren!

Eiken Planken Vloer in Blaricum - Bison Bruin - €130.00 per m2

Brede Planken Houten Vloer Den Haag - Eenhoorn Wit - €170.00 per m2

Eikenhouten Planken Woonkamer Bussum - Melk Wit - €146.00 per m2

Moderne Houten Vloer Amsterdam - IJzergrijs - €170.00 per m2

Frans Eiken Planken Vloer Wassenaar - Cappuccino - €146.00 per m2

Eiken Planken Vloer Zonder Plinten - Romantisch Wit - €193.00 per m2

Zwarte Eiken Planken Vloer Den Haag - Gotisch Zwart - €130.00 per m2

Bruine Planken Vloer in de Woonkamer - Zadelbruin - €146.00 per m2

DE ONDERVLOER

Heb je een tegelvloer, dan hoeven deze er niet eerst uit! Een gelaagde houten planken vloer kan rechtstreeks op een bestaande tegelvloer of bijvoorbeeld een zandcement dekvloer geplakt worden. Als er al een houten constructie vloer aanwezig is, brengen we daar eerst een ondervloer op aan. Vervolgens plakken we de planken rechtstreeks op de ondervloer.

Drie tot vier weken voor het leggen van de vloer doen we altijd een uitgebreide voorinspectie. We controleren de samenstelling van de ondervloer en checken of deze voldoende treksterkte bevat. We bekijken het vochtpercentage, meten alle ruimtes na en bespreken de uitvoering van de werkzaamheden. Uipkes Vloeren geeft dan ook 5 jaar garantie op de producten en diensten.

Donkere houten vloer woonkamer en keuken

HOUTSOORT EN KLEUR

De planken vloer wordt gemaakt van verschillende houtsoorten, zoals Jatoba, Robijn, Afzelia of eikenhout. Eikenhout is bijvoorbeeld duurzaam, tijdloos, hard en heeft prachtige organische tekeningen. Daarbij laat het zich goed bewerken.

Uipkes heeft veel passie, tijd en energie besteed aan het bedenken, ontwikkelen en toepassen van tientallen zelfontworpen kleuren. De eikenplanken vloeren kunnen we in 90 verschillende kleuren leveren. De vloeren worden geolied met 100% duurzame olie gemaakt volgens traditionele recepten. Het hout wordt zo perfect beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Doordat de kleuren en afmetingen met iedere klant individueel worden bepaald, is er voor iedere plek, sfeer en smaak een unieke planken vloer op maat.

HET ONDERHOUD

Water, koffie, bier of zelfs wijn gemorst op de vloer? Geen probleem, de planken vloeren zijn bewerkt met een olie van een volledig en 100% natuurlijke samenstelling.

Zo is de vloer beschermd tegen veelvoorkomende invloeden van buitenaf. De vloer kan elke dag worden gedweild, maar dit is niet noodzakelijk. Planken vloeren worden geleverd met een eigen zeep die de vloer in topconditie houdt.

Bij de vloer krijg je een set met onderhoudsmiddelen om de vloeren lang als nieuw te houden. We adviseren om de planken vloer regelmatig te stoffen, stofzuigen en/of te dweilen. Goed vloeronderhoud verlengt namelijk de levensduur en beschermt de afwerkingen van jouw planken vloer.

Planken Patronen

Naast het bekende planken patroon kunnen er variaties op het patroon gemaakt worden. Bekijk hieronder afgeleiden van het planken patroon.

Frans Eikenhouten Blokpatroon, in smalle maatvoering 90 x 450 mm

BLOKPATROON

Een houten vloer gelegd in het Blokpatroon zorgt voor een klassieke en elegante uitstraling. De vloer is een ware toevoeging voor de ruimte. Een Blokpatroon is een creatieve variatie op de visgraat vloer. En zorgt voor een sfeervolle karakter in de woning.

Houten vloer met plankenpatroon in kantoor

MEER WETEN?

Ben je geïnteresseerd in planken vloeren? Planken vloeren zijn er in alle maten, kleuren en houtsoorten. Ze zijn geschikt voor iedere ruimte. Heb je nog vragen over de kleuren of toepassing op vloerverwarming of wil je om een andere reden eens verder praten met onze adviseurs?

Maak dan zeker gebruik van onze jarenlange passie, kennis en ervaring. We staan je graag te woord. Neem gerust contact op of kom gezellig langs in onze inspirerende showrooms in Alphen aan den Rijn, Naarden-Vesting of Amsterdam!