WELKOM OP ONS BLOG

Met het Uipkes woonblog willen wij je niet allleen inspireren over houten vloeren, maar ook over de nieuwste woontrends, interieur design en woonaccessoires. Zo krijg je een beeld van de laatste trends én een idee hoe een houten vloer er bij jou thuis in de toekomst uit kan gaan zien. Lees meer informatie over het kopen van een houten vloer bij Uipkes of vraag ter inspiratie ons gratis vloeren magazine aan via de website.

 • Hout in het toilet

  houten vloer toiletEen houten vloer die zelfs in het kleinste kamertje van je woning ligt, het toilet!

  Normaal gesproken legt je in verband met hygiëne geen houten vloeren in het toilet, zou je denken. Bij Uipkes kan het wel. We hebben de vloer in dit toilet meerdere keren behandeld met een lak om de vloer zo een langdurige en betere bescherming te geven waardoor hij makkelijk schoon te maken is.

 • Bake me a Cake

  bake me a cake

  Iedereen kent natuurlijk het klassieke gevangenis verhaal van de cake met een vijl erin. Ontwerpers duo Morten & Jonas gebruikten dit verhaal voor het ontwerp van de speelse lamp Bake me a Cake. De lamp is gemaakt van eikenhout en glas. Lamp kapot? Om de lamp te vervangen til je gewoon het glas op. 

 • Milieuvriendelijke bank

  Sheaves

  Nederlands ontwerper Steven Banken ontwierp een bank genaamd Sheaves. Deze bijzondere bank is gemaakt van riet en wilgenhout uit natuurgebied de Biesbosch. Het materiaal wordt tijdens de winter maanden gebundeld tot een zitobject voor gebruik in de zomer. Na het seizoen vallen de bundels uit elkaar en dienen ze als voeding en nestmateriaal voor de flora en fauna. Mooi én goed voor het milieu...

 • Grijze houten vloeren

  houten vloeren kleuren

  Houten vloeren in een grijze kleur geven de vloer een zeer bijzondere uitstraling. De vloer wordt eerst gerookt dan heel lichtjes geborsteld zodat er relief in de vloer ontstaat. Daarna wordt de zwarte kleur aangebracht en laten we de vloerdelen goed drogen. Tenslotte brengen we een witte laag aan zodat het geheel deze unieke lichtgrijze kleur krijgt.

 • Opening Paul van de Kooi

  paul van de kooi

  Gisterenavond waren we aanwezig op de feestelijke opening van Paul van de Kooi's showroom in Alphen aan de Rijn. In samenwerking met Paul van de Kooi Keukens op maat leveren wij houten keukenvloeren, geheel naar wens, in iedere kleur of stijl, van modern tot landelijk. Paul van de Kooi Keukens is dé specialist als het gaat om een keuken op maat. De overheerlijke hapjes werden verzorgd door chef-kok Walter Spruit.

  Heb je vragen over een houten vloer in de keuken? Lees meer over keukenvloeren op onze website of neem contact met ons op.

 • Verouderd hout

  verouderde houten vloeren

  Ideaal, bij een verouderde houten vloer hoef je niet bang te zijn voor krassen of deuken! Onze verouderde houten vloeren zijn ontworpen met krassen en deuken zodat de vloeren een authentieke en robuuste uitstraling hebben.

  Onze oude houten vloeren zijn gemaakt we van Frans eiken, de planken worden na het zagen gedroogd. De knoesten en scheurtjes, in combinatie met de beschadigingen, geven de houten vloer een ‘geleefd’ uiterlijk. Deze speciale behandeling van het hout zorgt ervoor dat de houten vloeren het uiterlijk krijgen van een echte oude houten vloer.

   

 • Winkel vloeren

  winkelpand

  Een winkel is een druk bezochte plek waar de houten vloeren veel te verduren krijgt. Wij adviseren je graag in de keuze van onze houtsoorten waarbij we behalve naar de eigenschappen en kleur mogelijkheden van de houtsoorten ook kijken naar de behoefte van het dagelijks gebruik.

 • Conte Blue wijnrek

  De olijke olifant, elegante eland, dolle dobermann of prachtige pinguïn, deze houten feestbeesten houden tijdens een gezellige feestje thuis de wijnflessen met alle liefde voor je vast! Weg met dat saaie wijnrek, ga voor een beestachtig exemplaar! Conte Bleu heeft een serie houten wijnrekken ontworpen waarmee je een doodgewone wijnfles omtovert in een van je favoriete dieren. Zo creëer je met de verschillende wijnrekken een vrolijke beestenboel in je interieur.

  www.conte-blue.com

 • Een échte houten vloer

  Een houten vloer brengt sfeer aan je huis, warmte en een natuurlijke uitstraling. Hout is een natuur produkt, hout leeft en leeft met je mee. Anders dan bijvoorbeeld een laminaat of tegelvloer geeft een houten vloer je huis een rijke uitstraling en gaat de vloer door de jaren heen karakter tonen. Het natuurmateriaal hout biedt de perfecte basis voor smaakvol en stijlbewust inrichten. Onze houten vloeren zorgen voor veel mogelijkheden om een individuele stijl van inrichten te gaan toepassen.

  uipkes houten vloeren

 • Een groen interieur

  groen interieur

  Groen is dé nieuwe trend. Niet alleen de kleur, maar ook bewust leven met respect voor de natuur. Idha Lindhag fotografeerde een groen interieur voor het tijdschrift Elle interieur. Prachtig "groen" in combinatie met decorative houten meubels en houten vloeren.