WELKOM OP ONS BLOG

Met het Uipkes woonblog willen wij je niet allleen inspireren over houten vloeren, maar ook over de nieuwste woontrends, interieur design en woonaccessoires. Zo krijg je een beeld van de laatste trends én een idee hoe een houten vloer er bij jou thuis in de toekomst uit kan gaan zien. Lees meer informatie over het kopen van een houten vloer bij Uipkes of vraag ter inspiratie ons gratis vloeren magazine aan via de website.

 • Gezondheid en houten vloeren

  Recent onderzoek door de Universiteit van British Columbia en researchinstelling FPInnovations heeft een verband aangetoond tussen het gebruik van hout in het interieur en de menselijke gezondheid. In het onderzoek verlaagde de zichtbare aanwezigheid van houten oppervlakken in een ruimte de activering van het sympathische zenuwstelsel (SZS). Het SZS is verantwoordelijk voor de fysiologische stress-reacties bij de mens. Dit resultaat opent volgens de onderzoekers de deur naar een groot aantal stress-gerelateerde voordelen die de aanwezigheid van hout in de gebouwde omgeving kan hebben voor de gezondheid. "De toepassing van hout om de gezondheid binnenshuis te bevorderen is een nieuw instrument in handen van de beoefenaars van op bewijs stoelende vormgeving," aldus dure woorden van de onderzoekers, die daarmee voorschrijvers dus eigenlijk van argumenten voorzien om bijvoorbeeld meer en vaker houten vloeren in woon- of kantoorruimtes te installeren.

 • Petrol and porcelain

  petrol and porcelain

  ”Live what you love” is het motto van Petrol and porcelain. Ze verzamelen vintage spullen en stellen ze samen in mooie sets die je kan kopen op hun webshop, leuk voor jezelf én om als kado te geven, zeker met de kerstdagen voor de deur!

 • Boekenplank

  boekenplank

  boekenplank

  Deze boekenplanken zijn allerminst saai en standaard te noemen. Aan de hand van deze strakke letters is het mogelijk om je eigen boekenplankvorm en woord samen te stellen. Laat je fantasie op de vrije loop en, afhankelijk van het aantal beschikbare letters, vorm een nieuw woord wanneer je maar wil. De letters zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

 • Gift guide

  bodie and fou

  Het is bijna kerst! Bodie en Fou helpt met de Gift Guide | Blow-the-budget gifts for HIM (& her)... Onze gedachten is: "wat moet je nou weer kopen....." B&F helpt! Al was het alleen maar ter inspiratie...

  Ons oog viel natuurlijk gelijk op de prachtige behang van Piet Hein Eek.

 • Black n' White Xmas

  black and white X-mas

   

  HO.

  HO.

  HO.

   

 • Lamelparket Visgraat Vloer

  Uipkes houten vloeren heeft een groot assortiment houten vloeren. Houten vloeren zijn een verrijking voor uw interieur en een duurzame investering voor de toekomst. 

 • Studio Bakker

  studio bakker

  Stef Bakker is een interier ontwerper en staat vooral bekend om zijn warme, diep menselijke hand en visueel verfijnde composities. In de werelden die hij creëert, restaurants, particuliere huizen, winkels, reportages of commercials, krijgt alles die wonderlijke, natuurlijke, schijnbaar moeiteloze schoonheid waarin het simpelweg zalig vertoeven is. Zijn nieuwste foto's zijn dan ook prachtig, vooral het gebruik van oud en nieuw hout.

 • Tegels

  houten vloeren tegels

  Een nieuw huis betekent vaak ook een nieuwe badkamer. Een badkamer betegelen kan op heel veel manieren en de keuze voor tegels is enorm. Nieuwe tegels, antique tegels, strakke tegels of juist frivool? Ooit gedacht aan een houten wand tegel? Vraag ons om meer informatie over de mogelijkheden van houten wandtegels.

  Wist je dat?

  Je een houten vloer ook in de badkamer kan leggen? Wij behandelen onze houten vloer op speciale wijze voor gebruik in badkamer zodat de vloer makkelijk is schoon te maken.

 • Black & White

  In deze moodboard willen we je graag laten zien hoe je een zwarte houten vloer kan combineren met een zwart-wit interieur. Een donkere houten vloer geeft sfeer en warmte aan je huis. Wij kunnen onze zwarte houten vloeren in veel tinten zwart leveren, van licht zwart tot dekkend zwart.

  uipkes moodboard

 • Piet Boon behang

  Piet Boon (1958) begon zijn carrière als aannemer. Zijn ervaring in projectontwikkeling, en een oog voor detail, maken hem een veelzijdige ontwerper. Zijn innovatieve combinaties van functionaliteit en duurzaamheid, zijn gebruik van prachtige natuurlijke materialen zoals hout, ambachtelijke technieken en ingetogen kleuren geven zijn stijl een internationale uitstraling.

  Beton heeft soms een saai image, maar is dat eigenlijk juist helemaal niet. Het vormde de keiharde inspiratie voor Piet Boon om samen met behangspecialist NLXL een serie behang te ontwerpen waarin beton aan zet is.

  piet boon behang