Dé woontrends voor 2013

hout en vintage

Het is bijna 2013! En ook dit nieuwe jaar brengt nieuwe woontrends.

Wij zetten ze voor je op een rij.

 

❥ Groen en verantwoord

❥ Hout, ijzer en andere vintagematerialen

❥ Kleurrijk en gezellig

❥ Openheid in de keuken

 

❥ Groen en verantwoord

'Groen!' staat voor natuurlijk, robuust, duurzaam en eco. Er wordt in deze woonstijl gewerkt met veel robuuste materialen; metaal, hout, zink, glas, papier, vilt en kurk. Het liefst verweerd of hergebruikt. De kleuren binnen deze stijl zijn vooral koele en warme groentinten. Haal de natuur in huis met deze nieuwe woontrend. Van takken in een vaas tot houten schalen, hout blijft populair in het interieur. Vooral meubels gemaakt van sloophout of steigerhout zijn hip.

❥ Hout, ijzer en andere vintagematerialen in de keuken

Het voordeel van deze woontrend is dat hout past in elk interieur. Door de natuurlijke sfeer die  houten vloeren, houten meubels en accessoires met zich meebrengen, is het geen wonder dat hout ons blijft inspireren. Van klassiek eiken, tot het strakke kersenhout. Voor elke stijl vindt u een passende houtsoort. Wilt u echter geheel met de laatste trends mee, kies dan voor meubelen en accessoires van robuust hout, antiek hout, sloophout of steigerhout ...

❥ Kleurrijk en gezellig

Tegenover ‘vintage’ en ‘doorleving’ staan ‘strak’ en ‘modern’. In donkere tijden van financiële crisis, is de mode juist fel en vrolijk gekleurd. Ook op interieurgebied is deze trend dit jaar zichtbaar. Daarom zie je dit seizoen minder strakke designinterieurs en meer kleur en gezelligheid. Deze trend toepassen in jouw huis? De basis van je interieur mag veilig en neutraal zijn, maar kies voor warme materialen en kleurrijke accessoires.

❥ Openheid in de keuken

De ‘open keuken’ is niet nieuw. Wel nieuw is openheid in de keuken. Concreet betekent dit dat we niet langer tegen gesloten kastjes aan zitten te kijken, maar dat keukens steeds meer hoeken en gaten krijgen. Ideaal voor het opbergen van je potten, servies en kookboeken. Een andere mogelijkheid van de openheid in de keuken is het creëren van sfeer: door op de juiste plekken sfeerartikelen en woonaccessoires neer te leggen, maak je van je keuken een echte leefruimte.

via woonwebsite

 

hout en vintage

Plaats een reactie

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

25 + 5 =