WELKOM OP ONS BLOG

Met het Uipkes woonblog willen wij je niet allleen inspireren over houten vloeren, maar ook over de nieuwste woontrends, interieur design en woonaccessoires. Zo krijg je een beeld van de laatste trends én een idee hoe een houten vloer er bij jou thuis in de toekomst uit kan gaan zien. Lees meer informatie over het kopen van een houten vloer bij Uipkes of vraag ter inspiratie ons gratis vloeren magazine aan via de website.

 • Slim opbergsysteem

  slim opbergsysteem

  Opbergsysteem Veum is slim en minimalistisch. Het Noorse ontwerpduo Morten & Jonas ontwierp Veum die plek biedt aan kleine spulletjes en foto's die op de plankjes kunnen worden gezet. Het opbergsysteem is gemaakt van hout en wol. >> www.morten-jonas.no

   

 • Alle houtsoorten

  alle houtsoorten

   

  Een houten vloer is in iedere woning en elk interieur mogelijk. In Nederland is Eiken hout de meest populaire houtsoort voor houten vloeren. Ondanks dat levert Uipkes ruim twintig soorten massief hout, van Eiken hout, Amerikaans Essen tot Zwarte Kabbes en Siberische lariks. Daarnaast hebben we in veel verschillende houtsoorten meerdere gelaagde vloeren, die bijvoorbeeld geschikt zijn voor vloerverwarming of vloerkoeling.

  Onze houten vloeren zijn leverbaar in diverse breedtes, van 14 tot wel 38 cm. We hebben een uitgebreid assortiment zoals verouderde vloeren, Hongaarse punt vloeren of brede visgraatvloeren. Om de vloer perfect af te stemmen op je interieurwensen, zijn al deze vloeren in tientallen verschillende kleuren te verkrijgen. Zo ontstaan ontelbaar veel mogelijkheden om de vloer te creëren die perfect bij je inrichting past. 

   

 • Residence Belvedere

  Residence Belvedere

  fgelopen weekend is de verkoop van start gega

  Exclusief wonen in Noordwijk aan Zee? Vorig jaar is de renovatie gestart van hotel Belverere. Geen hotel, maar elf luxe appartementen staan straks op de plek van hotel Belvedere aan de Beethovenweg in Noordwijk aan Zee. De prachtige appartementen zijn gelegen op een toplocatie aan de Noordwijkse kust Residence Belvedere is ontworpen in typische "Noodwijkse stijl" door het nabij gelegen architectenbureau Van Manen.

  Villawijk “De Zuid”, is één van de mooiste woongebieden van ons land. Aangrenzend ligt het beschermde natuurgebied Coepelduynen, waar rust en ruimte samenkomen.

  >> www.belvederenoordwijk.nl

   

  fgelopen weekend is de verkoop van start gega
  Afgelopen weekend is de verkoop van start gegaan van 11 exclusieve appartementen in de Zuidduinen van Noordwijk aan Zee. De appartementen zijn gelegen op een absolute toplocatie aan de Noordwijkse kust. Résidence Belvedere is ontworpen in de zogeheten Noordwijkse stijl door het nabij gelegen architectenbureau Van Manen. - See more at: http://www.belvederenoordwijk.nl/Nieuws#sthash.XwmgoX7A.dpuf
  Afgelopen weekend is de verkoop van start gegaan van 11 exclusieve appartementen in de Zuidduinen van Noordwijk aan Zee. De appartementen zijn gelegen op een absolute toplocatie aan de Noordwijkse kust. Résidence Belvedere is ontworpen in de zogeheten Noordwijkse stijl door het nabij gelegen architectenbureau Van Manen. - See more at: http://www.belvederenoordwijk.nl/Nieuws#sthash.XwmgoX7A.dpuf
 • De Troche bijzettafel

  De Troche bijzettafel

  De Troche bijzettafeltjes van ontwerp Studio WM komen in twee verschilende maten - een hoge versie met een massief houten deksel en een lagere versie met een witte deksel.

  Beide deksels zijn voorzien van een kleine rand om ervoor te zorgen dat je drankje op z'n plaats blijft staan. Handig: de binnenkant van fungeert als opbergruimte. De mintgroene en witte tafeltjes zijn “back to basics” en minimalistisch van vorm. >> www.studiowm.com

   

 • Be moved by nature

  bough bikes

  Nederland staat tot ver buiten de landsgrenzen bekend om zijn houten klompen, molens en fietsen. Dankzij het Nederlandse fietsenmerk Bough Bikes tegenwoordig ook om haar houten design fietsen. De Bough bike is een design fiets gemaakt van duurzaam eikenhout.

   

  Duurzaam Design is een beleving; Be moved by nature

   

  Designer Jan Gunneweg ontwierp de Bough Bike, een houten design fiets met het comfort van een vertrouwde fiets, maar met de beleving van de vrijheid van de natuur. De houten fiets rijdt licht en soepel. Het houten frame voelt warm. Fietsen op de Bough Bike is dus een bijzondere ervaring. Je voelt je dichter bij de natuur op deze fiets gemaakt van duurzaam eikenhout. Dat voelt goed, zelfs in de drukte en hectiek van de stad die soms beklemmend kan zijn.

   

 • SmokeStack

  SmokeStack

  Eindelijk is het zomer in Nederland! Wat is er nu fijner dan zwoele zomeravonden door te brengen bij een buiten vuur in de tuin. Frederik Roijé ontwierp de SmokeStack om te kunnen genieten van de schoonheid van brandend hout en vuur. Deze buitenhaard is geinspireerd op archetypische fabrieksschoorsteen. De vorm van de haard verwijst naar herinneringen uit het verleden, toen de schoorsteen in het landschap nog het kenmerk en symbool was van vooruitgang.

 • Wat kost deze vloer?

  Een moderne eiken houten vloer

  Wat kost deze moderne eiken houten vloer? Bij Uipkes Vloeren houden we het overzichtelijk en maken we het je graag gemakkelijk.

  Heb je een mooie houten vloer in ons portfolio gezien? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan. Zo weet je binnen enkele ogenblikken hoeveel de vloer van jouw keuze kost. Scheelt weer een eerste ritje naar onze showroom!

 • Lamelparket is sterk en duurzaam

  Lamelparket is sterk en duurzaam

  Wat is Lamelparket? Lamelparket zijn houten vloeren die bestaan uit meerdere lagen. De bovenste toplaag, ook wel slijtlaag of zichtzijde genoemd, bestaat uit massief hout. De onderzijde wordt gemaakt van verlijmd Berken multiplex. Dit Berken multiplex is een uitermate stabiele drager die ervoor zorgt dat lamelparket prima geschikt is voor op vloerverwarming. Lamelparket vloeren kunnen ook zwevend worden gelegd. Hierdoor wordt een geluidsreductie van maximaal 11 dB bereikt waardoor lamelparket ook geschikt is voor appartementen die aan bepaalde geluidsnormen moeten voldoen.

  Uipkes Vloeren levert diverse soorten lamelparket met verschillende toplagen. Aan de bovenzijde van de vloer kun je niet zien of het een massieve of een gelaagde vloer betreft. Het hout voor een massieve of een gelaagde vloer komt uit dezelfde boom en wordt duurzaam gezaagd, gedroogd en geschaafd in een houtverwerkend bedrijf in Nederland. Daarna worden de houtlagen watervast met elkaar verlijmd en onder grote druk samengeperst tot een geheel. De toplaag wordt afgewerkt met een slijtvaste olielaag in de kleur naar wens. Eiken houten toplagen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende diktes, 2 mm, 4mm of 6 mm. Ons lamelparket kan ook worden geleverd als visgraatvloer of hongaarse punt in verschillende breedtes én kleuren.

 • Ellie Cashman design

  Ellie Cashman design behang

  Soms kom je op internet een foto tegen (bijvoorbeeld op Pinterest) en ben je opslag verliefd... Zoals wij vandaag op dit mooie behang van ontwerpster Ellie Cashman.

  Weg met het witte strakke gestucte! Tijd voor een prachtige bloeiende bloemen muur!

  www.elliecashmandesign.com

 • Pinterest

  houten vloeren pinterest

  Iedereen kent inmiddels Pinterest... toch? Pinterest is een zeer snel groeiende nieuwe social media sensatie, waarmee je alles wat je interesseert kunt verzamelen (pinnen) en delen op je eigen prikborden (pinboards). Wij verzamelen alles over houten vloeren, interieur, meubels, woontrends en vooral heel veel mooie plaatjes.

  Volg ons op Pinterest!