De Meelfabriek

de meelfabriek

Het begon met een toevallige wandeling in New York, ander was Ab van der Wiel wellicht nooit op het idee gekomen: wonen, werken en ontspannen in een voormalig fabriekscomplex in Leiden.

De projectontwikkelaar Ab van der Wiel, een bouwer en ontwikkelaar met oog voor detail, kocht De Meelfabriek in 1998. Hij wilde het gebouw behouden en opnieuw ontwikkelen. Het complex is nu een van de belangrijkste overblijfselen van het rijke industriële verleden van Leiden geworden. Het is een historisch herkenningspunt in de stad en maakt deel uit van het Nederlandse industriële erfgoed.

De opdracht was om De Meelfabriek nieuw leven in te blazen. De Meelfabriek moest toegankelijk worden voor het publiek, het gebouwencomplex moest een nieuwe functie krijgen en zodoende nieuwe stedelijke energie geven aan de omliggende buurt. Er werd gevraagd om nieuwe functies te vinden en een concept voor het behoud van de waardevolle delen van het historische monument.

de meelfabriek

 

 

Gestart in 1906 is Van der Wiel Bouw een echt familiebedrijf te noemen. Wat grootvader Van der Wiel ooit begon als Noordwijkse bouwer en ontwikkelaar is inmiddels in handen van de derde generatie. De liefde voor het vak, het bouwen met kwaliteit en oog voor de gebruiker heeft Ab van der Wiel dus van jongs af aan meegekregen. Ook de vak- mensen binnen Van der Wiel Bouw bezitten eenzelfde soort passie. De aanstekelijke passie om kwaliteit tot in de kleinste details en precies passend neer te zetten. Bezieling verstopt in meer dan 100 jaar ervaring die ertoe geleid heeft dat er vandaag de dag een stevig fundament onder ons ontwikkelings- en bouwbedrijf ligt.

Als iedereen zou bouwen en ontwikkelen als Ab van der Wiel had Nederland er een stuk mooier uitgezien.

de meelfabriek

Plaats een reactie

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

7 + 3 =