Visgraat

Bij de visgraat vloer worden planken onder een hoek van 90 graden tegen elkaar gelegd. Door de planken hier tegen aan te leggen ontstaat een "graat". Dit kan in zowel grote als kleine planken wat beide voor een andere uitstraling zorgt.

Deze visgraat vloer is gemaakt van Frans Eikenhout welke goed gaat in combinatie met vloerverwarming

Vloerverwarming

Het traditionele visgraat parket is tegenwoordig door de verbeterde techniek goed te combineren met vloerverwarming. De visgraat vloer is te combineren met vrijwel ieder vloerverwarming systeem en zowel als hoofd of bijverwarming. 

 

Bij deze visgraat vloer is gekozen voor de sortering Frans Eiken, hierbij zorgt de vloer voor een rustig vloerbeeld

Sortering visgraat

De visgraat is een patroon die als vloer veel toevoegt. Door het patroon is een balans in het karakter van de vloer gewenst. De visgraat vloer is in twee sorteringen te leggen, Frans Eiken waarbij de knoesten maximaal 1 cm zijn. Als je meer karakter in de vloer wilt kan gekozen worden voor de sortering Rustiek Frans Eiken. Hierbij zijn de knoesten 3-5 cm groot.

De planken van deze visgraat vloer zijn 160 mm breed, en 800 mm lang. De vloer zorgt voor een moderne uitstraling

Maatvoeringen visgraat

Bij de visgraat vloer zijn de lengte en breedte in verhouding. De maatvoeringen variëren van kleine tot grote planken. De kleine planken zoals 120/600 mm zorgen voor een klassiekere uitstraling. De grotere planken sluiten aan bij de moderne interieurs. 

Lichte visgraat vloer in de natuurlijke tint Melk Wit

Visgraat vloer kleuren

De visgraat vloer is in veel verschillende kleur tinten te maken. Zo kan gekozen worden voor een grijze visgraat vloer, maar ook een zwarte visgraat vloer. Afhankelijk van de stijl die je wil creëren en de ruimte adviseren we je graag over een van de 90 visgraat kleuren.

Het leggen van de visgraat vloer vraagt om vakmanschap. De visgraat vloer is hierom een investering en toevoeging in de ruimte

Kosten visgraat vloer

Het visgraat patroon zorgt voor een chique uitstraling. Het leggen van de vloer vergt vakmanschap en is arbeidsintensief. De investering voor de visgraat vloer is vanaf € 188,- per m2. Hierbij hangt het af van de keuze met band (kader) rondom, de sortering en de maatvoering.

Deze visgraat vloer zorgt voor een rustige uitstraling in de woonkamer

Toepassingen

Door de verschillende maatvoeringen is de visgraat vloer te combineren met diverse ruimtes. Zo kan de visgraat vloer in de kleine ruimtes zoals een hal gelegd worden. Maar ook in grotere ruimtes zoals een woonkamer of bedrijfshal zorgt de visgraat vloer voor een meerwaarde.

Visgraat lamelparket met 4 mm Eiken toplaag, ideaal te combineren met vloerverwarming

Lamelparket visgraat

Daar waar de traditionele visgraat vloer vaak als massieve planken of tapis werden geïnstalleerd, wordt tegenwoordig veel lamelparket visgraat gelegd. De lamelparket visgraat is goed te combineren met vloerverwarming en strak tegen de wanden worden geïstalleerd. Dit zorgt voor een strakke moderne uitstraling. De planken zijn hierbij opgebouwd uit een toplaag van Eikenhout verlijmd op watervast Berkenmultiplex.

Deze visgraat vloer is behandelt met een duurzame olie, hierdoor kan de vloer levenslang meegaan

Onderhoud

De visgraat vloer is een vloer met warmte en sfeer. De houten vloer leeft. Bij goed onderhoud is het een vloer voor het leven. Het belangrijkste onderhoud voor de visgraat vloer is het schoonmaken van de vloer. Hiervoor kunnen de meegeleverde producten uit het onderhoudsset gebruikt worden. Bij gemiddeld gebruik is het raadzaam na 4-6 jaar de vloer weer een onderhoudsbehandeling te geven. Dit kunnen onze parketteurs voor je verzorgen.