WELKOM OP ONS BLOG

Met het Uipkes woonblog willen wij je niet allleen inspireren over houten vloeren, maar ook over de nieuwste woontrends, interieur design en woonaccessoires. Zo krijg je een beeld van de laatste trends én een idee hoe een houten vloer er bij jou thuis in de toekomst uit kan gaan zien. Lees meer informatie over het kopen van een houten vloer bij Uipkes of vraag ter inspiratie ons gratis vloeren magazine aan via de website.

 • Elle Decoration

  Voor het december/januari nummer van het interieur magazine Elle Decoration werkte Uipkes houten vloeren mee aan een prachtige woon reportage. De foto's zijn zowel in het magazine als op de cover te bewonderen. De stylist heeft gekozen voor een donkere eiken houten planken vloer. Bekijk hier het overzicht van onze donkere kleuren.

 • Denim aan de muur

  In een goede spijkerbroek kun je wonen, en dat maakt dat dit favoriet mode item behoorlijk wat gemeen heeft met het interieur. Waarom niet je hele muur bekleden met je lievelingsstof?

  BN Wallcoverings kiest voor een behang dat het ambachtswerk viert dat verscholen ligt in het weefsel, met een uitvergrote print die tot op de draad inzoomt. Dit is luxe met een rauw randje.

  www.wallcoverings.bnint.com

 • Hutspot opent in Utrecht

  Utrecht is een toplocatie rijker. In het voormalige DE café vind je nu concept store Hutspot.

  Het van oorsprong Amsterdamse concept Hutspot bestaat uit een winkel, een café en lunchroom maar ook een expositieruimte. Jong ontwerptalent, kunstenaars en andere creatieve ondernemers kunnen terecht bij Hutspot.

  hutspot_utrecht_01

  Na een goede verbouwing is het voormalige DE café-pand omgetoverd tot lichte, superstrakke zaak. Je shopt er stoere kleding (voor de man en de vrouw), accessoires, spul voor in huis, boeken, tassen, kunst en ga zo maar door. Naast grote gevestigde merken, wordt er ook van alles van beginnende, minder bekende ontwerpers verkocht.

  hutspot_utrecht_02

  En wat maakt Hutspot zo’n fijne plek? Je kunt er niet alleen winkelen maar ook rustig zitten werken, een kop koffie drinken, een krantje of een tijdschrift lezen, lunchen of in de avond – als de winkel dicht is – lekker hangen aan de bar. Het pand is superstrak en licht. De winkel is inmiddels open en op donderdag 19 november is er een openingsfeestje  en iedereen is welkom!

  www.hutspotamsterdam.com

 • Scandinavisch design voor Nepal

  Met deze prachtige designobjecten worden meisjes in Nepal geholpen aan een baan en een inkomen. Het maakt ze weerbaar tegen zwendelaars die hen de prostitutie in willen lokken door ze naar India te sturen en te vervreemden van hun families. Dat is een zeer nobel streven, maar aan de producten is het niet af te zien. Ook zonder te weten dat er een goed doel wordt gesteund, wil je deze designs gewoon HEBBEN!

  Ze zijn dan ook ontworpen door vier van de meest succesvolle Scandinavische studio’s voor het Deense woonmerk Menu. Alle items worden gemaakt met de lokale handwerktechnieken en materialen die in Nepal voor handen zijn.

  A Hint of Neon ontwierp naast kasjmieren dekens, ook beddengoed, een tas en sjaals, terwijl Note Design Studio kasjmieren en merinowollen kussens en een serie opbergdozen ontwikkelde. De minimalistische teddybeer van Afteroom is onze favoriet, net zoals de wasmand van canvas van Norm Architects.

  Laatstgenoemde studio schiet bovendien snel omhoog in onze ranglijst aan ontwerpers. Met een wasbak en bad op hoge stalen poten, unieke designhacks voor IKEA keukens, marmeren tafels en kleinere woonaccessoires is Norm Architects’ werk niet alleen mooi maar ook functioneel.

  Dit artikel werd mogelijk gemaakt door Perscentrum Wonen.

 • De basis van elk interieur

  De vloer is de basis van elk interieur. Het interieurontwerp van je nieuwe inrichting begint met het kiezen van de vloer. Het is sfeerbepalend maar moet tegelijkertijd aan je persoonlijke eisen voldoen. 

  Je huis beïnvloedt en bepaalt je levenskwaliteit. De keuzes die we voor de inrichting maken, moeten daarom duurzaam en bewust zijn. De natuur, met al haar prachtige structuren, kleuren en materialen, is een grote inspiratiebron. 

  Natuurlijke kleuren en materialen zijn in opmars. Een houten vloer raakt nooit uit de mode, maar is wel onderhevig aan trends. Houten vloeren mogen er nu weer als echt hout uit zien. Binnen de Uipkes vloeren collectie kun je kiezen voor een uitvoering waarin natuurlijke imperfecties zoals knoesten en scheuren behouden zijn voor een stoere en rauw karakter. In onze collectie zie je de natuurlijke nerven, knoesten en groeven van het hout. Al onze houtdessins kunnen worden gecombineerd met een door ons zelf ontworpen kleurenpalet.

 • Paddle for Lars

  Peddelen voor een nieuwe toekomst voor Lars de Beer, dat is het idee van ‘Paddle for Lars’. Lars, de volle neef van Martin Uipkes, kwam kreeg in juli een ernstig ongeluk met zijn mountainbike op Texel. Hij brak daarbij zijn nek en liep een dwarslaesie op. Hij kan sindsdien zijn armen en benen niet meer bewegen. Zijn vrienden en familie willen nu geld inzamelen om hem te helpen.

  ‘Op dit moment probeert hij in een Amsterdams revalidatiecentrum tot het besef van zijn nieuwe werkelijkheid te komen. Het is zeer de vraag of zijn lichamelijke toestand ooit zal verbeteren. Alles waar hij zo van hield – zijn leven als designer, buitenmens en sporter – vraagt om een nieuwe invulling’, zeggen de vrienden.

  Lars was zelfstandig ondernemer en onvoldoende verzekerd tegen dit soort situaties, zoals dat wel vaker het geval is bij zzp’ers. Zijn vrienden willen daarom geld in zamelen voor hem. ‘Om Lars een zoveel mogelijk menswaardig bestaan te garanderen, heeft hij financiële steun nodig.’ Maar het geld zal niet alleen bedoeld zijn voor Lars. Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Dwarslaesie Nederland voor onderzoek.

  De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen op zondag 20 september bij elkaar komen om te gaan peddelen op de grachten. En peddelen in de breedste zin van het woord: dat kan op een standup paddle board (SUP) zijn, een surfplank of kayak. Er zijn twee routes, een van 3 kilometer en een van 5,5 kilometer waar op ingeschreven kan worden. Het evenement vindt plaats bij Roest aan de Jacob Bontiusplaats. Na het peddelevenement is er een veiling ‘met drank en muziek’ bij Roest.

  www.paddleforlars.com

 • Hongaarse punt

  In dit mooie moderne appartement in Den Haag hebben we onlangs een Hongaarse Punt vloer gelegd. De vloer, klassiek maar met een moderne twist, geeft het appartement een artistieke en gezellige sfeer.

  Bij de Hongaarse punt vloer liggen de delen onder een hoek van 60 graden en sluiten aan de bovenzijde aan, waardoor een zogenaamde “sergeantstreep” ontstaat.

 • Velours en hout

  Ambacht en vakmanschap zijn al een tijd buzzwords op trendgebied. Ze doen denken aan ingeleefde werkplaatsen en roepen een romantisch beeld op van de oude timmerman die zeeën van tijd aan een stoel besteedt.

  Autoban is een oude rot. De nieuwe bank en het bed hebben ronde vormen waarin velours en hout in elkaar opgaan. De Maze table is een tour de force van traditionele houtbewerkingstechnieken uit de Ottomaanse tijd.

 • Binnenkijken

  Binnenkijken bij Uipkes Houten Vloeren doe je vanaf nu eerst online. Voorafgaande je bezoek aan onze showroom in Alphen aan den Rijn kun je ons alvast een virtueel bezoek brengen. Zo krijg je een eerste impressie van ons bedrijf, onze houten vloeren en ons veelzijdig kleurassortiment. Heb je ons nieuwe magazine al besteld? >>

  Update: Sinds januari 2017 hebben we ook een vestiging in het prachtige Amsterdam!


 • Houten tegels

  Uipkes Houten Vloeren komt met een primeur. Dit keer geen visgraat vloer of Hongaarse punt, maar een zogenaamde tegel vloer. De houten planken worden op tegelformaat gezaagd en in een patroon gelegd. Maten kunnen variëren, maar het resultaat is verrassend: een speelse, maar toch moderne warme vloer.

  De houten tegels worden gemaakt van duurzaam eiken hout. Eiken hout laat zich natuurlijk kleuren en de tegels zijn dan ook verkrijgbaar in 36 kleuren. De tegels kunnen in diverse maten worden vervaardigd. Er kan zelfs worden gekozen voor een XL- uitvoering of een vloer die tot stand komt door allerlei verschillende formaten houten tegels. Resultaat is een zeer authentieke vloer met een individueel karakter.

  De houten tegelvloer van Uikpes kan ook in combinatie met vloerverwarming worden gelegd.