• Een vloer kiezen

  een vloer kiezen

   

  Een vloer kiezen is een zoektocht naar de juiste sfeer! Natuurlijk is het ook een kwestie van budget, maar de keuze voor een bepaalde vloer is vooral een kwestie van smaak. Jaarlijks komen talloze nieuwe collecties op de markt, maar ondanks dat blijft een houten vloer een van de meest gekozen vloerbedekkingen. Een vloer is het uitgangspunt van de rest van je interieur en vormt de basis voor de toepassingen van verdere materialen. Dit maakt het kiezen van de juiste houten vloer ook het moeilijkste wat er is. Welke kleur past het beste bij jouw persoonlijke wensen en interieur?

   

 • Alphen aan den Rijn

  alphen aan den rijn

  De showroom van Uipkes houten vloeren ligt in Alpen aan den Rijn, dit is centraal gelegen tussen de 4 grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Dit maakt ons makkelijk bereikbaar.

  In onze showroom kan je de houtsoorten, de verschillende legwijzen en de vele verschillende kleurafwerkingen van de houten vloeren bekijken en ervaren. Een deel van de vloeren presenteren we in ‘liggende’ vorm, waardoor je goed in kunt schatten hoe Frans Eiken, wit geoliede vloeren, gelaagd parket of een verouderde vloer er in je eigen woonsituatie uit komt te zien.

  Wij kunnen je aan de hand van voorbeelden van diverse ondervloeren bijvoorbeeld uitleggen hoe eenvoudig het is om hout en vloerverwarming met elkaar te combineren. Natuurlijk is er altijd een vakkundig adviseur aanwezig om al je vragen te beantwoorden over de ruim twintig houtsoorten in ons assortiment.

  Update: Uipkes Houten Vloeren heeft sinds vandaag (23-01-2017) een tweede vestiging geopend in het prachtige Amsterdam! Onze showroom bevindt zich in de Roelof Hartstraat in Amsterdam. Zie hieronder de volledige adresgegevens.

 • Woonmagazine

  woonmagazine

  Uipkes sprak met Woonmagazine van Voorlichtingsburo Wonen!

   

 • Duurzaam wonen

  duurzaam wonen

  Een vloer is een belangrijk sfeerelement in je huis. Bij de keuze van de vloer valt te overwegen om na te denken over duurzaamheid. Natuurlijke materialen hebben vaak een lange levensduur en kunnen zelfs de lucht in je huis verbeteren, wat ten goede komt aan de atmosfeer in je huis.

   

 • Woon winkelen

  woon winkelen

  Als je een nieuwe huis gaat kopen, verbouwen of re-stylen is woon winkelen natuurlijk het leukste wat er is! Geinspireerd door "dé website over interieur", waar we zelf ook op vernoemd worden, zetten wij óók de 4 leukste woonwinkels van Nederland op een rij. Shop till you drop!

   

  Het Asenaal

  Jan des Bouvrie heeft hier echt een juweeltje neergezet. Dit is geen woonwinkel maar een dagje uit! De sfeer bij Het Arsenaal is overweldigend en inspireert meteen om met je eigen interieur aan de slag te gaan. Veel stijlkamers die je een niveau verder tillen dan menig andere woonwinkel doet. Hier voel je je meteen anders. Een goed restaurant, veel verrassend shop-in-shop aanbod.

   

  woon winkelen

   

  Kitsch en Kunst

  Kitsch en kunst bevindt zich in een oud industrieel pand en verkoopt een vooral veel kasten, meubels, veel stoffen en woonaccessoires. Deze voormalige limonadefabriek is omgetoverd tot een enorme woonwinkel. De charme van het oude pand is bewaard gebleven en de ruimtes met een totaaloppervlakte van 3500m2 herbergen nu een collectie meubels en accessoires. Én je kan er heerlijk lunchen!

   

  woon winkelen

   

 • De Meelfabriek

  de meelfabriek

  Het begon met een toevallige wandeling in New York, ander was Ab van der Wiel wellicht nooit op het idee gekomen: wonen, werken en ontspannen in een voormalig fabriekscomplex in Leiden.

  De projectontwikkelaar Ab van der Wiel, een bouwer en ontwikkelaar met oog voor detail, kocht De Meelfabriek in 1998. Hij wilde het gebouw behouden en opnieuw ontwikkelen. Het complex is nu een van de belangrijkste overblijfselen van het rijke industriële verleden van Leiden geworden. Het is een historisch herkenningspunt in de stad en maakt deel uit van het Nederlandse industriële erfgoed.

  De opdracht was om De Meelfabriek nieuw leven in te blazen. De Meelfabriek moest toegankelijk worden voor het publiek, het gebouwencomplex moest een nieuwe functie krijgen en zodoende nieuwe stedelijke energie geven aan de omliggende buurt. Er werd gevraagd om nieuwe functies te vinden en een concept voor het behoud van de waardevolle delen van het historische monument.

  de meelfabriek

   

   

 • Gezondheid en houten vloeren

  Recent onderzoek door de Universiteit van British Columbia en researchinstelling FPInnovations heeft een verband aangetoond tussen het gebruik van hout in het interieur en de menselijke gezondheid. In het onderzoek verlaagde de zichtbare aanwezigheid van houten oppervlakken in een ruimte de activering van het sympathische zenuwstelsel (SZS). Het SZS is verantwoordelijk voor de fysiologische stress-reacties bij de mens. Dit resultaat opent volgens de onderzoekers de deur naar een groot aantal stress-gerelateerde voordelen die de aanwezigheid van hout in de gebouwde omgeving kan hebben voor de gezondheid. "De toepassing van hout om de gezondheid binnenshuis te bevorderen is een nieuw instrument in handen van de beoefenaars van op bewijs stoelende vormgeving," aldus dure woorden van de onderzoekers, die daarmee voorschrijvers dus eigenlijk van argumenten voorzien om bijvoorbeeld meer en vaker houten vloeren in woon- of kantoorruimtes te installeren.

 • Alles over hout

  Voordat je een houten vloer aanschaft laat je je goed informeren. Waarschijnlijk orienteer je je via internet en bezoek je verschillende websites voordat je een showroom bezoekt. Bij Uipkes willen we onze klanten graag goed informeren over de mogelijkheden van een houten vloer. Wij beseffen ons dat je niet zomaar een houten vloer aanschaft zonder daar alles over te lezen.

  Alles willen weten over hout? Dat kan op onze "ALLES OVER HOUT" pagina. Mocht je nog vragen hebben neem gerust contact met ons op.

  alles over hout