WELKOM OP ONS BLOG

Met het Uipkes woonblog willen wij je niet allleen inspireren over houten vloeren, maar ook over de nieuwste woontrends, interieur design en woonaccessoires. Zo krijg je een beeld van de laatste trends én een idee hoe een houten vloer er bij jou thuis in de toekomst uit kan gaan zien. Lees meer informatie over het kopen van een houten vloer bij Uipkes of vraag ter inspiratie ons gratis vloeren magazine aan via de website.

 • Houten vloeren compilatie

   

  Voordat je een houten vloer aanschaft wil je je eerst goed oriënteren. Op onze website proberen we je zo uitgebreid mogelijk te informeren over de mogelijkheden van een houten vloer. Door middel van tekst en uitleg, foto's van de door ons afgeronde projecten en video materiaal. Ons nieuwste filmpje is een compilatie filmpje. Wil je meer filmpjes zien? Bezoek dan ons youtube kanaal.

 • Porselein behang

  Porselein behang


  Een stuk minder kostbaar dan echte borden; een muur bedekt met porseleine bordjes in de vorm van behang. Delfts blauw is al jaren razend populair. Niet alleen het servies, maar ook in allerlei andere uitvoeringen. Het behang is geïnspireerd op het blauwe servies. De blauwtinten en de sierlijke tafereeltjes geven het behang een fijn oud Hollands gevoel. Door het strakke patroon is het geschikt voor elk hedendaags interieur.

   

 • Een vloer kiezen

  een vloer kiezen

   

  Een vloer kiezen is een zoektocht naar de juiste sfeer! Natuurlijk is het ook een kwestie van budget, maar de keuze voor een bepaalde vloer is vooral een kwestie van smaak. Jaarlijks komen talloze nieuwe collecties op de markt, maar ondanks dat blijft een houten vloer een van de meest gekozen vloerbedekkingen. Een vloer is het uitgangspunt van de rest van je interieur en vormt de basis voor de toepassingen van verdere materialen. Dit maakt het kiezen van de juiste houten vloer ook het moeilijkste wat er is. Welke kleur past het beste bij jouw persoonlijke wensen en interieur?

   

 • Alphen aan den Rijn

  alphen aan den rijn

  De showroom van Uipkes houten vloeren ligt in Alpen aan den Rijn, dit is centraal gelegen tussen de 4 grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Dit maakt ons makkelijk bereikbaar.

  In onze showroom kan je de houtsoorten, de verschillende legwijzen en de vele verschillende kleurafwerkingen van de houten vloeren bekijken en ervaren. Een deel van de vloeren presenteren we in ‘liggende’ vorm, waardoor je goed in kunt schatten hoe Frans Eiken, wit geoliede vloeren, gelaagd parket of een verouderde vloer er in je eigen woonsituatie uit komt te zien.

  Wij kunnen je aan de hand van voorbeelden van diverse ondervloeren bijvoorbeeld uitleggen hoe eenvoudig het is om hout en vloerverwarming met elkaar te combineren. Natuurlijk is er altijd een vakkundig adviseur aanwezig om al je vragen te beantwoorden over de ruim twintig houtsoorten in ons assortiment.

  Update: Uipkes Houten Vloeren heeft sinds vandaag (23-01-2017) een tweede vestiging geopend in het prachtige Amsterdam! Onze showroom bevindt zich in de Roelof Hartstraat in Amsterdam. Zie hieronder de volledige adresgegevens.

 • Smaragd

  smaragd

  Smaragd (Emerald) is dé nieuwe trendkleur 2013 voor je interieur. Smaragd op de muren door gebruik van behang of tegelwerk, smaragd gordijnen, meubels of woonaccessoires.

   

 • Stof

  behang

  Vol in bloei! De nieuwe collectie stoffen van Liberty London is gearriveerd! Ze staan bekend om hun prachtige stoffen, bijzondere patronen en uniek kleurgebruik. Gordijnen van Liberty London? Je brengt zelfs in januari al de lente in huis!

 • Woonmagazine

  woonmagazine

  Uipkes sprak met Woonmagazine van Voorlichtingsburo Wonen!

   

 • Hout op het toilet

  houten vloer toilet


  Een eiken vloer die zelfs in het kleinste kamertje ligt, het toilet. Normaal gesproken legt men ivm met hygiëne geen houten vloeren in het toilet. We hebben de vloer in dit toilet meerdere keren behandeld met een lak om de vloer zo een betere, langdurige bescherming te geven waardoor hij makkelijk is schoon te maken.

 • Duurzaam wonen

  duurzaam wonen

  Een vloer is een belangrijk sfeerelement in je huis. Bij de keuze van de vloer valt te overwegen om na te denken over duurzaamheid. Natuurlijke materialen hebben vaak een lange levensduur en kunnen zelfs de lucht in je huis verbeteren, wat ten goede komt aan de atmosfeer in je huis.

   

 • Showroom

   

  Ben je nog nooit in onze showroom geweest? In onze eigen showroom kan je alles met betrekking tot houten vloeren ervaren. Wij staan altijd voor je klaar om je te voorzien van een advies op maat, zodat je een houten vloer krijgt die het beste bij jou en je interieur past. Wij raden je aan om bij je bezoek aan onze vestiging de maten van je kamer(s) mee te nemen. Dit stelt ons beter in staat om gericht advies te geven.Heb je een moodboard of een voorbeeld foto? Neem deze mee, dan kunnen we samen de vloer ontwerpen die jij graag wilt.