WELKOM OP ONS BLOG

Met het Uipkes woonblog willen wij je niet allleen inspireren over houten vloeren, maar ook over de nieuwste woontrends, interieur design en woonaccessoires. Zo krijg je een beeld van de laatste trends én een idee hoe een houten vloer er bij jou thuis in de toekomst uit kan gaan zien. Lees meer informatie over het kopen van een houten vloer bij Uipkes of vraag ter inspiratie ons gratis vloeren magazine aan via de website.

 • Lamelparket is sterk en duurzaam

  Lamelparket is sterk en duurzaam

  Wat is Lamelparket? Lamelparket zijn houten vloeren die bestaan uit meerdere lagen. De bovenste toplaag, ook wel slijtlaag of zichtzijde genoemd, bestaat uit massief hout. De onderzijde wordt gemaakt van verlijmd Berken multiplex. Dit Berken multiplex is een uitermate stabiele drager die ervoor zorgt dat lamelparket prima geschikt is voor op vloerverwarming. Lamelparket vloeren kunnen ook zwevend worden gelegd. Hierdoor wordt een geluidsreductie van maximaal 11 dB bereikt waardoor lamelparket ook geschikt is voor appartementen die aan bepaalde geluidsnormen moeten voldoen.

  Uipkes Vloeren levert diverse soorten lamelparket met verschillende toplagen. Aan de bovenzijde van de vloer kun je niet zien of het een massieve of een gelaagde vloer betreft. Het hout voor een massieve of een gelaagde vloer komt uit dezelfde boom en wordt duurzaam gezaagd, gedroogd en geschaafd in een houtverwerkend bedrijf in Nederland. Daarna worden de houtlagen watervast met elkaar verlijmd en onder grote druk samengeperst tot een geheel. De toplaag wordt afgewerkt met een slijtvaste olielaag in de kleur naar wens. Eiken houten toplagen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende diktes, 2 mm, 4mm of 6 mm. Ons lamelparket kan ook worden geleverd als visgraatvloer of hongaarse punt in verschillende breedtes én kleuren.

 • Ellie Cashman design

  Ellie Cashman design behang

  Soms kom je op internet een foto tegen (bijvoorbeeld op Pinterest) en ben je opslag verliefd... Zoals wij vandaag op dit mooie behang van ontwerpster Ellie Cashman.

  Weg met het witte strakke gestucte! Tijd voor een prachtige bloeiende bloemen muur!

  www.elliecashmandesign.com

 • Pinterest

  houten vloeren pinterest

  Iedereen kent inmiddels Pinterest... toch? Pinterest is een zeer snel groeiende nieuwe social media sensatie, waarmee je alles wat je interesseert kunt verzamelen (pinnen) en delen op je eigen prikborden (pinboards). Wij verzamelen alles over houten vloeren, interieur, meubels, woontrends en vooral heel veel mooie plaatjes.

  Volg ons op Pinterest!

   

 • Hout in het toilet

  houten vloer toiletEen houten vloer die zelfs in het kleinste kamertje van je woning ligt, het toilet!

  Normaal gesproken legt je in verband met hygiëne geen houten vloeren in het toilet, zou je denken. Bij Uipkes kan het wel. We hebben de vloer in dit toilet meerdere keren behandeld met een lak om de vloer zo een langdurige en betere bescherming te geven waardoor hij makkelijk schoon te maken is.

 • Bake me a Cake

  bake me a cake

  Iedereen kent natuurlijk het klassieke gevangenis verhaal van de cake met een vijl erin. Ontwerpers duo Morten & Jonas gebruikten dit verhaal voor het ontwerp van de speelse lamp Bake me a Cake. De lamp is gemaakt van eikenhout en glas. Lamp kapot? Om de lamp te vervangen til je gewoon het glas op. 

 • Milieuvriendelijke bank

  Sheaves

  Nederlands ontwerper Steven Banken ontwierp een bank genaamd Sheaves. Deze bijzondere bank is gemaakt van riet en wilgenhout uit natuurgebied de Biesbosch. Het materiaal wordt tijdens de winter maanden gebundeld tot een zitobject voor gebruik in de zomer. Na het seizoen vallen de bundels uit elkaar en dienen ze als voeding en nestmateriaal voor de flora en fauna. Mooi én goed voor het milieu...

 • Grijze houten vloeren

  houten vloeren kleuren

  Houten vloeren in een grijze kleur geven de vloer een zeer bijzondere uitstraling. De vloer wordt eerst gerookt dan heel lichtjes geborsteld zodat er relief in de vloer ontstaat. Daarna wordt de zwarte kleur aangebracht en laten we de vloerdelen goed drogen. Tenslotte brengen we een witte laag aan zodat het geheel deze unieke lichtgrijze kleur krijgt.

 • Opening Paul van de Kooi

  paul van de kooi

  Gisterenavond waren we aanwezig op de feestelijke opening van Paul van de Kooi's showroom in Alphen aan de Rijn. In samenwerking met Paul van de Kooi Keukens op maat leveren wij houten keukenvloeren, geheel naar wens, in iedere kleur of stijl, van modern tot landelijk. Paul van de Kooi Keukens is dé specialist als het gaat om een keuken op maat. De overheerlijke hapjes werden verzorgd door chef-kok Walter Spruit.

  Heb je vragen over een houten vloer in de keuken? Lees meer over keukenvloeren op onze website of neem contact met ons op.

 • Verouderd hout

  verouderde houten vloeren

  Ideaal, bij een verouderde houten vloer hoef je niet bang te zijn voor krassen of deuken! Onze verouderde houten vloeren zijn ontworpen met krassen en deuken zodat de vloeren een authentieke en robuuste uitstraling hebben.

  Onze oude houten vloeren zijn gemaakt we van Frans eiken, de planken worden na het zagen gedroogd. De knoesten en scheurtjes, in combinatie met de beschadigingen, geven de houten vloer een ‘geleefd’ uiterlijk. Deze speciale behandeling van het hout zorgt ervoor dat de houten vloeren het uiterlijk krijgen van een echte oude houten vloer.

   

 • Winkel vloeren

  winkelpand

  Een winkel is een druk bezochte plek waar de houten vloeren veel te verduren krijgt. Wij adviseren je graag in de keuze van onze houtsoorten waarbij we behalve naar de eigenschappen en kleur mogelijkheden van de houtsoorten ook kijken naar de behoefte van het dagelijks gebruik.