WELKOM OP ONS BLOG

Met het Uipkes woonblog willen wij je niet allleen inspireren over houten vloeren, maar ook over de nieuwste woontrends, interieur design en woonaccessoires. Zo krijg je een beeld van de laatste trends én een idee hoe een houten vloer er bij jou thuis in de toekomst uit kan gaan zien. Lees meer informatie over het kopen van een houten vloer bij Uipkes of vraag ter inspiratie ons gratis vloeren magazine aan via de website.

 • Tijgerhout

  tijgerhout kasten

  Tijgerhout ontwerpt en bouwt boekenkasten, meubels en interieurs. In hun ontwerpen ligt de focus op een intrigerende samenstelling van eenvoudige, terugkerende vormen. Daarbij werken ze graag met zichtbare constructies en houtverbindingen.

  Ze gebruiken FSC gekeurd hout, sloophout, steigerhout en ander hergebruikt hout. In hun meubelmakerij besteden ze aandacht aan de fijne afwerking van het hout en de houtverbindingen. Zo behouden ze de natuurlijke uitstraling van het materiaal en verzekeren gebruiksgemak. www.tijgerhout.nl

 • u-Niekontwerp

  u-Niekontwerp

  Dit 4-kamer appartement staat volgens Funda meer dan 6 maanden te koop. Voor starters en ouderen een prima ruimte om in te wonen, het enige wat in veel gevallen bij dit soort appartementen moet gebeuren is het "op smaak maken". Lastig. Want wat is je smaak? Hoe combineer je kleuren en meubilair? Misschien is er bestaand meubilair aanwezig vanuit een andere woning of moet juist alles nieuw worden gekocht? Zijn er wanden te verplaatsen of is er ruimte voor een inloopkast? Hoe is de lichtinval?

  Antwoorden op bovenstaande vragen worden gegeven. Vanuit elke hoek of perspectief kan u-Niekontwerp laten zien hoe een woning eruit kan komen te zien na aankoop, eventueel geanimeerd. Meer ontwerpen zijn te zien op de website. Het maakt geen verschil of er bestaand meubilair aanwezig is of dat alles nieuw moet worden gekocht. Zaken als kleur, materiaal of herindeling van wanden kunnen inzichtelijk worden gemaakt. Handig toch? www.u-niekontwerp.com

 • Ishinomaki Laboratory

  uipkes woonblog

  Japans design wordt vaak gekenmerkt door een hoog ontwikkeld gevoel voor eenvoud, functionaliteit en esthetiek. Zo getuige ook deze collectie multifunctionele elementen. De AA Stool kan gebruikt worden als schraag, als hoge kruk of, wanneer meerdere elementen aan elkaar worden geschoven, als tafel. Een klein krukje dient ook als opstapje of omgedraaid als  gereedschapskist of dienblad. De meubels worden gemaakt in een houtworkshop in Ishinomaki, de stad die in 2011 verwoest werd door de tsunami. De werkplaats werd opgericht om lokale werkgelegenheid te creëren en studenten op te leiden, en biedt bewoners van het gebied gratis meubels aan om hun interieurs weer mee op te bouwen. Verschillende ontwerpers leveren de ontwerpen voor deze meubels.

 • Let’s Eat!

  Tafel Let’s Eat van Tcherassi Vilató is geen standaard huis-tuin-en-keukentafel. De tafelpoten zijn namelijk messen en vorken gemaakt van ijzer! De bijzondere eettafel  geeft een speelse draai aan de keuken of eetkamer. Met plezier roep je voortaan ‘aan tafel’! De tafel bestaat uit ijzeren laser gesneden poten en een tafelblad met stroken van massief hout.~ www.tcherassi-vilato.com

 • Mary had a little lamb

  uipkes woonblog

  Wist je dat door het Amerikaanse rijmpje "Mary had a little lamb" de platenspeler werd uitgevonden? Vandaag de dag zijn heel veel mensen de uitvinder nog steeds dankbaar. Ongetwijfeld zijn deze mensen ook de uitvinder van het Berlinerschrift dankbaar. De twee heren Edison en Berliner, een gouden duo, hebben ervoor gezorgd dat liefhebbers anno 2013 nog steeds kunnen genieten van hun favoriete muziek.

  Afgelopen maand verscheen er een artikel op internet over een ontwerper die op een kunstzinnige wijze een platenspeler heeft ontworpen. Een mooi (van hout gemaakt) apparaat om te zien en geeft minstens zo mooi geluid. Enige minpunt lijkt dat de speler niet ingesteld kan worden op 33 of 45 toeren. Hoe dan ook, de visie van de bedenker van deze platenspeler mag er wezen. Joel Scilley: “Ik bouw dingen die goed klinken, die goed werken en de muziekbeleving verhogen met een uniek karakter”. 

 • Useful Arbeitsloser

   Useful Arbeitsloser

  Useful Arbeitsloser (Jobless) is een serie meubels die het leven van ontwerper Sanghyeok Lee weerspiegelt. De koperen gewrichten symboliseren voor Lee het gewicht van het leven. De houten stellage en tafel zijn door de designer ontworpen met het idee van een bouwsteiger. Het project heeft de Deense Time to Design prijs gewonnen. Lee studeerde in 2011 af aan de Design Academy Eindhoven en woont en werkt in Berlijn. ~ www.leesanghyeok.com

 • Maison Ruinart

   

  Piet Hein Eek

  Maison Ruinart, het oudste champagnehuis ter wereld, is een samenwerking aangegaan met Piet Hein Eek voor de limited edtion Blanc De Blancs-kwaliteit.

  Piet Hein Eek koos ervoor gekozen het verhaal van Ruinarts oorsprong te vertellen met behulp van zijn eigen vocabulaire. De champagnekist is van hetzelfde sloophout gemaakt als de meubels die Piet Hein Eek ontwerpt. Het naaldhout is met grote zorg door de ontwerper geselecteerd en uitgekozen om zijn lichtgrijze, witte en romige tinten, die hij associeert met de Ruinart Blanc De Blancs.

   

 • WTC Schiphol

  amsterdam, wereldhave, schiphol, wtc,

  Een aantal weken geleden legde Uipkes een eikenouten vloer in het indrukwekkende hoofdkantoor van Wereldhave, gevestigd in het WTC gebouw op Schiphol, Amsterdam. Deze houten vloer zorgt voor een huiselijke sfeer op de werkplek. De architect van dit indrukwekkende kantoorpand heeft gekozen voor Frans eiken zonder knoesten wat een harmonieus geheel aan deze werkplek geeft. De vele details maken dit kantoor tot een prettige werkomgeving.

 • Stack Chair

  stack chair

  Het nieuwe ontwerp van Skrivo, de Stack Chair, is geïnspireerd op het sprookje "De prinses op de erwt" van Hans Christian Andersen. Het sprookje gaat over een koning en koningin die een zoon hebben die op zoek is naar een prinses. Tijdens de zoektocht naar een echte prinses stellen ze een list op: wie na een nacht slapen op 20 matrassen nog voelt dat er een erwt onder die 20 matrassen ligt wegens haar gevoelige huid kan niet anders dan een prinses zijn. Net als in het sprookje heeft de stoel verschillende lagen...

  www.skrivo.com

 • Verouderde houten vloer

  Uipkes Vloeren levert ook massief houten vloeren met een verouderde uitstraling. Deze oude houten vloeren, vervaardigd van Frans eiken, worden na het zagen gedroogd. De noesten en droogscheurtjes, gecombineerd met het beschadigen, geven de houten vloer een 'geleefd' uiterlijk en herinneren aan de oude sleetse vloerdelen van weleer.