WELKOM OP ONS BLOG

Met het Uipkes woonblog willen wij je niet allleen inspireren over houten vloeren, maar ook over de nieuwste woontrends, interieur design en woonaccessoires. Zo krijg je een beeld van de laatste trends én een idee hoe een houten vloer er bij jou thuis in de toekomst uit kan gaan zien. Lees meer informatie over het kopen van een houten vloer bij Uipkes of vraag ter inspiratie ons gratis vloeren magazine aan via de website.

 • De ouderwetse schommelstoel

  ouderwetse schommelstoel

  Bij Uipkes zijn we fan van hout, dat moge duidelijk zijn. Maar we zijn ook fan van interieur en zo komen we af en toe een bericht tegen wat we graag willen delen met onze eigen lezers.

  Deze ouderwetse schommelstoel bijvoorbeeld, schijn bedriegt want dit exemplaar is stiekem heel erg modern. De iRock is een bedenksel van het Zwitserse bureau Micasa Lab. Het idee is helder: een traditioneel meubelstuk – de ouderwetse schommelstoel – is aangepast aan de huidige tijd. Aan de rechterarmleuning is een iPad dock bevestigd en aan de rugleuning zijn speakers bevestigd.

   

 • Tinten grijs

  kleurenoverzicht

  Houten vloeren zijn er in alle soorten en maten. Onze Eiken houten vloeren, in Nederland de meest populaire houtsoort, zijn verkrijgbaar in planken vloeren of patroon vloeren en zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes. Wil je liever echt iets bijzonders? Wij leveren visgraat, Hongaarse punt en Versaille patroon vloeren.

  Houten vloeren in een grijze kleur geven de vloer een zeer bijzondere uitstraling.

  Een grijze houten vloer wordt eerst gerookt dan heel lichtjes geborsteld zodat er reliëf in de vloer ontstaat. Daarna wordt de zwarte kleur aangebracht en laten we de vloerdelen goed drogen. Tenslotte brengen we een witte laag aan zodat het geheel deze unieke lichtgrijze kleur krijgt.

  Onze grijze houten vloeren zijn er in veel verschillende tinten zodat je precies de grijs tint kan kiezen die goed bij je interieur past. Van licht grijs tot donker grijs.

   

 • Gegarandeerd vakmanschap

   

  Uipkes Houten Vloeren heeft wederom een succesvol project afgerond en een prachtige houten vloer gelegd. Bekijk hier het mooie eindresultaat.

  Wil je ook een degelijke houten vloer met een hoge esthetische waarde? Kom dan eens langs bij onze showroom in Alphen aan den Rijn of Amsterdam.

  Als specialist in houten vloeren staat Uipkes Houten Vloeren al jarenlang garant voor kennis, vakkundig advies en ambachtelijk vakmanschap.

   

 • Houten vloer in de keuken

  houten vloer in de keuken

  We zijn genoemd op "KEUKENS", een van de leukste Nederlandse websites over die dagelijks keukens schrijft. Dus ben je opzoek naar een nieuwe keuken of heb je keuken inspiratie nodig?

  KEUKENS: "Voor een houten vloer in de keuken ga je naar Uipkes Houten Vloeren, ze staan bekend om de goede kwaliteit die ze in parket en houten vloeren leveren. Houten vloeren in alle soorten en maten. Een uitgebreid en zeer divers kleuren assortiment maakt de keuze af en toe wel wat lastig, welke kleur past het beste bij je keuken? De vloeren worden voldoende afgewerkt om als keukenvloer te gebruiken.

  Uipkes is gespecialiseerd in vloerverwarming en leveren naast planken vloerdelen ook prachtige patroon vloeren als visgraat, hongaarse punt en het mooie versaille patroon. Uipkes houten vloeren is gevestigd in Alphen aan den Rijn en Amsterdam, lekker centraal gelegen. Bovendien leveren ze met CBW-garantie. Dat biedt dus meer zekerheid.

  Voor meer info kan je via de website het Uipkes magazine bestellen."

   

  Lees dit artikel hier!

   

 • Lamelparket van Uipkes

   

  Uipkes Houten Vloeren levert diverse soorten lamelparket. Lamelparket, ook wel gelaagde vloer genoemd, is leverbaar met verschillende toplagen. Je kunt aan de bovenzijde niet waarnemen of het een massieve of een gelaagde vloer betreft. Het komt uit dezelfde boom en wordt duurzaam gezaagd, gedroogd en geschaafd in een houtverwerkend bedrijf in Nederland. De lagen worden watervast met elkaar verlijmd en onder grote druk samengeperst tot een geheel. De toplaag wordt afgewerkt met een slijtvaste olielaag in elke door jou gewenste kleur.

   

 • Gerookt wit eiken vloer

  uipkes in viva magazine

   

  Voor de interieurspecial van tijdschrift Viva fotografeerde Jantien de Bood in samenwerking met mode en interieur styliste Martine Reurings dit leuke stadsappartement mét een gerookt wit eiken houten Uipkes vloer. En daar zijn we trots op!

  Lamelparket gemaakt van eikenhout kan als basis gerookt worden. Door het eikenhout (voor een bepaalde tijd) te roken verkleurt het tot een wat warmer geheel. Na het roken, wat meestal vooraf in de fabriek gebeurt of bij uitzondering bij je thuis, kan de vloer behandeld worden met een naturel olie of een witte kleur zoals op de foto's te zien is.

  Wil je ook een gerookt witte eiken vloer? Lees meer over deze vloeren op onze website.

   

 • Vloerverwarming Houten Vloer

   

  Houten vloeren en vloerverwarming zijn al jaren een warme combinatie. Wij gebruiken hiervoor een gelaagde eiken vloer genaamd Vincent. Deze houten vloer is verkrijgbaar in planken tot 24 cm breed, visgraat of hongaarse punt tot 18 cm breed en verkrijgbaar in tientallen kleuren. De weerstand van dit 15 mm dikke product is laag (Rc 0,09) en de levensduur van de vloer is lang. Dit maakt het tot een ideale houten vloer voor op vloerverwarming.

   

 • Ambachtelijk hout

  ambachtelijk hout

  Droom. Een ambachtelijke keukentafel met een stuk of 8 handgemaakte eetkamerstoelen er omheen. Zo’n tafel waar je gezellig met vrienden en familie uren lang aan kan zitten.

  Respect. Voor Jean-Marie Waelkens staat bij het ontwerpen van zijn meubels de klant centraal. Je kunt zelf de afmetingen, de materialen en de afwerking van je tafel kiezen. De meest gebruikte houtsoorten voor de ontwerpen zijn Franse eik, wengé en grenen, maar ook hierin heb je is de keuze. Bovendien bepaal je zelf de verouderingsgraad en de patine van de houtsoort.

   

 • Stoer beton

  beton

  Een stoer en sterk interieur creëer je met beton en hout! Dit lijkt in eerste instantie een misschien wat kil, maar niets is minder waar! Met grijs beton en een houten vloer in de basis kan je alle kanten uit, met woonaccessoires in verschillende kleuren geef je het geheel toch een warme uitstraling.

   

 • Levels lamp

  levels lamp

  Stockholm studio Form Us With Love lanceerd deze week een collectie metalen lampen voor Finse merk One Nordic op de Stockholm Furniture Fair. De “levels lamp” bestaat uit verschillende lagen (levels) die in elkaar kunnen worden geschoven voor transport maar zonder gereedschap kunnen worden gemonteerd. Verschillende lagen kunnen worden gecombineerd in verschillende vormen en hij binnenkort verkrijgbaar in 3 kleuren: wit, grijs en koper.