WELKOM OP ONS BLOG

Met het Uipkes woonblog willen wij je niet allleen inspireren over houten vloeren, maar ook over de nieuwste woontrends, interieur design en woonaccessoires. Zo krijg je een beeld van de laatste trends én een idee hoe een houten vloer er bij jou thuis in de toekomst uit kan gaan zien. Lees meer informatie over het kopen van een houten vloer bij Uipkes of vraag ter inspiratie ons gratis vloeren magazine aan via de website.

 • Hout in Huis

  Combineer hout met donkere kleuren, zachte texturen, natuurlijke materialen en spierwitte muren. Dat maakt het warm en toch fris.

  Foto via pinterest

 • Happy New Year

  Uipkes Houten Vloeren wenst je een voorspoedig 2015!

 • Plywood Print Stool

  Misschien heb je ze al gespot: de nieuwe krukken van Piet Hein Eek. 

  De ontwerper printte schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum op krukken gemaakt van multiplex.  Om de meubels te kunnen bedrukken ging Piet een samenwerking aan met Canon. Daarmee is de splinternieuwe Plywood Printcollectie in het leven geroepen.

  Plywood Print Stool, Piet Hein Eek, € 169 via nxl.com.

 • Merry Christmas

  Wishing You - The Merriest - This Christmas!

 • Vintage dressoir

  Dit ranke maar massief teakhouten dressoir (SB 11) voert je zo terug naar de jaren zestig. Het elegante model is echter nieuw en ambachtelijk gemaakt door het familiebedrijf Van Broertjes. Qua vorm valt hij op door de afgeronde hoeken die doorlopen in de zijpanelen. Dit geeft een extra retro gevoel. De kast is aan de voorzijde voorzien van twee greeploze schuifdeuren. Het interieur biedt door de glazen legplanken voldoende plek aan allerlei spulletjes.

  Het dressoir is een sieraad voor iedere kamer en komt solitair perfect tot zijn recht. Maar dit dressoir biedt natuurlijk ook een elegante oplossing als tv-meubel.

  www.vanbroertjes.nl

 • Comeback van de visgraat vloer

  Hout is een natuurproduct en hierdoor is geen deel exact gelijk, dat maakt een houten vloer levendig en zorgt ervoor dat elke vloer zijn eigen unieke karakter heeft.

  De trend in houten vloeren zijn grote afmetingen visgraat vloeren. Bij Uipkes maakt de visgraat vloer dan ook een comeback in een heel nieuw jasje. Geen klassieke, smalle, vaak glanzende houten vloer zoals je die vroeger zag. Anno 2014 is de visgraat vloer stoer met brede, robuuste houten planken. Deze authentieke en vooral duurzame vloer geeft elke ruimte een moderne en warme uitstraling. Het geeft de woning een eigentijds karakter met de grandeur van weleer.

 • Uipkes Houten Vloeren Magazine

  uipkes houten vloeren magazien

  Het nieuwe Uipkes Houten Vloeren magazine staat boordevol nieuwe foto's van door ons afgeronde projecten, zowel bij particulieren als bij bedrijven, in Nederland maar ook over de grens. Iedere vloer is met zorg gemaakt en met liefde gefotografeerd omdat wij trots zijn op ons product en we je graag laten zien hoe een houten vloer er bij jou thuis uit kan zien.

  Laat je inspireren en bestel vandaag nog het gratis magazine.

 • Edward Otten

  Edward Otten werkt al ruim 20 jaar met bijzondere houtsoorten. Opgeleid als elektrotechnisch ingenieur bleek hout zijn passie. Hij heeft het vak geleerd in de praktijk en bij meerdere kunstenaars. De afgelopen jaren heeft Edward Otten zich ontwikkeld tot een eigentijds ontwerper en kunstenaar. Edward Otten heeft een grote kennis van houtsoorten en haar specifieke eigenschappen.

  Hij daagt zichzelf elke dag opnieuw uit en experimenteert met technieken. Dit gecombineerd met een groot creatief vermogen, levert bijzondere objecten op. Zijn kunstenaarschap heeft inmiddels landelijk bekendheid.

  www.edwardotten.nl

 • Binthout

  Binthout ontwerpt producten van uw eigen boom! Bomen, die door welke omstandigheden dan ook moeten verdwijnen uit het straatbeeld, komen terug in designproducten. Zoals bijvoorbeeld deze Tuintafel omwaaibomen.

  Vorig jaar november kregen we in Nederland te maken met een zeer zware storm. Een storm waarbij veel bomen, door het vele blad en harde wind, omwaaiden. Marco Mout (kunstenaar uit Zutphen) organiseerde via twitter een actie voor het behouden van omgewaaide bomen. Een actie die heel goed bij ons past. Prachtige bomen die anders in de versnipperaar terechtkomen krijgen zo een tweede leven als mooi product.

  www.binthout.nl

 • Houten planken

  Houten planken charmeren door hun natuurlijke en robuuste uitstraling. Eik is dé houtsoort van deze tijd en komt in veel gedaantes aan bod; van klassieke planken tot vloeren met een verweerde look met barsten, zaagsneden en nagelputjes.

  Dankzij de gelaagde constructies zijn houten vloeren nu ook prima toepasbaar op vloerverwarming. Houten vloeren zijn en blijven nog altijd razend populair, zeker onder invloed van de huidige woonmode, “eco-vriendelijk” en eerlijke, natuurlijke materialen.