Houten Keukenvloer

Het is zeker mogelijk om ook in de keuken een houten vloer te leggen. Onze vloerdelen zijn voldoende afgewerkt om ook als keukenvloer geplaatst te worden. Het onderhoud bestaat uit dweilen met bijgeleverd dweilmiddel. Slijtage van uw houten vloer kan plaatselijk eenvoudig bijgewerkt worden.

De volgorde is bepalend voor plaatsing van de houten vloer

Houten vloer in de keukenHet moment waarop de keuken geplaatst wordt, is afhankelijk van de uitvoering. Heeft uw keuken een voorzetplint, dan plaatst u deze vòòrdat de houten vloer gelegd wordt. Direct bij montage wordt de keuken op de door u gewenste ‘werkhoogte’ geplaatst waarbij rekening gehouden wordt met de totale dikte van de vloer. De dikte van de vloer is afhankelijk van de soort die u kiest (de totale dikte kan variëren tussen de 12 en 35 mm). Nadat de houten vloer geplaatst is, kan de keukenplint zonder aanpassing worden gemonteerd. Het vooraf plaatsen van de keuken voorkomt beschadigingen aan de onlangs gelegde en afgewerkte houten vloer.

Als u een keuken heeft zonder plint, zodat u er onderdoor kunt kijken, moet deze geplaatst worden nadat de keukenvloer is gelegd. De droogtijd van de op de vloer aangebrachte olie is 2 dagen, de uithardtijd is 14 dagen (niet afdekken, geen water morsen). Dit geldt niet voor de vooraf behandelde vloerdelen. Verstandiger is het om, indien de keuken niet vooraf geplaatst is, de keuken pas na 14 dagen te plaatsen in verband met de uithardingstijd van de olie.