WELKOM OP ONS BLOG

Met het Uipkes woonblog willen wij je niet allleen inspireren over houten vloeren, maar ook over de nieuwste woontrends, interieur design en woonaccessoires. Zo krijg je een beeld van de laatste trends én een idee hoe een houten vloer er bij jou thuis in de toekomst uit kan gaan zien. Lees meer informatie over het kopen van een houten vloer bij Uipkes of vraag ter inspiratie ons gratis vloeren magazine aan via de website.

 • Warm en natuurlijk

  natuurlijk warm frans eiken

  Eikenhout wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. In Nederland is eikenhout de meest populaire houtsoort voor een houten vloer vanwege het natuurlijke en tijdloze karakter, de sterkte en hardheid van de houtsoort en de vele mogelijkheden om eiken vloeren af te werken.

   

 • Luchtvochtigheid

  Luchtvochtigheid

  Invloed luchtvochtigheid op houten vloer

  Hout is een natuurproduct dat gezaagd en kunstmatig gedroogd wordt, waarna het gebruikt kan worden in een verwarmde ruimte, bijvoorbeeld als massief houten vloer. Hout neemt vocht op en laat vocht los afhankelijk van het luchtvochtigheidspercentage. Onder invloed van vocht wijzigt het volume van het hout zich enigszins, oftewel het hout werkt. Hout werkt weinig als het luchtvochtigheidspercentage in de ruimte redelijk gelijk blijft.

  Vochtige en droge seizoenen

  De luchtvochtigheid wisselt met de jaargetijden. De lente en de herfst staan bekend als de meest vochtige seizoenen, ook voor het binnenklimaat. Het luchtvochtigheidspercentage kan dan tot zelfs boven de 75% stijgen. De winter is, door het vele stoken, juist de meest droge periode waarin de luchtvochtigheid kan dalen tot onder de 40%. Voor uw houten vloer is een constante luchtvochtigheid van 55% ideaal met een marge van maximaal 15% zowel naar boven als naar onder.

 • Verticale Groenwanden

  verticale groenwanden

  Verticale groenwanden zijn helemaal hot & happening en zijn prachtig in combinatie met hout en houten vloeren!

  De planten hebben niet per se bodem nodig. Alleen water en mineralen, samen met licht en kooldioxide om fotosynthese uit te voeren. In het wild groeien planten regelmatig op verticale vlakken.

  Groenwanden worden steeds meer toegepast in kantoren, hotels, restaurants en ook in particuliere woningen. Verticale beplanting is zeer licht en kan dus worden uitgevoerd op elke muur, ongeacht de omvang ervan.

   

 • You & Me

  you & me lamp

  Deze boom geeft ook nog eens licht! De lampenkap heeft een sprookjesachtig dessin van bladeren, konijntjes en uilen.

  Een vrolijke eyecatcher, lamp You & Me van het Franse merk Domestic ontworpen door Nathalie lete. (€ 179,=)

 • Voordelen van een houten vloer


  voordelen uipkes houten vloeren

   

  De houten vloeren van Uipkes hebben veel voordelen:

  • Houten vloeren zijn hygiënisch en zijn makkelijk schoon te houden, hierdoor vragen ze  weinig onderhoud
  • Houten vloeren zorgen voor sfeer en warmte in uw woning
  • Houten vloeren zijn tijdloos en passen in elk interieur, door de veelzijdigheid in houtsoorten en kleurafwerking kunt u zelf de houten vloer samenstellen die het beste bij uw interieur past

   

 • Houten vloeren foto's

  De houten vloeren foto’s van Uipkes spreken meer dan duizend woorden. Regelmatig fotograferen wij na onze werkzaamheden bij de mensen thuis om een zo goed mogelijk overzicht te krijgen van de houten vloeren die wij hebben gelegd.

  houten vloeren foto's

   

   

 • bos-achtig interieur

  onico

  Het interieur van deze bos-achtige schoonheidssalon genaamd Onico in Osaka (Japan), is ontworpen door de Japanse architect Ryo Isobe.

  Ryo maakte voor dit ontwerp gebruik van berkenbomen die hij heeft ingeklemd tussen de vloer en het plafond. De architect stelde zich de ruimte voor als een bos vol met zelf ontworpen, antieke voorwerpen en andere bezienswaardigheden waaronder een opgezette uil.

   

 • Eiken vloeren

  eiken vloeren

  Eiken houten vloeren zijn wat prijs en kwaliteitsverhouding betreft een zeer goede keuze. Uipkes houten vloeren heeft een uitgebreid assortiment van eiken houten vloeren. Eiken houten vloeren zijn in Nederland de meest populaire houtsoort voor gebruik vanwege de neutrale en natuurlijke uitstraling.