WELKOM OP ONS BLOG

Met het Uipkes woonblog willen wij je niet allleen inspireren over houten vloeren, maar ook over de nieuwste woontrends, interieur design en woonaccessoires. Zo krijg je een beeld van de laatste trends én een idee hoe een houten vloer er bij jou thuis in de toekomst uit kan gaan zien. Lees meer informatie over het kopen van een houten vloer bij Uipkes of vraag ter inspiratie ons gratis vloeren magazine aan via de website.

 • Zelfmaak lamp

  Een creatieve en goedkope manier om je werkplek, eettafel of slaapkamer goed te verlichten. De lampen aan draad zien razend populair. De lampen zijn industrieel en zien er ook nog eens origineel uit zonder lampenkap.

  Om ze goed te kunnen verdelen over de ruimte kan je ze ook aan een grote tak ophangen. Op deze manier verdeel je de lampen op een natuurlijke manier en verspreid je het licht zodat je de ruimte beter kunt verlichten. Wikkel het draad om de tak heen en hang de tak op aan het plafond. Op deze manier hoef je ook niet voor elke lamp een goed te boren in het plafond, maar leid je ze vanaf één centraal lichtpunt naar de tak en verdeel je ze vervolgens vanaf daar. Dus hout sprokkelen maar!

  De lampen zijn zelf te maken, maar ook verkrijgbaar van het merk Lichtlab bij NR 310

 • Magneetbehang

  magneetbehang

  Muurstickers en fotobehang met dieren zijn trendy en op dit moment erg populair. Maar dit behang is wel heel bijzonder. Dit is namelijk magneetbehang; behang waarop magneten blijven ‘kleven’. Hierdoor is het behang niet alleen decoratief, maar ook nog eens heel functioneel.

  Met behulp van magneten hang je eenvoudig je briefjes, foto’s of ansichtkaarten op aan de muur. Echt een geschikte vervanger voor het veelgebruikte standaard magneetbord of de magneten aan de koelkast.

  www.d-signmeubels.nl

 • Serax

  serax lamp

  Voor betaalbaar en eigentijds design zit je bij het originele merk Serax Masion d’être goed. De lampen collectie van Serax zijn vernieuwend en echt anders.

  Zoals deze hanglampen van beton van de Nederlandse ontwerpster Renate Vos. De Serax lamp van beton heeft een glazen rand, waardoor de lamp een moderne maar ook gezellige uitstraling krijgt. De tafellamp is ontworpen door Catherine Lovatt en is robuust door het gebruik van de materialen beton en hout. De hanglamp van beton is verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

 • Gelukkig nieuwjaar

  gelukkig nieuwjaar

  Uipkes houten vloeren wenst je een gelukkig nieuwjaar!

 • Cradle to cradle

  Cradle to cradle

  Duurzaamheid. Wat is het precies? Iedereen heeft er weleens van gehoord, echter is een concrete uitleg lastig te geven. Duurzaamheid is alles wat te maken heeft met maatschappelijk verantwoord leven, milieu, ecologie en toekomstgericht denken. Toekomstgericht denken als het gaat om mensen, winst en de aarde, ook wel de 3 P’s genoemd (people, profit, planet). Hier hoort onder andere het hergebruiken van materialen bij zoals hout, plastic en andere grondstoffen. Cradle to cradle dus.

  Er zijn diverse branches te noemen waar cradle to cradle wordt toegepast, een daarvan is de meubelindustrie. Veel ontwerpers dragen bij aan het fenomeen cradle to cradle door meubilair te ontwerpen gemaakt van gebruikte materialen. Goed voor het milieu en vaak zijn de designs erg mooi. Een goed voorbeeld is Notwaste, een bedrijf uit Mexico dat creativiteit en technologie combineert om zo houten designs te maken vervaardigd uit afval van nabijgelegen bedrijven. Een van hun producten is de stoel Clara, gemaakt van OSB houten panelen en touw. Ondanks dat de producten van Notwaste niet in Nederland te verkrijgen zijn, zijn ze wel noemenswaardig.

 • Fijne Feestdagen

  fijne feestdagen

  Uipkes houten vloeren wenst je fijne feestdagen!

 • radiant orchid

  radiant orchid kleur van het jaar

  De orchidee komt in alle kleuren van de regenboog voor, maar met Radiant Orchid, door Pantone uitgeroepen tot kleur van het jaar, doelen we op een lichte paars met fuchsia en roze ondertonen.

  Een kleur die uitnodigt tot innovatie doordat hij de creativiteit vergroot, aldus Pantone directeur Leatrice Eiseman. Ook “inspireert de kleur tot zelfvertrouwen en straalt hij vreugde, liefde en gezondheid uit”. Een fijne kleur om in te wonen en werken óf om te dragen dus.

  Ieder jaar gaat Pantone op zoek naar de kleur van het jaar, die de creatieve disciplines als interieur, design, mode en grafisch ontwerp twaalf maanden lang zal beïnvloeden. Daarbij kijken de scouts ook naar minder vanzelfsprekende trendindicatoren als kunst, films die nog in de maak zijn en populaire reisbestemmingen.

  Met Radiant Orchid geef je je interieur en garderobe een eigentijdse opfrisser. Laat je inspireren door ons moodboard, maar vrees niet dat je hele interieur of kapsel in de kleur moet.

 • Meesterlijk

  meesterlijk

  Meesterlijk is een jaarlijks event waar vormgevers, producenten, modeontwerpers, fooddesigners en vaklieden hun passie voor design en ambacht tonen aan een groot publiek.

  Omring jij jezelf ook het liefst met spullen waar een verhaal achter zit? Ambachtelijke technieken en goed ontwerp komen samen in de gebruiksvoorwerpen die tijdens Meesterlijk te koop zijn. Die koop je direct van de ontwerper, die je vertelt waarom het product tot stand kwam en hoe het gemaakt is. Dat maakt de producten stuk voor stuk  bijzonder. Je vindt er naast grootse objecten ook sieraden, accessoires, lederwaren, gebruiksglas, hoeden, keramiek en kleine meubelen.

  Wanneer: 29 november - 1 december 2013

  Locatie: Westergasfabriek, Amsterdam
  Meer info: www.meesterlijk.nu

 • Kawara bench

  kawara bench

  We zijn op slag verliefd voor dit bankje. De Kawara Bench van Tsuyoshi Hayashi geeft beschadigde Japanse dakpannen een tweede leven.

  Dakpannen die niet geschikt zijn voor de bouw – door hun gebarsten glazuur of ruwe randen – worden vaak weggegooid, terwijl ze hun bijzondere karaktereigenschappen nog niet zijn verloren: een zachte ronding,  unieke textuur en slijtvastheid om een leven lang mee te gaan.

  Keramische afvalproducten zijn moeilijke te recyclen en worden daarom vaak verbrijzeld en gebruikt in de constructie van wegen. Zonde! Tsuyoshi Hayashi bevestigt de dakpannen in een houten constructie, waardoor ze transformeren in de zitting van de kruk. Door er meerdere aan elkaar te schuiven, ontstaat een bank die de pannen een waardige herbestemming geeft.

  www.tsuyoshihayashi.com

 • Het Tolerante huis

  amsterdam

  De Gouden Eeuw was een bloeiperiode van handel, wetenschap en kunsten. In deze tijd ontstond bevolkingsgroei, werd het dorp uitgebreid en kreeg het stadsrechten. Per gordel werd Amsterdam vanaf het jaar 1602 steeds groter en leidde uiteindelijk tot de grachtengordel zoals hij nu nog steeds is.

  Ze zijn authentiek, uniek en worden gescheiden door de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De panden in de Amsterdamse gordel zijn vaak kleine paleizen. Zeker in de bocht van de gordel staan een aantal prachtige panden wat jaarlijks horden toeristen trekt. Een van deze panden is Herengracht 502, de ambtswoning van de Amsterdamse burgemeester. Deze woning en 19 andere grachtenpanden zijn te bezichtigen van 1 tot en met 17 november van dit jaar.

  Chambres des Canaux is de naam van de Amsterdamse tentoonstelling waarin publieke en private partijen hun pand of woning beschikbaar stellen om het 400 jarig bestaan van de grachtengordel te vieren. Kunstenaars zoals Marlene Dumas, Joep van Lieshout en Viviane Sassen hebben werk geleverd wat verbondenheid toont met de stad en het thema tolerantie. In 20 panden kan gekeken worden naar kunst, ontwerpen, beeldhouwwerken, conceptuele kunst en expressionisme.