WELKOM OP ONS BLOG

Met het Uipkes woonblog willen wij je niet allleen inspireren over houten vloeren, maar ook over de nieuwste woontrends, interieur design en woonaccessoires. Zo krijg je een beeld van de laatste trends én een idee hoe een houten vloer er bij jou thuis in de toekomst uit kan gaan zien. Lees meer informatie over het kopen van een houten vloer bij Uipkes of vraag ter inspiratie ons gratis vloeren magazine aan via de website.

 • Cradle to cradle

  Cradle to cradle

  Duurzaamheid. Wat is het precies? Iedereen heeft er weleens van gehoord, echter is een concrete uitleg lastig te geven. Duurzaamheid is alles wat te maken heeft met maatschappelijk verantwoord leven, milieu, ecologie en toekomstgericht denken. Toekomstgericht denken als het gaat om mensen, winst en de aarde, ook wel de 3 P’s genoemd (people, profit, planet). Hier hoort onder andere het hergebruiken van materialen bij zoals hout, plastic en andere grondstoffen. Cradle to cradle dus.

  Er zijn diverse branches te noemen waar cradle to cradle wordt toegepast, een daarvan is de meubelindustrie. Veel ontwerpers dragen bij aan het fenomeen cradle to cradle door meubilair te ontwerpen gemaakt van gebruikte materialen. Goed voor het milieu en vaak zijn de designs erg mooi. Een goed voorbeeld is Notwaste, een bedrijf uit Mexico dat creativiteit en technologie combineert om zo houten designs te maken vervaardigd uit afval van nabijgelegen bedrijven. Een van hun producten is de stoel Clara, gemaakt van OSB houten panelen en touw. Ondanks dat de producten van Notwaste niet in Nederland te verkrijgen zijn, zijn ze wel noemenswaardig.

 • Fijne Feestdagen

  fijne feestdagen

  Uipkes houten vloeren wenst je fijne feestdagen!

 • radiant orchid

  radiant orchid kleur van het jaar

  De orchidee komt in alle kleuren van de regenboog voor, maar met Radiant Orchid, door Pantone uitgeroepen tot kleur van het jaar, doelen we op een lichte paars met fuchsia en roze ondertonen.

  Een kleur die uitnodigt tot innovatie doordat hij de creativiteit vergroot, aldus Pantone directeur Leatrice Eiseman. Ook “inspireert de kleur tot zelfvertrouwen en straalt hij vreugde, liefde en gezondheid uit”. Een fijne kleur om in te wonen en werken óf om te dragen dus.

  Ieder jaar gaat Pantone op zoek naar de kleur van het jaar, die de creatieve disciplines als interieur, design, mode en grafisch ontwerp twaalf maanden lang zal beïnvloeden. Daarbij kijken de scouts ook naar minder vanzelfsprekende trendindicatoren als kunst, films die nog in de maak zijn en populaire reisbestemmingen.

  Met Radiant Orchid geef je je interieur en garderobe een eigentijdse opfrisser. Laat je inspireren door ons moodboard, maar vrees niet dat je hele interieur of kapsel in de kleur moet.