WELKOM OP ONS BLOG

Met het Uipkes woonblog willen wij je niet allleen inspireren over houten vloeren, maar ook over de nieuwste woontrends, interieur design en woonaccessoires. Zo krijg je een beeld van de laatste trends én een idee hoe een houten vloer er bij jou thuis in de toekomst uit kan gaan zien. Lees meer informatie over het kopen van een houten vloer bij Uipkes of vraag ter inspiratie ons gratis vloeren magazine aan via de website.

 • Girl with gun

  Deze biertalfel genaamd Girl With Gun van BLOK ontworpen door beeldend kunstenaar Ruben Olislagers is voorzien van een ingefreesd beeld: Girl With Gun. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. De tafels zijn gemaakt van massief eiken schotten met inklapbaar stalen onderstel. Bijzonder is dat alle afbeeldingen handmatig worden ingesteld, zo heb je altijd een uniek exemplaar om lekker aan te bieren.

  www.blokmeubel.nl

 • Studio SOOL

  Tijdens ons bezoek aan de Woonbeurs spotte we het inspirerende Studio SOOL.

  Het initiatief van twee ondernemende broers (SOOLmates) opgericht in 2013 vanwege hun voorliefde voor het ontwerpen en het realiseren van allerlei objecten.

 • Slowwood

  slowwood

  Mooi in zijn eenvoud, deze eikenhouten meubels. Christien Starkenburg ontwerpt en produceert deze tijdloze, massief houten meubels, en schildert ze met minerale verf. Die doen er lang over om te drogen, vandaar dat haar collectie de naam Slowwood kreeg.

  slowwood

  www.slowwood.nl

 • Kleuren om van te houden

  houten vloeren kleurenoverzicht

  Onlangs hebben we onze showroom een compleet nieuwe look gegeven. En bij zo'n nieuwe look hoort natuurlijk ook een frisse wind door het kleurenassortiment. Na weken van overleg, verf mengen en kleuren testen zijn onze houten vloeren goeroes met 36 nieuwe kleuren gekomen. Wat vind jij de mooiste kleur? Bloesem wit? Edel grijs? Champagne? Of toch liever Krijtbord zwart?

 • Extremis

  extremis

  Het Belgische Extremis heeft een toppositie binnen de internationale design scène. Dirk Wynands richtte Extremis in 1994 op.

  De missie: intelligent design, gebaseerd op gezond Vlaams boerenverstand, koppelen aan haar Bourgondische volksaard. Maar Extremis is meer dan alleen een meubellijn, het is een levensstijl die mensen samenbrengt, die samen van het leven doet genieten. 

  Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van duurzame, recyclebare, hoogwaardige materialen die voldoen aan de normen van deze tijd.

  www.extremis.be

 • Frames

  Het hele jaar door de zomer in huis, dat is wat Jaime Hayon voor ogen had met zijn nieuwe collectie FRAMES voor het Spaanse Expormim. Dat bedrijf maakt al meer dan 50 jaar rotan meubels. Jaime vertelt zelf wat zijn ontwerp bijzonder maakt: “In de jaren 60 en 70 werd rotan veel gebruikt in Europa, met het hoofdkantoor van Thonet in Wenen als middelpunt. De verschillende onderdelen van rotanstoelen worden van oudsher met elkaar verbonden met touw en verbindingen omwikkeld met ander rotan. Nooit heeft er iemand over gedacht om de stoel eens anders in elkaar te zetten. Dat hebben wij nu wel gedaan.”

 • Geeft die boom licht?

  houten interieur

  Boomstronken waar een gloeilamp uit groeit. Voor in huis, of misschien wel tussen de rest van de bomen in de tuin.

  Amanda Medsger is eigenaresse van interieurbedrijf Oudvark. Ze kwam op de proppen met het idee om lampen te gaan maken van natuurlijk materiaal. En ja, zo ging ze op zoek naar eeuwenoude bomen, zocht ze wat stenen bij elkaar, nam ze een glasblazer in de arm en werd haar droom werkelijkheid.

  Je kunt kiezen tussen een ontwerp gebaseerd op bomen of op stenen. Iedere lamp heeft een verhaal. Zo komt het hout van de lamp Travis Walnut van een meer dan honderd jaar oude walnoot. En is de lamp Judy Stone gemaakt van een kalksteen die werd gevonden in de Piney Woods in Texas.

  Voor Travis Walnut betaal je € 235.

  www.oudvark.com

 • Interview met Martin Uipkes

  interview met Martin Uipkes

  Martin Uipkes: Traffic naar de winkel

  De klant van nu oriënteert zich online, maar hoe zorg je ervoor dat hij jouw winkel uiteindelijk bezoekt? Martin Uipkes, van Uipkes Houten Vloeren uit Alphen aan de Rijn/Amsterdam, heeft sterk ingezet op internet, met een goed vindbare website die de consument ook echt helpt. Uipkes: "De consument wil vragen stellen en weten wat iets kost. Ik zorg dat iemand die een offerte vraagt snel antwoord heeft. Maar kom ook daarna met een snelle reactie. Ze worden bij ons meteen beetgepakt. Zo krijg je een goed geïnformeerde klant die eigenlijk alleen nog maar ter bevestiging naar de winkel komt".

 • Amerikaans Essen

  Amerikaans essen

  Deze Amerikaans Essen houten vloer is gelegd in een modern nieuwbouwhuis in Voorburg. De eigenaren hebben voor deze vloeren gekozen omdat het een mooie basis geeft voor de rest van hun inrichting. De vloerdelen zijn geleverd in 26 cm breed wat zeer bijzonder is voor deze kwaliteit en deze kleurstelling.

 • Love me Tender

  Love me tender

  Patricia Urquiola voelt als geen ander aan wat de trends zijn op interieurgebied. Sterker nog: ze zet de trend met deze nieuwe modulaire bank (love me) Tender voor het Italiaanse merk Moroso. Dankzij een technisch hoogstandje – het aluminium onderstel met onzichtbare rails– kun je de houten poten op elke plek vastklikken. Net zoals de rugleuning en bijzettafeltjes. Je kunt dus spelen met de vorm van de bank en het gebruik ervan aanpassen: voor een verliefde tête-à-tête of om gewoon naast elkaar te ploffen. De rode, lichtblauwe en roze versie is gedurfd en eigentijds voor de komende tien jaar!