WELKOM OP ONS BLOG

Met het Uipkes woonblog willen wij je niet allleen inspireren over houten vloeren, maar ook over de nieuwste woontrends, interieur design en woonaccessoires. Zo krijg je een beeld van de laatste trends én een idee hoe een houten vloer er bij jou thuis in de toekomst uit kan gaan zien. Lees meer informatie over het kopen van een houten vloer bij Uipkes of vraag ter inspiratie ons gratis vloeren magazine aan via de website.

 • Het Tolerante huis

  amsterdam

  De Gouden Eeuw was een bloeiperiode van handel, wetenschap en kunsten. In deze tijd ontstond bevolkingsgroei, werd het dorp uitgebreid en kreeg het stadsrechten. Per gordel werd Amsterdam vanaf het jaar 1602 steeds groter en leidde uiteindelijk tot de grachtengordel zoals hij nu nog steeds is.

  Ze zijn authentiek, uniek en worden gescheiden door de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De panden in de Amsterdamse gordel zijn vaak kleine paleizen. Zeker in de bocht van de gordel staan een aantal prachtige panden wat jaarlijks horden toeristen trekt. Een van deze panden is Herengracht 502, de ambtswoning van de Amsterdamse burgemeester. Deze woning en 19 andere grachtenpanden zijn te bezichtigen van 1 tot en met 17 november van dit jaar.

  Chambres des Canaux is de naam van de Amsterdamse tentoonstelling waarin publieke en private partijen hun pand of woning beschikbaar stellen om het 400 jarig bestaan van de grachtengordel te vieren. Kunstenaars zoals Marlene Dumas, Joep van Lieshout en Viviane Sassen hebben werk geleverd wat verbondenheid toont met de stad en het thema tolerantie. In 20 panden kan gekeken worden naar kunst, ontwerpen, beeldhouwwerken, conceptuele kunst en expressionisme.

 • Berlage huis

   berlage huis den haag

  Met trots bloggen we vandaag over ons recentelijk afgeronde project in Den Haag, het Berlage huis. Architect Hendrik Petrus Berlage (1856-1934) ontwierp in de jaren 1922-23 het imposante gebouw aan de Groenhovenstraat 2 in Den Haag. Als architect was zijn doel om van de creatie één geheel te maken. Zo dacht hij bijvoorbeeld ook na over het interieur en de meubelen. Maar Berlage was veel meer dan een architect, hij was ook stedenbouwkundige.

  Tegenwoordig is het Berlage huis één van de indrukwekkendste kantoorpanden van Nederland en wij mochten hier een prachtige houten vloer leggen. Onder het authentieke dak werd een podium gebouwd waarop we de visgraatvloer gelegd hebben. Het podium dient als centrale werkplek in het gebouw en is een verrijking voor het oog.

 • Kopje koffie?

  houten vloeren showroom

  Graag nodigen we je uit voor een lekker kopje koffie, of thee natuurlijk, in onze showroom. Je vind onze showroom in Alphen aan den Rijn. Dit ligt centraal gelegen en maar 30 minuten rijden van de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. 

  Update: Sinds januari 2017 hebben we een vestiging geopend in Amsterdam!

 • Tijgerhout

  tijgerhout kasten

  Tijgerhout ontwerpt en bouwt boekenkasten, meubels en interieurs. In hun ontwerpen ligt de focus op een intrigerende samenstelling van eenvoudige, terugkerende vormen. Daarbij werken ze graag met zichtbare constructies en houtverbindingen.

  Ze gebruiken FSC gekeurd hout, sloophout, steigerhout en ander hergebruikt hout. In hun meubelmakerij besteden ze aandacht aan de fijne afwerking van het hout en de houtverbindingen. Zo behouden ze de natuurlijke uitstraling van het materiaal en verzekeren gebruiksgemak. www.tijgerhout.nl

 • u-Niekontwerp

  u-Niekontwerp

  Dit 4-kamer appartement staat volgens Funda meer dan 6 maanden te koop. Voor starters en ouderen een prima ruimte om in te wonen, het enige wat in veel gevallen bij dit soort appartementen moet gebeuren is het "op smaak maken". Lastig. Want wat is je smaak? Hoe combineer je kleuren en meubilair? Misschien is er bestaand meubilair aanwezig vanuit een andere woning of moet juist alles nieuw worden gekocht? Zijn er wanden te verplaatsen of is er ruimte voor een inloopkast? Hoe is de lichtinval?

  Antwoorden op bovenstaande vragen worden gegeven. Vanuit elke hoek of perspectief kan u-Niekontwerp laten zien hoe een woning eruit kan komen te zien na aankoop, eventueel geanimeerd. Meer ontwerpen zijn te zien op de website. Het maakt geen verschil of er bestaand meubilair aanwezig is of dat alles nieuw moet worden gekocht. Zaken als kleur, materiaal of herindeling van wanden kunnen inzichtelijk worden gemaakt. Handig toch? www.u-niekontwerp.com